MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι καλύτερες προτάσεις εξόδου για το τριήμερο 29-31 Ιουλίου

Σπουδαίες προτάσεις για ψυχαγωγία έχει το τριήμερο 29-31 Ιουλίου, για να αποχαιρετήσει τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού. Ο Ριχάρδος ο Γ στην Επίδαυρο με πρωταγωνιστή τον διάσημο Κέβιν Σπέισι, αλλά και ο Ναμπούκο του μεγάλου Βέρντι στην Επίδαυρο, αποτελούν τις πολιτιστικές σημαντικότερες στιγμές όχι μόνο για το τριήμερο, αλλά ίσως και για το φετινό Καλοκαίρι! Παράλληλα, υπάρχουν σημαντικές συναυλίες, party, dj set, ενώ ενδιαφέρουσες προτάσεις δίνει αυτήν την εβδομάδα και ο κινηματογράφος.

author-image Γιώργος Σμυρνής

Παρασκευή 29 Ιουλίου
 

ΟΠΕΡΑ:

-A night at the Opera μας πρότειναν κάποτε οι Queen στον πιο διάσημο δίσκο τους, αλλά δεν διευκρίνιζαν ποιά όπερα. Η Εθνική Λυρική Σκηνή είναι πιο συγκεκριμένη και μας προτείνει το Ναμπούκο, το επικό μουσικόδραμα του Τζουζέππε Βέρντι, που ανεβαίνει στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.
Η ύβρις, η οργή των θεών, ο έρωτας και η τιμωρία είναι τα στοιχεία πάνω στα οποία βασίζεται η περίφημη όπερα που καθιέρωσε τον Βέρντι ως έναν από τους μεγαλύτερους συνθέτες της Ιταλίας. Η δύναμη της μουσικής, οι ξεχωριστές μελωδίες και τα κορυφαία χορωδιακά όπως αυτό των Εβραίων «Va, pensiero….» (Πέτα σκέψη…) δημιουργούν μαγικές στιγμές υψηλής συγκίνησης. Η δραματική ένταση των διαλόγων ανάμεσα στους πρωταγωνιστές και οι εντυπωσιακές σκηνές πλήθους συνθέτουν ένα πραγματικά μεγαλειώδες θέαμα.

ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ:

Γεράσιμος Ανδρεάτος και η Αναστασία Μουτσάτσου θα τραγουδήσουν live στο ανοιχτό θέατρο Badminton. Στην εκδήλωση που ονομάζεται «Στα ίδια μέρη» συμμετέχει ο Χάρης Μακρής.

– Φιλανθρωπική συναυλία του Νίκου Πορτοκάλογλου για την ενίσχυση της δράσης του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στην «Τεχνόπολις» στο Γκάζι. Πρόκειται για μια μεγάλη γιορτή, στην οποία ο δημοφιλής τραγουδοποιός θα μοιραστεί αγαπημένα τραγούδια του χθες και του σήμερα, από ολόκληρη την δισκογραφική του πορεία. Συνοδοιπόροι σε αυτό το μουσικό ταξίδι θα βρίσκονται (αλφαβητικά) οι: Νίκος Ζιώγαλας, Βασιλική Καρακώστα, Κωστής Μαραβέγιας και Μανώλης Φάμελλος.

Σάββατο 30 Ιουλίου

ΘΕΑΤΡΟ:

Δύο ηχηρά ονόματα του παγκόσμιου καλλιτεχνικού στερεώματος, ο Κέβιν Σπέισι και ο Σαμ Μέντες, ξανασυναντιούνται στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου για να μας παρουσιάσουν το Ριχάρδο Γ ένα από τα κορυφαία- και σκληρότερα- έργα του μεγάλου Σαίξπηρ.
O Σαμ Μέντες, στo πλαίσιο του Bridge Project, επιστρέφει στο θέατρο και σκηνοθετεί τον΄Κέβιν Σπέισι, στον σαιξπηρικό πρωταγωνιστικό ρόλο του μοχθηρού σφετεριστή του θρόνου της Αγγλίας, Ριχάρδου Γ΄.

DJ SET:

Στο Astron bar, στο Ψυρρή θα σας περιμένει ένα δυνατό dj set με τους Simos Ares, Nash και Mr.M. Για να αποχαιρετήσετε το τελευταίο σαββατόβραδο του φετινού Ιουλίου.

ΣΙΝΕΜΑ:

3 ώρες διορία“: Μια δυναμική και χορταστική περιπέτεια του καλοκαιριού έρχεται από τη Γαλλία, της οποίας το σινεμά βάζει συχνά τα γυαλιά στο Hollywood και σε αυτό το είδος.
Η ταινία του Φρεντ Καβαγιέ έχει έναν ασταμάτητο ρυθμό και ένταση μέχρι το τέλος. Πραδίδοντας μαθήματα οικονομίας, κρατάει 84 λεπτά και κανένα από αυτά δεν πηγαίνει χαμένο. Τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από μια γεμάτη νεύρο και ένταση μετά-Μπορν περιπέτεια.


Κυριακή 31 Ιουλίου


ΘΕΑΤΡΟ:

Τα κορίτσια με τα μαύρα” η σαρκαστική κωμωδία των Αλέξανδρου Ρήγα- Δημήτρη Αποστόλου για την σύγχρονη Ελλάδα, τη διαφθορά και την «ευλογημένη απάτη», ανεβαίνει στο Πόρτο Ράφτη, στο Κινηματοθέατρο Αλεξ, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής της περιοδείας. Η ιστορία διαδραματίζεται σε ένα μοναστήρι, στο οποίο συναντιούνται κάθε άλλο παρά τίμιοι και αδιάφθοροι άνθρωποι.

ΠΑΡΤΥ:

Στο Skullbar στη Νεάπολη πραγματοποιείται ένα tribute party στον μεγάλο David Bowie, τη μεγάλη μορφή του glam rock, που σφράγισε με τις εκπληκτικές μελωδίες και τις ευφάνταστες σκηνικές παρουσίες του τόσο τα 70’s όσο και τα 80’s. Από το ντουέτο Rule of Rose.

ΣΙΝΕΜΑ:

-Για τον κινηματογράφο το “Εμείς οι Δύο ” αποτελεί μία τρυφερή και ρεαλιστική ματιά στη διαφορετικότητα και τον έρωτα. Θαυμάσιες ερμηνείες από τη Λόλα Ντουένιας και τον Πάμπλο Πινέδα, που, όπως και ο ρόλος που ερμηνεύει, έχει και στην πραγματικότητα σύνδρομο Down.

– Ξαναπροβάλλεται η κλασσική ταινία του Φριτς Λανγκ M – Ο Δράκος του Ντίσελντορφ“. Βερολίνο, αρχές 1930. Η τοπική κοινωνία αναστατώνεται από την ύπαρξη ενός τρομακτικού σίριαλ κίλερ, που σκοτώνει παιδιά. Θέματα όπως ο φόβος, η σύγκρουση με τον υπόκοσμο και η αυτοδικία, προβάλλονται στο κλασσικό ασπρόμαυρο θρίλερ του δημιουργού του θρυλικού Metropolis.

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b