MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
18
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι να μην χάσετε το τριήμερο 3-5 Φεβρουαρίου

Σπουδαίες προτάσεις έχει αυτό το τριήμερο 3 έως 5 Φεβρουαρίου. Το Badminton φέρνει το ρωσικό θέατρο στην Αθήνα, με τον Θείο Βάνια του Τσέχοφ. Πορτοκάλογλου, Αλκίνοος και Νατάσσα Μποφίλιου δίνουν έναν έντεχνο τόνο. Και στο σινεμά έχουμε το comeback του Πολάνσκι, ο οποίος πέρασε δικαστικές περιπέτειες τον τελευταίο καιρό.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ
– Ο Νίκος Πορτοκάλογλου μαζί με Ελένη Τσαλιγοπούλου και Οδυσσέα Τσάκαλο. Στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο ο Πορτοκάλογλου γιορτάζει την επέτειο των 30 χρόνων από την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου των Φατμέ. Στη σκηνή του Γυάλινου θα υποδεχθεί αγαπημένους φίλους με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν αλλά και εκπροσώπους της νεότερης γενιάς τραγουδοποιών.

Αλκίνοος Ιωαννίδης με νέα ηχητική, ενορχηστρωτική και εικαστική προσέγγιση στο «ΘΕΑΤΡΟΝ», του Κέντρου Πολιτισμού “Ελληνικός Κόσμος”. Ο τραγουδοποιός επιστρέφει στις ζωντανές εμφανίσεις μετά την κυκλοφορία του διπλού live cd με τίτλο “Γυάλινος Κόσμος” και της συλλογής “Συγκομιδή”, που περιέχει όλους τους προσωπικούς του δίσκους από το 1997 ως σήμερα.

ΘΕΑΤΡΟ
«Θείος Βάνιας» του Άντον Τσέχωφ στο θέατρο Badminton. Ο Rimas Tuminas υπογράφει με νέα ανατρεπτική ματιά την απόδοση ενός κλασικού αριστουργήματος της ρωσικής δραματουργίας κι ένα θέατρο ανατρεπτικό, ιστορικό, μυθικό. Μια υπέροχη, σχεδόν μυστικιστική, συνάντηση του ρωσικού θέατρου με το ελληνικό κοινό.

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου

ΜΟΥΣΙΚΗ
Με τη “ροκ” σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Κακλέα και τη φωνάρα της Νατάσσας Μποφίλιου, οι «Μέρες του Φωτός» έρχονται να δώσουν φως στο GAZOO. Νατάσσα Μποφίλιου, Θέμης Καραμουρατίδης και Γεράσιμος Ευαγγελάτος δίνουν μια παράσταση – γιορτή γι΄αυτά που ζήσαμε κι αυτά που έρχονται.

ΣΙΝΕΜΑ
Το θέατρο πάει κινηματογράφο. Το έργο “Ο Θεός της σφαγής” της θεατρικής συγγραφέως Γιασμίνα Ρεζά μεταφέρεται αποτελεσματικά από τον Ρομάν Πολάνσκι. Μεγάλα ονόματα, όπως η Τζόντι Φόστερ και η Κέιτ Γουίνσλετ συμμετέχουν σε ένα ανελέητο και σαρκαστικό λεκτικό πινγκ πονγκ που ανατρέπει συνέχεια τους συσχετισμούς δυνάμεων και ξεγυμνώνει τους χαρακτήρες από την πολιτισμένη επιφάνειά τους.

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου

ΘΕΑΤΡΟ
– Ηθοποιοί πολύ υψηλού επιπέδου στο Ρίττερ, Ντένε,Φος στο θέατρο Σφενδόνη. Οι Ράνια Οικονομίδου, Άννα Κοκκίνου και Δημήτρης Καταλειφός ερμηνεύουν υποδειγματικά και συνσκηνοθετούν τα τρία πρόσωπα του έργου του Τόμας Μπέρνχαρντ.

– Τον μάθαμε να φωνάζει “ομορφάντρα μου” στη γνωστή διαφήμιση. Όμως ο Μανώλης Μαυροματάκης είναι γνωστός ηθοποιός του θεάτρου εδώ και χρόνια. Στο Εθνικό με την παράσταση “του Κουτρούλη ο γάμος” έχουμε την ευκαιρία να τον δούμε στο πραγματικό του πεδίο, μαζί με τον Νίκο Καραθάνο και άλλους ταλαντούχους ηθοποιούς.

ΣΙΝΕΜΑ
-Το ελληνικό σινεμά, που πετυχαίνει και στο εξωτερικό. Η τραγικωμωδία “Άδικος Κόσμος“του Φίλιππου Τσίτου με πρωταγωνιστή τον Αντώνη Καφετζόπουλο, που βραβεύτηκε στο φεστιβάλ του Σαν Σεμπαστιάν, βγαίνει στους κινηματογράφους και θα έχουμε μια ευκαιρία να δούμε γιατί γοήτευσε τους ειδικούς σε διεθνές επίπεδο.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b