MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Τι δεν πρέπει να χάσετε το τριήμερο 12-14 Αυγούστου

Το μεγάλο κύμα των αδειούχων του Αυγούστου έχει ήδη εγκαταλείψει την πρωτεύουσα για τις καλοκαιρινές του διακοπές, ενώ οι τελευταίοι εκδρομείς ετοιμάζουν βαλίτσες ενόψει και του Δεκαπενταύγουστου. Παρά το γεγονός ότι τα περισσότερα πολιτιστικά δρώμενα έχουν μεταφερθεί σε νησιά και σε πόλεις της περιφέρειας, οι προτάσεις εξόδου για όσους μείνουν στην Αθήνα είναι αξιόλογες. Μαζί τους δεσπόζει το Φεστιβάλ Επιδαύρου που ρίχνει αυλαία το Σάββατο με μια επετειακή παράσταση, αλλά και συναυλίες υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Παρασκευή 12 Αυγούστου

ΘΕΑΤΡΟ

Με τα «Μικρά Διονύσια», την επετειακή παράσταση για τα 50 χρόνια του Κρατικού Θεάτρου Βορείου ­Ελλάδος, κλείνει το φετινό Φεστιβάλ Επιδαύρου (12-13/8). Ένας πολύπειρος δάσκαλος-ηθοποιός «ξεναγεί» τη νεότερη γενιά ηθοποιών στα μυστικά και στους κώδικες του τραγικού και του κωμικού λόγου. Η παράσταση ανεβαίνει στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου σε σκηνοθεσία των Γιάννη Ρήγα και Γρηγόρη Καραντινάκη, με πρωταγωνιστές τους Γιώργο Αρμένη, Λάζαρο Γεωργακόπουλο, Γιάννη Καλατζόπουλο, Ταμίλα Κουλίεβα, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Νίκο Ψαρρά κ.α.

DJ SET

Το bar Partners στη Γλυφάδα (Φοίβης 17) φιλοξενεί στις 10.00 το βράδυ τον Monsieur M σ’ ένα nu disco/ deep /freestyle set. Είσοδος ελεύθερη.

Σάββατο 13 Αυγούστου


ΦΕΣΤΙΒΑΛ
 

Στα πλαίσια του «Α-L!ve Festival Art & Music», το οποίο πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Κορινθία, στην παραλία «Φλάμπουρο» στο Λουτράκι, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει αγαπημένους καλλιτέχνες από την ελληνική και τη διεθνή μουσική σκηνή. Οι Puressence, ο Craig Walker, οι Maraveyas Illegal, οι B- Sides, ο Βασίλης Μπαμπανιάρης και οι Vrasta Rasta θα δώσουν το «παρών».



ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Το μουσικό σύνολο του συνθέτη Μίμη Πλέσσα δίνει συναυλία στην Δ. Αρεοπαγίτου και μπροστά από τη Ρωμαϊκή Δεξαμενή, υπό το φως της αυγουστιάτικης πανσελήνου. Είσοδος ελεύθερη.

ΣΙΝΕΜΑ

Η επανέκδοση της ταινίας “Η Γυναίκα με τη Λεοπάρδαλη“, η θαυμάσια αυτή screwball κωμωδία του Χάουαρντ Χοκς του 1938, με πρωταγωνιστές τους Κάθριν Χέπμπορν και Κάρι Γκραντ, μονοπωλεί το ενδιαφέρον των σινεφίλ.

Κυριακή 14 Αυγούστου


ΣΥΝΑΥΛΙΑ

Στα πλαίσια του 6oυ Διεθνούς Μουσικού Φεστιβάλ Αίγινας 2011 πραγματοποιείται βραδιά αφιερωμένη στα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ν. Γκάτσου με τραγούδια Χατζιδάκι,
Θεοδωράκη, Μούτση, Ξαρχάκου κ.α. Τραγουδούν η Μαρία Φαραντούρη και ο Αλκίνοος Ιωαννίδης, με την συνοδεία της Ντόρας Μπακοπούλου στο πιάνο και την συμμετοχή ενός μικρού ορχηστρικού συνόλου. Στις 21.00 στην Παραλία Αύρας

ΣΙΝΕΜΑ

Ένας Μικρός Παράδεισος” είναι ο τίτλος της νέας ρομαντικής κομεντί της Νικόλ Κασέλ, που κάνει πρεμιέρα αυτή την εβδομάδα στις ελληνικές αίθουσες, με πρωταγωνιστές τους Κέιτ Χάντσον, Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ και Γούπι Γκόλντμπεργκ. Η Μάρλεϊ (Κέιτ Χάντσον) είναι μια πετυχημένη διαφημίστρια που διασκεδάζει τη ζωή της στο έπακρο. Μετά από κάποιες ενοχλήσεις, επισκέπτεται το γιατρό για εξετάσεις, χάνει τις αισθήσεις της και έχει οράματα με το Θεό (Γούπι Γκόλντμπεργκ).  Η διάγνωση είναι προχωρημένης μορφής καρκίνος. Οι θεραπείες μοιάζουν μάταιες, αλλά ο έρωτας της χτυπάει την πόρτα με τη μορφή του ογκολόγου της Τζούλιαν (Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ)…

Περισσότερα από Weekend