MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
10
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Δημοπρασία έργων Τέχνης από τη Galerie Lefakis

Προσθήκη ως αγαπημένη πηγή

Το Σάββατο 7 Απριλίου στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία ο συλλέκτης Ζήνων Λεφάκης διοργανώνει μια μεγάλη δημοπρασία με εκατόν είκοσι έργα ογδόντα Ελλήνων γνωστών καλλιτεχνών, καθιερωμένων αλλά και νεώτερων, από τον “πυρήνα” της ιδιωτικής συλλογής του.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google

Συμπληρώνοντας 33 χρόνια στο Εικαστικό χώρο, από την πρώτη του γκαλερί στου Ζωγράφου, ο Ζήνων Λεφάκης συνεχίζει την αδιάκοπη αναζήτηση νέων ταλέντων, σπάνιων έργων καταξιωμένων ζωγράφων και γλυπτών, επιμένοντας στις διαχρονικές εικαστικές αξίες και στους Έλληνες καλλιτέχνες με ξεχωριστή έμπνευση, φαντασία και ένστικτο.

Στη δημοπρασία, αλλά και στη έκθεση που θα προηγηθεί, θα δούμε από κοντά έργα σύγχρονων ζωγράφων, αλλά και σπάνιους πίνακες παλαιοτέρων, όπως τη “Θαλασσογραφία” του Ιωάννη Αλταμούρα (1852-1878), το σχέδιο σε χαρτί “Προς την Ελευθερία” του Νικόλαου Γύζη (1842-1900), την “Πορεία” του Θεόφραστου Τριανταφυλλίδη (1881-1955).

Επίσης, θα θαυμάσουμε την τεχνοτροπία σε ακουαρέλες, ελαιογραφίες, τέμπερες και γλυπτά των Γιώργου Ζογγολόπουλου, Παύλου, Αλέκου Φασιανού, Δημήτρη Μυταρά, Άγγελου, Σοφίας Βάρη, Χρίστου Καρά, Μαρίνας Καρέλλα, Δημήτρη Γέρου, Γιώργου Σταθόπουλου, Μάριου Πράσινου, Βασίλη Σπεράντζα, Όπυς Ζούνη, Σωτήρη Σόρογκα, Αχιλλέα Δρούγκα, Μανώλη Χάρου, Γιάννη Παρμακέλη, Ελένης Παρμακέλη, Κωστή Γεωργίου, Μιχάλη Μακρουλάκη, Κώστα Τσόκλη, Μαρίας Κτιστοπούλου, Αλέξη Βερούκα και πολλών ακόμα καλλιτεχνών που μας αντιπροσωπεύουν στο διεθνή χώρο.

Τα έργα θα εκτίθενται στο Ξενοδοχείο “Μεγάλη Βρετανία” την Πέμπτη 5 Απριλίου και την Παρασκευή 6 Απριλίου 10.00 π.μ.-10.00 μ.μ. και το Σάββατο 7 Απριλίου 10.00 π.μ.-3.00 μ.μ., λίγη ώρα πριν αρχίσει στις 7.00 η εορταστική δημοπρασία που θα χαρακτηρίζεται από πολύ χαμηλές τιμές εκκίνησης.
Κρατήσεις θέσεων: 6974322322, 6972252522, 2106251731, 2107777807

Galerie Lefakis: Τατοίου & Χαριλάου Τρικούπη, Κηφισιά, τηλ. 2106251731
Λ. Κηφισίας 140, Νέο Ψυχικό, τηλ. 2107777807

Βρείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζητησης

Προσθήκη του monopoli.gr στην Google
Προσθήκη του monopoli.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google
Περισσότερα από Εικαστικά
Σχετικά Θέματα
Εικαστικά
Νέα, μεγάλη δωρεά της Συλλογής Δασκαλόπουλου προς 4 μουσεία της Ελλάδας και της Σκωτίας
Εικαστικά
Τέχνη για το εδώ και τώρα: 46 καλλιτέχνες από 10 χώρες ενώνουν τις φωνές τους σε μια ελληνική γκαλερί
Εικαστικά
11 Έλληνες καλλιτέχνες σε σημαντικές διεθνείς εκθέσεις, με τη στήριξη του ΕΜΣΤ
Εικαστικά
PCAI x British Council: Οι Black Female in Architecture στο φετινό Tilos Artist Residency
Εικαστικά
Kalliste – Corso Greek: Αυλαία στην Κορσική για το μεγάλο αφιέρωμα στη σύγχρονη ελληνική κεραμική
Εικαστικά
To EMΣΤ στους τελικούς του Ευρωπαϊκού Βραβείου Μουσείων – Μεταξύ των 6 κορυφαίων Μουσείων της Ευρώπης
Εικαστικά
Art Gallery Miranda: Γιορτάζει 50 χρόνια τέχνης στην Ύδρα
Εικαστικά
«Ίχνη του Αιγαίου»: Αφιερωματική έκθεση στον Κώστα Γραμματόπουλο στην Ύδρα
Art & Culture
«Nurturing Mechanisms: Συνυφάνσεις στις Καμπόνες»: Έκθεση σύγχρονης τέχνης σε έναν ιστορικό ελαιώνα της Νάξου
Αφιέρωμα
Η Yayoi Kusama μέσα από τα λόγια της για την τέχνη, τη ζωή και τον θάνατο
Εικαστικά
Πέθανε η Yayoi Kusama, η εμβληματική Γιαπωνέζα καλλιτέχνις
Art & Culture
H 1η Cycladic Biennale στη Νάξο αναζητά όσα αφήνει πίσω η μνήμη