MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το μουσείο Μπενάκη συμμετέχει στο Google Art Project

Το Μουσείο Μπενάκη συμμετέχει στο Google Art Project με 510 έργα, 95 καλλιτεχνών.Με σκοπό τη προώθηση της τέχνης και της πολιτιστικής παράδοσης της Ελλάδας, το Μουσείο Μπενάκη προωθεί μέσω του Διαδικτύου τη παράδοση, τις εικόνες και τη κουλτούρα ενός λαού με ρίζες στο παρελθόν και βλέμμα στο μέλλον.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Σύμφωνα με την Προέδροο της Διοικητικής Επιτροπής Μουσείου Μπενάκη, κυρίας Αιμιλίας Γερουλάνου,με τη βοήθεια του σπουδαίου google art project πιστεύεται  ότι οι εκατοντάδες χιλιάδες  νέοι που ασχολούνται με τη τέχνη θα γίνουν εκατομμύρια, καθώς στόχος μας είναι το πολύτιμο υλικό μας να είναι προσβάσιμο σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της γης. Χωρίς τις “αγκυλώσεις” που καμιά φορά προκύπτουν από την εσωστρεφή επιστημονική προσέγγιση ανοίγεται ένα παράθυρο στον κόσμο, έχοντας πλήρη επίγνωση της νέας πραγματικότητας, που καθορίζεται από την επανάσταση των νέων τεχνολογιών επικοινωνίας. Εξάλλου, είναι γνώριμοι οι τρόποι αυτοί προσέγγισης του κοινού, καθώς στην ιστοσελίδα του μουσείου Μπενάκη είναι δυνατή εδώ και αρκετά χρόνια η γνωριμία με τους εκθεσιακούς χώρους και ένα πανόραμα των συλλογών και των τμημάτων του. Με έναν ιδιαίτερα δυναμικό διαδικτυακό τόπο και τη διάθεση 11 χιλιάδων αντικειμένων από τις συλλογές του το μουσείο Μπενάκη δείχνει με σαφήνεια την βαρύτητα που δίνει στην τεχνολογία, ενώ με το ίδιο ενδιαφέρον, δημοσιεύει το υλικό του σε κόμβους και βάσεις δεδομένων, άλλων φορέων και ιδρυμάτων, όπως είναι το πρόγραμμα Claros του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, το Europeana κ.α, προωθώντας έτσι τον επιστημονικό διάλογο και την ανταλλαγή πληροφορίας σε όλα τα επίπεδα

Το μουσείο Μπενάκη με 510 έργα και 95 καλλιτέχνες είναι έτοιμο να στείλει το δικό του μήνυμα τον κόσμο. Μπορεί να αναρωτηθείτε, είναι δυνατόν στην Ελλάδα της κρίσης, στην Ελλάδα, που τα μουσεία αγωνίζονται να λειτουργήσουν στοιχειωδώς να αναπτυχθούν νέες προοπτικές. Η απάντηση πρέπει να είναι ΝΑΙ. Σήμερα, περισσότερο από ποτέ είναι ανάγκη να επικοινωνήσουμε σε όσους περισσότερους μπορούμε τον Ελληνικό πλούτο της Ιστορίας μας και του πνεύματος μας. Υπάρχει μία μοναδική ευκαιρία να πάρθούν πίσω οι εικόνες ασχήμιας, και καταστροφών που κάνουν καθημερινά το γύρο του κόσμου και στη θέση τους να βάλουμε εικόνες ομορφιάς . Έχει έρθει η ώρα τη θέση της αδράνειας και παγωμάρας που μας έχει κυριεύσει τον τελευταίο χρόνο να πάρει η αισιοδοξία και η αγάπη για το όμορφο όπως την έχουμε εισπράξει μέσα από τους θησαυρούς που μας κληροδότησαν οι σπουδαίοι πρόγονοί μας. Τα μάτια της παγκόσμιας κοινότητας πρέπει να στραφούν στην Ελλάδα και πάλι με θαυμασμό .

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b