MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
29
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τα δυνατά χαρτιά της πολιτιστικής ατζέντας το τριήμερο 13-15 Ιανουαρίου

Ενδιαφέρουσες προτάσεις για έξοδο και ψυχαγωγία έχει το τριήμερο 13 με 15 Ιανουαρίου. Ο κινηματογράφος μας δίνει δύο πολύ εμπορικές ταινίες, που αναμένονταν εδώ και πολύ καιρό και απευθύνονται τόσο στο σινεφίλ, όσο και στο μαζικό κοινό. Τα θέατρα είναι ανοιχτά και περιμένουν τον κόσμο με ποιοτικές προτάσεις, ενώ και η μουσική έχει τα δικά της δυνατά events.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου:

Έκθεση φωτογραφίας:

Η πρώτη ατομική έκθεση του Robert Mapplethorpe παρουσιάζεται στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών. Ο Αμερικανός φωτογράφος θεωρείται ένας από τους καλλιτέχνες του 20ού αιώνα και ορόσημο στην αμερικανική αβάν-γκαρντ σκηνή. Στο μύθο του συνέβαλε το γεγονός ότι η εκκεντρική ζωή του και η προκλητική, αυτοβιογραφική σε μεγάλο βαθμό, τέχνη του σταμάτησαν βίαια με τον πρόωρο θάνατό του στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Έκτοτε το έργο του έχει γίνει αντικείμενο εκτενούς μελέτης, ενώ η αμεσότητα και η ειλικρίνεια που διέπουν τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζει τη ζωή και την τέχνη εξακολουθούν να προσελκύουν το διεθνές ενδιαφέρον.

Μουσική:

Η Χάρις Αλεξίου και η Δήμητρα Γαλάνη θα παρουσιάσουν στο Παλλάς τραγούδια σταθμούς της μακρόχρονης και πολύχρωμης διαδρομής τους. Στο πρόγραμμα με τον τίτλο “Σε μπλε βελούδο” την επιμέλεια έχει κάνει η Λίνα Νικολακοπούλου.

Σάββατο 14 Ιανουαρίου:

Μουσική:

Στην σκηνή του Gazarte θα ζήσουμε τα vibes του εκρηκτικού swing του Ray Gelato και των Giants. Μία καυτή live μπάντα, ένα εκρηκτικό swing group. Η πιο ατμοσφαιρική πρόταση για να μεταφερθούμε στα 50’s και να χορεύουμε ασταμάτητα.

Σινεμά:

Το πολυαναμενόμενο Κορίτσι με το τατουάζ βγαίνει στις οθόνες. Βασισμένο στο best seller του σουηδού συγγραφέα Στιγκ Λάρσον, το νέο κινηματογραφικό δημιούργημα του Ντέιβιντ Φίντσερ είναι σίγουρο ότι θα προκαλέσει τεράστιο ενδιαφέρον και πολλές συζητήσεις.

Κυριακή 15 Ιανουαρίου:

Θέατρο:

Καλές ερμηνείες και ωραίο κείμενο στην Φαύστα του Μποστ, που παρουσιάζεται στο θέατρο Στοά. Σουρεαλιστής και μια ιδιαίτερη προσωπικότητα, ο συγγραφέας χρησιμοποιούσε τον ομοιοκατάληκτο δεκαπεντασύλλαβο και ασκούσε υπόγεια κριτική στον Έλληνα μικροαστό. Ο Θανάσης Παπαγεωργίου και η Λήδα Πρωτοψάλτη δίνουν ζωή και πνοή σε αυτό το μοναδικό δείγμα ελληνικού θεάτρου.
Η επιτυχημένη παράσταση “Ο Αμερικάνος“, θεατρική μεταφορά του ομότιτλου διηγήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, παίρνει παράταση στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, και συνεχίζεται μόνο για τις Κυριακές του Ιανουαρίου, και μέχρι τις 29 του μήνα. Με γενική είσοδο 10 ευρώ, μην χάσετε την ευκαιρία να τη δείτε αν δεν το έχετε κάνει ήδη.

Σινεμά:

Μία προσωπικότητα της πολιτικής, η Μάργκαρετ Θάτσερ σωματοποιείται στη μεγάλη οθόνη από μια μεγάλη προσωπικότητα της υποκριτικής, την Μέριλ Στρηπ. Μεγάλα ιστορικά γεγονότα της Αγγλίας και του πλανήτη, ενώ το τιμόνι της πάλαι ποτέ κραταιάς Μ. Βρετανίας κρατούσε η λεγόμενη Σιδηρά Κυρία, μία από τις πιο αμφιλεγόμενες μορφές της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Οπωσδήποτε παρουσιάζει ιστορικό ενδιαφέρον, ενώ αναμένεται να οδηγήσει την Στρηπ σε υποψηφιότητα για Όσκαρ.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b