MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μάθε παππού μου… ίντερνετ! Και η HePIS στο πρόγραμμα “δείξ’ τους”

Το Ελληνικό Δίκτυο Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS) στηρίζει την πρωτοβουλία «δείξ’ τους» από το i-bank της Εθνικής Τράπεζας, μέσα από τη δωρεάν διάθεση του προγράμματος ECDL ΕqualSkills του ομίλου PEOPLECERT, στοχεύοντας στο να συμβάλει στην ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων των λιγότερο «ευνοημένων» πληθυσμιακών ομάδων.

Monopoli Team

Η πρωτοβουλία έχει ήδη ξεκινήσει να υλοποιείται στα i-bank stores της Εθνικής Τράπεζας στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη, όπου εκπαιδευτές-εθελοντές δίνουν τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να εξοικειωθούν με τη χρήση του υπολογιστή και του Internet, με έυκολες και πρακτικές μεθόδους, με βάση το πρόγραμμα ECDL ΕqualSkills.

Το ECDL ΕqualSkills απευθύνεται σε ανθρώπους που επιθυμούν να αποκτήσουν τις εισαγωγικές γνώσεις και δεξιότητες στη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και να εξοικειωθούν με τις ευκολίες που αποφέρει η σύγχρονη τεχνολογία στην καθημερινή ζωή. Έτσι, επικεντρώνεται στη χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή και του Internet για τη διεκπεραίωση απλών και καθημερινών εργασιών, όπως η διαχείριση αρχείων, η αποστολή e-mail, η υποβολή αιτήσεων με χρήση του Internet και η ανεύρεση πληροφοριών στο διαδίκτυο.

Το πρόγραμμα «δείξ’ τους» αποτελεί μια γέφυρα επικοινωνίας ανάμεσα στους νεότερους και τους μεγαλύτερους, ανάμεσα στους περισσότερο εξοικειωμένους και έμπειρους και εκείνους που είτε λόγω ηλικίας είτε λόγω αντικειμενικών συνθηκών έμειναν έξω από τον κόσμο της σύγχρονης τεχνολογίας.

Ο κ. Σωτήρης Αθανασίου, μέλος του Δ.Σ της ΗePIS, αναφέρει: «Βασικός στόχος της HePIS είναι η ανάδειξη του ρόλου των Επαγγελματιών των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) ως στρατηγικών συντελεστών για την ανάπτυξη και την ευημερία της σύγχρονης κοινωνίας».

Η HePIS είναι δίκτυο που ενώνει όλες τις κατηγορίες των επαγγελματιών της Αγοράς Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ) στην Ελλάδα, με σκοπό να προωθήσει τα επαγγελματικά τους ενδιαφέροντα και να αναπτύξει την επαγγελματική τους καταξίωση.

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b