MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
30
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Hugo” στο Gazarte: Από τον Μελιές στον Σκορσέζε – με τον Φοίβο Δεληβοριά

Ένα σημαντικό κινηματογραφικό και μουσικό event θα πραγματοποιηθεί στο Gazarte στις 2 Φεβρουαρίου (21:30), με αφορμή την κυκλοφορία της πρώτης 3D ταινίας του βραβευμένου με Όσκαρ Μάρτιν Σκορσέζε Hugo στις 16 Φεβρουαρίου. Το event που ονομάζεται “Hugo”: Από τον Μελιές στον Σκορσέζε – με τον Φοίβο Δεληβοριά, θα παρουσιάζει clips από τη νέα ταινία του Μάρτιν Σκορσέζε με τις 11 υποψηφιότητες για όσκαρ καθώς και ταινίες του Μελιές, επενδυμένες μουσικά από τον Φοίβο Δεληβοριά.

Monopoli Team

Ο Μάρτιν Σκορσέζε έχει ζωντανέψει στη μεγάλη οθόνη την πόλη της Νέας Υόρκης όπως κανένας άλλος και μας έχει συστήσει πολλάκις στον κόσμο του οργανωμένου εγκλήματος. Επιπλέον, ο Μάρτιν είναι ένας από τους μεγαλύτερους σινεφίλ που υπάρχουν στον πλανήτη γη. Με τρομακτικές γνώσεις στην ιστορία του κινηματογράφου, ο Σκορσέζε ακόμη και σήμερα δε χάνει ευκαιρία να καταβροχθίζει παλιές ταινίες και να τις προστατεύει από την εξαφάνιση μέσα από πολυέξοδες αποκαταστάσεις.

Γι’ αυτό και όταν διάβασε το μυθιστόρημα του Μπράιαν Σέλζνικ “The Invention of Hugo Cabret”
(κυκλοφορεί σε λίγες μέρες στα ελληνικά από τις εκδόσεις Πατάκη με τίτλο “Η Εφεύρεση του Ουγκό Καμπρέ”), μία περιπέτεια που εκτυλίσσεται στο Παρίσι των αρχών του αιώνα με πρωταγωνιστές δύο πιτσιρίκια και τον Ζορζ Μελιές, αποφάσισε αμέσως να το διασκευάσει σε ταινία.

Ο Ζορζ Μελιές είναι ο πρώτος και μεγαλύτερος μάγος στην ιστορία του σινεμά, ο άνθρωπος που έκανε τον κινηματογράφο το ονειρικό καταφύγιο που σήμερα γνωρίζουμε.

Ως άλλος μάγος, ο Σκορσέζε χρησιμοποιεί για πρώτη φορά την τεχνολογία 3D, αφήνει στην άκρη τον γκρίζο ορίζοντα του Μανχάταν και ταξιδεύει τους θεατές σε έναν κόσμο φαντασμαγορίας, χρωμάτων, μαγείας.

Ο Φοίβος Δεληβοριάς γνωστός μουσικός συνθέτει για πρώτη φορά στην καριέρα του κινηματογραφική μουσική, για να ντύσει μερικές από τις πιο διάσημες βωβές ταινίες του Ζορζ Μελιές.

Θα ακολουθήσει dj set και πολύς χορός. Η είσοδος και ένα ποτήρι κρασί είναι δωρεάν.

[iframe width=”560″ height=”315″ src=”http://www.youtube.com/embed/IPhh7mch5zo” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Cine News
VIMA_WEB3b