MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
04
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Χειμώνας… στη Διαδραστική Έκθεση

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Χειμώνας… στη Διαδραστική Έκθεση” θα πραγματοποιείται για τρία συνεχόμενα Σαββατοκύριακα του Ιανουαρίου στη Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Monopoli Team

Πρόγραμμα:

Ώρα: 13.30 έως 14:10
Πειράματα” (για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες)
Με τη βοήθεια της επιστήμης, το κοινό θα αποκομίσει μια εμπειρία για το υγρό άζωτο και τις συνθήκες στους 196 C υπό το μηδέν.

Ώρα: 16:00 έως 17:00
“Εργαστήρι Χειμερινών Κατασκευών
” (για παιδιά άνω των 9 ετών και ενήλικες)
Θα δημιουργηθούν κατασκευές που θα περιλαμβάνουν ένα χειμερινό τοπίο και χειροκίνητο μηχανισμό που θα ρίχνει τεχνητό “χιόνι”, αλλά και επιτραπέζιο διακοσμητικό.

Ώρα: 17:30 έως 18:00
Μικρές Ιστορίες Επιστήμης: ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ” (για παιδιά άνω των 10 ετών και ενήλικες)
Θα ακουστούν ιστορίες από τον 6ο αιώνα π.Χ. με θέμα το πώς οι αρχαίοι Έλληνες αντιλαμβάνονταν τα άστρα και την κίνηση των ουράνιων σωμάτων.

Διάρκεια: 14-29 Ιανουαρίου

Για τις δραστηριότητες αυτές δεν γίνεται κράτηση. Σε περίπτωση μεγάλης προσέλευσης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Όποιος θέλει να συνδυάσει επίσκεψη στη Διαδραστική Έκθεση και παράσταση στο Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, μπορεί να προμηθευτεί το συνδυαστικό εισιτήριο από τα ταμεία του Ιδρύματος Ευγενίδου ή ηλεκτρονικά από την ιστοσελίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου (http://www.eugenfound.edu.gr).

IΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ – Διαδραστική Έκθεση Επιστήμης και Τεχνολογίας
Λεωφ. Συγγρού 387, Παλαιό Φάληρο
Τηλ 2109469600

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b