MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
07
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Χριστούγεννα στη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για μικρά παιδιά διοργανώνονται στη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, με αφηγήσεις παραμυθιών, πρωτότυπα εκπαιδευτικά προγράμματα, θεατρικά παιχνίδια και δρώμενα, εμπνευσμένα από τα ήθη και τις παραδόσεις των εορτών. Είσοδος ελεύθερη.

Monopoli Team

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως εξής:

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου στις 19.45
Άστρο Λαμπρό μας οδηγεί (παιδιά 5-10 ετών)

Μέσα από τα παραμύθια και τα τραγούδια τα παιδιά θα γνωρίσουν την ιστορία, τη Λαογραφία, τα Μαθηματικά, τη Φυσική και την Αστρονομία. Το πρόγραμμα πραγματοποιείται από τον εκπαιδευτικό-αφηγητή Νίκο Ράμο και τον τραγουδοποιό Lolek.
Διάρκεια 60 λεπτά

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στις 19.45
Άρωμα Χριστουγέννων (παιδιά 5+)

Μία αφηγηματική παράσταση στη βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, με τη Νίκη Κάπαρη και τον Γιάννη Ψειμάδα. Η Νίκη Κάπαρη θα αφηγηθεί μύθους και θρύλους με παγανά και καλικάντζαρους, και χριστουγεννιάτικα λογοτεχνικά κείμενα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Στα πνευστά, κρουστά και έγχορδα όργανα θα είναι ο Γιάννης Ψειμάδας.
Δυνατότητα ταυτόχρονης διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα κατόπιν έγκαιρης ενημέρωσης.
Διάρκεια 50 λεπτά

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στις 17:30
Αποκρυπτογραφώντας γράμματα για τον Άγιο Βασίλη (παιδιά Νηπιαγωγείου, Α΄και Β΄Δημοτικού)

Ένα θεατρικό παιχνίδι, ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα, που θα βοηθήσει τα παιδιά να εκφραστούν με το σώμα τους, να ανακαλύψουν το παιχνίδι των ρόλων και να γνωρίσουν τα υλικά της γραφής μέσα στο χρόνο. Μαζί τους θα είναι η παιδαγωγός-εμψυχώτρια θεατρικής αγωγής Μαρία Λαγωνίκα.
Διάρκεια 60 λεπτά

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου στις 18:30
Η γραφή των Χριστουγέννων (παιδιά Γ΄ έως ΣΤ΄ Δημοτικού)

Τα παιδιά θα γράψουν ευχές στον Άγιο Βασίλη σε πηλό, σε πάπυρο και σε χειροποίητο χαρτί, με πένες και φτερά χήνας.Το πρόγραμμα βασίζεται στο επιμορφωτικό πρόγραμμα της βιβλιοθήκης με τίτλο “Η ιστορία της γραφής”, που επιμελείται και παρουσιάζει ο βιβλιοθηκονόμος Δημήτρης Κουρουβακάλης.
Διάρκεια 90 λεπτά

Απαραίτητη είναι η δήλωση συμμετοχής –και μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων– στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης 210 94.69.631-32 (Δευτέρα έως Πέμπτη: 8:30-20:00, Παρασκευή και Σάββατο: 8:30-15:30).
ΙΔΡΥΜΑ ΕΥΓΕΝΙΔΟΥ: Λεωφ. Συγγρού 387, Π. Φάληρο, www.eugenfound.edu.gr.

Περισσότερα από Δραστηριότητες
VIMA_WEB3b