MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Αποκριάτικο 3ήμερο στην Αθήνα με παραδοσιακές εκδηλώσεις

Το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Αποκριάς, 25 & 26 Φεβρουαρίου, αλλά και την Καθαρά Δευτέρα 27 του μήνα, στα στενά της Πλάκας συνεχίζονται οι αποκριάτικες εκδηλώσεις με καρναβάλι, καντάδες, γαϊτανάκι, μπουλούκι καρναβαλιστών και πολλά ακόμη έθιμα.

Monopoli Team

Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, στις 17.00, στον αύλειο χώρο του Μουσείου Ακροπόλεως, η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα γεμίσει το χώρο με καντάδες και οπερέτες, ενώ την ίδια ώρα η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων με ρυθμούς latin θα βρίσκεται στην πλατεία Μοναστηρακίου. Στις 19.00 τη σκυτάλη παίρνουν οι Μορφές Έκφρασης και κατεβαίνουν στη Διαδρομή της Πλάκας με καρναβαλικά δρώμενα και γαϊτανάκι, ενώ στις 20.00 στην Πλατεία Μοναστηρακίου το κοινό θα απολαύσει κουβανέζικη μουσική και χορό.

Την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου στις 13.00, η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων με ρυθμούς latin θα βρίσκεται έναντι του σταθμού ΗΣΑΠ Θησείου και την ίδια ώρα η Big Band του Δήμου Αθηναίων στην Πλατεία Μοναστηρακίου. Το βράδυ στις 19:00, οι Μορφές Έκφρασης κατεβαίνουν στη Διαδρομή της Πλάκας με καρναβάλι και γαϊτανάκι, και στις 20:00 η μπάντα χάλκινων «Balkana mama» με μπουλούκι καρναβαλιστών στη Διαδρομή της Πλάκας ζωντανεύει το πλακιώτικο καρναβάλι.

Μαζί με το αποκριάτικο γλέντι που προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων, οι καταστηματάρχες της Πλάκας προσφέρουν αποκριάτικο πιάτο με το κρασί του με 4.50€.

Ο Δήμος Αθηναίων θα κλείσει τον κύκλο της Aποκριάς την Καθαρά Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου με τα καθιερωμένα κούλουμα σε δύο σημεία της πόλης: Στο Λόφο του Φιλοπάππου από τις 11.30 κούλουμα με λαγάνες, ελιές και φασολάδα. Μουσική από το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων και τους Νάντια Καραγιάννη & Νίκο Καραγιάννη, και στο Πάρκο ΚΑΠΑΨ (Τριφυλλίας και Λάμψα – Αμπελόκηποι), από τις 11.00, όπου το πέταγμα του χαρταετού θα συνοδευτεί με παραδοσιακό γλέντι σε συνεργασία με την 7η Δημοτική Κοινότητα και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Α. Αμπελοκήπων.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b