MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Θεατρικά εργαστήρια από το studio NAMA

Το Θέατρο Επί Κολωνώ καλεί και φέτος τους ενδιαφερόμενους να συμμετάσχουν στα ετήσια εργαστήρια Υποκριτικής με την Ελένη Σκότη και Θεατρικής Γραφής με τον Ανδρέα Φλουράκη, στα πλαίσια του studio NAMA. Τα μαθήματα ξεκινούν τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου.

Monopoli Team

Αναλυτικά τα εργαστήρια:

Εργαστήριο Θεατρικής Γραφής με τον Ανδρέα Φλουράκη

Το μάθημα της Θεατρικής Γραφής θα βασιστεί στη μεθοδολογία του Royal Court Theatre και του Central School of Speech and Drama του Πανεπιστήμιου του Λονδίνου. Το κάθε τρίωρο έχει πρακτική κατεύθυνση και εισάγει τρόπους εξερεύνησης και δημιουργίας θεατρικών χαρακτήρων και κειμένου. Τα μαθήματα απευθύνονται σε όσους επιθυμούν να αναπτύξουν την συγγραφική τους ικανότητα και να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία διαμόρφωσης σκηνών και ολοκληρωμένων έργων. Για πρώτη φορά φέτος οι μαθητές, σε όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με το αντίστοιχο τμήμα υποκριτικής του θεάτρου Επί Κολωνώ. Επιλεγμένες σκηνές που θα προκύψουν από τους συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων θα παρουσιαστούν σε μορφή αναλογίου τον Απρίλιο του 2012 και σε μορφή σπονδυλωτής παράστασης τον Σεπτέμβριο του 2012 στο θέατρο Επί Κολωνώ, υπό την σκηνοθετική επίβλεψη της Πέπης Μοσχοβάκου και της Ελένης Σκότη.

Περίοδος μαθημάτων: Σεπτέμβριος 2011- Μάρτιος 2012

Έναρξη μαθημάτων: 24 Σεπτεμβρίου 2011

Μαθήματα: Θεατρική Γραφή Ι – Σάββατο 12:00 – 15:00

                     Συγγραφή μονολόγων – Σάββατο 15:00 – 18:00

Κόστος: 110€ μηνιαίως

 

 

Εργαστήριο Υποκριτικής της Ομάδας ΝΑΜΑ

Το Studio NAMA ιδρύθηκε το 1992 από την Ελένη Σκότη και τα τελευταία 11 χρόνια στεγάζεται στον πολυχώρο Επί Κολωνώ.

Το θεατρικό εργαστήριο εισάγει νέους στο 1ο έτος στις σύγχρονες βασικές αρχές υποκριτικής και βοηθάει επαγγελματίες ηθοποιούς να βελτιώσουν την τεχνική τους βασιζόμενοι στον αυτοσχεδιασμό. Στο 2ο έτος, ο μαθητής εμβαθύνει τη γνώση του πάνω στην Υποκριτική με προχωρημένες ασκήσεις αυτοσχεδιασμού. Ολοκληρώνεται το μάθημα με έναν κύκλο 3 μηνών που ονομάζεται “Master-Slave”. Αυτή η σύγκρουση ανάμεσα στον αφέντη-κυρίαρχο με τον σκλάβο-κατώτερο αποτελεί μια από τις πιο σημαντικές ασκήσεις στην Υποκριτική. Στην συνέχεια στο 3ο έτος γίνεται εισαγωγή σε μικρά ουδέτερα κείμενα πάνω στα οποία εφαρμόζονται οι τεχνικές του αυτοσχεδιασμού για να δουλευτούν σκηνές από το σύγχρονο ρεπερτόριο του παγκόσμιου θεάτρου. Επίσης θα υπάρξει ένα προχωρημένο τμήμα το οποίο θα έχει σκοπό την βελτίωση της τεχνικής, με βάση τον αυτοσχεδιασμό και κείμενο μέσα από προχωρημένες ασκήσεις.

Υποκριτική με βάση τα Αρχέτυπα: Ένα νέο μάθημα Υποκριτικής που εισάγεται φέτος στα πλαίσια του studio ΝΑΜΑ. Το συγκεκριμένο μάθημα απευθύνεται σε επαγγελματίες ηθοποιούς καθώς και σε εκείνους που έχουν διδαχτεί την Υποκριτική τέχνη είτε σε επίπεδο σεμιναρίων είτε είναι απόφοιτοι δραματικών σχολών. 

 

Όλα τα μαθήματα παραδίδει η Ελένη Σκότη.


Μαθήματα:

α. Αρχέτυπα: Δευτέρα 21.30 – 24.30

β. Υποκριτική-2ο έτος: Δευτέρα 18.30 – 21.30

γ. Τεχνικές Υποκριτικής: Τρίτη 21.30 – 24.30

δ. Υποκριτική-1ο έτος, α’τμήμα: Τετάρτη 21.30 -24.30

ε. Υποκριτική- Ουδέτερο κείμενο: Πέμπτη 21.30- 24.30

ζ. Υποκριτική – 1ο έτος, β’τμήμα: Τετάρτη: 18:30- 21:30

 

Περίοδος μαθημάτων: Σεπτέμβριος 2011 – Μάιος 2012

Έναρξη μαθημάτων: 19 Σεπτεμβρίου 2011

Κόστος: 125€ μηνιαίως

Aπο τα μέσα Οκτωβρίου, με δασκάλους συντελεστές της Ομάδας ΝΑΜΑ, θα λειτουργήσουν τα εξής τμήματα: Σεμινάριο Υποκριτικής σε κείμενα in progress με την Πέπη Μοσχοβάκου, Σεμινάριο Υποκριτικής Κινηματογράφου με τον Δημήτρη Λάλο, Σεμινάριο με τίτλο «Τραγούδι και Ερμηνεία» με τη Μαρία Τσαρούχα.

 

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Επί Κολωνώ: Ναυπλίου 12 & Λένορμαν 94, Κολωνός. Τηλ.: 210 5138067

www.epikolono.gr

e-mail: [email protected]

Περισσότερα από Θεατρικά Νέα
VIMA_WEB3b