MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Madonna: H Lady Gaga με αντιγράφει!

“Στραβωμένη” είναι εδώ και καιρό η Madonna με την Lady Gaga, καθώς θεωρεί ότι την αντιγράφει σε πολλά: το εκκεντρικό ντύσιμο που λάνσαρε, τον τρόπο που μιλάει στις συνεντεύξεις, αλλά και στα τραγούδια. Τελευταία, μάλιστα, η Βασίλισσα της Pop δεν άντεξε και πέταξε την “μπηχτή” της εναντίον της νέας pop star.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Σε συνέντευξή της στο Newsweek η Madonna “έσφαξε με το γάντι” την Lady Gaga για το τραγούδι της Born this way: “Σκέφτηκα πως πρόκειται για έναν υπέροχο τρόπο, για να ξαναπαίξεις το τραγούδι μου” (το “Express yourself”).

Πολλοί θαυμαστές της Madonna θεωρούν ότι η Lady Gaga έχει μιμηθεί την Βασίλισσα της ποπ σε πολλά, όπως τα κωνικά σουτιέν, τα denim τζάκετ, το διεστραμμένο σεξ απίλ, τον τρόπο που τραγουδάει, την σχέση της με τον καθολικισμό… Στο μόνο που δεν την κατηγορούν ότι τη μιμήθηκε, είναι στην ομορφιά.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Lady Gaga είναι μια άσχημη Madonna. Αλλά κατάφερε το μειονέκτημα να το μετατρέψει σε πλεονέκτημα, με μια αποφασιστική και γεμάτη αυτοπεποίθηση προβολή της γκροτέσκο εικόνας της. Το γκροτέσκο δεν χρειάζεται να είναι ωραίο- μάλλον το ακριβώς αντίθετο. Απο την πλευρά της, η “πραγματική” Madonna πρόβαλλε το προκλητικά σέξυ σε συνδυασμό με το ωραίο. Αυτό έχει κάποιες δεσμεύσεις και κάποια εμπόδια. Το γκροτέσκο δίνει μεγαλύτερη στυλιστική ελευθερία.  

Όπως και να το κάνουμε, πάντως, χωρίς Madonna δύσκολα θα υπήρχε Lady Gaga. Το έχει πει και η Madonna κάποτε: “H Lady Gaga μου θυμίζει εμένα στα παλιά!” Μάλλον, όμως, δεν είναι η αντιγραφή αυτό που ενοχλεί την Βασίλισσα της Pop, αλλά η επιτυχία που φέρνει σε αυτήν που την κάνει.

 

Περισσότερα από Μουσικά Νέα
VIMA_WEB3b