MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Κοινή Θέα – Σύγχρονη Τέχνη στο Εθνικό Θέατρο

Συνεχίζεται και φέτος ο διάλογος του θεάτρου με τις εικαστικές τέχνες και πιο συγκεκριμένα με αυτές που ανήκουν στο πεδίο συνάντησης της σύγχρονης τέχνης με το θέατρο. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία το Εθνικό Θέατρο επιδιώκει να φέρει το θεατρικό κοινό σε επαφή με το έργο σύγχρονων εικαστικών δημιουργών, σε Κοινή Θέα με τις παραστάσεις του.

Monopoli Team

Συζητήσεις

Πιο συγκεκριμένα, την Τετάρτη 8/2 και την Τετάρτη 22/2 θα γίνουν 2 συναντήσεις-συζητήσεις για τα εικαστικά έργα που παρουσιάζονται αυτή την περίοδο, ανοικτές στο κοινό, στον χώρο του φουαγέ της Νέας Σκηνής.

Την Τετάρτη 8/2 στις 7μμ οι καλλιτέχνες Μάρθα Δημητροπούλου και Κώστας Μπασάνος θα μιλήσουν για το έργο τους και ειδικότερα για τη διαδικασία παραγωγής των έργων, The Forest I και This is the way the world ends, ειδικά για το Εθνικό Θέατρο.

Την Τετάρτη 22/2 στις 7μμ η συνάντηση θα είναι αφιερωμένη στο Νίκο Κεσσανλή. Θα έχει τη μορφή ανοιχτής συζήτησης για το έργο του καλλιτέχνη και την εποχή του 1960 με τη συμμετοχή σύγχρονων καλλιτεχνών που είχαν φοιτήσει στο 5ο Εργαστήριο της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών με δάσκαλο τον Κεσσανλή.

Ιστορίες από το Δάσος

Μέσα στον Φεβρουάριο επίσης τις ημέρες – Σάββατο 11/2, Τετάρτη 15/2, Σάββατο 18/2 και Σάββατο 25/2 – μισή ώρα πριν την έναρξη της παράστασης της Κεντρική Σκηνής στις 8-8.20μμ, ο εικαστικός Poka-Yio και οι ηθοποιοί Γιώργος Γλάστρας, Μανώλης Μαυροματάκης, Άλκηστη Πουλοπούλου και Μαρία Σκουλά, θα αφηγηθούν, ο καθένας με το δικό του ιδιαίτερο τρόπο σύντομες Ιστορίες από το Δάσος, σε διάλογο με την εγκατάσταση της Μάρθας Δημητροπούλου The Forest I, στο φουαγέ του Α’ εξώστη της Κεντρικής Σκηνής.

Η πρώτη από τις τρεις ενότητες του εικαστικού προγράμματος Κοινή Θέα της θεατρικής περιόδου 2011-2012 θα παραμείνει ανοιχτή στο κοινό έως τις 26 Φεβρουαρίου 2012. Στους χώρους των φουαγέ της Νέας και της Κεντρική Σκηνής του κτιρίου Τσίλλερ εκτίθενται νέες εγκαταστάσεις της Μάρθας Δημητροπούλου και του Κώστα Μπασάνου καθώς και έργα του Νίκου Κεσσανλή.

Η είσοδος στις εκδηλώσεις της Κοινής Θέας είναι δωρεάν.
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: ημέρες και ώρες παραστάσεων.

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b