MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
25
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

WORKSHOP 8 Ιουλίου: H Franca Granata στην έκθεση ARRRGH! Τέρατα και σημεία στη μόδα

Η ATOPOS Contemporary Visual Culture (ATOPOS CVC) προσκαλεί διακεκριμένες προσωπικότητες από διάφορους τομείς του πολιτισμού για να αναλύσουν το φαινόμενο των Σύγχρονων Χαρακτήρων στη σύγχρο νη μόδα και το ένδυμα, και να μας ξεναγήσουν στον κόσμο των υβριδικών σωμάτων που προκύπτουν από τη μίξη ανθρώπινων και τερατόμορφων χαρακτηριστικών.Την Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011 προσκεκλημένη της ATOPOS είναι η Francesca Granata, μια από τους συγγραφείς της νέας έκδοσης της ATOPOSCVC με τίτλο NOT A TOY. Fashioning Radical Characters

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Η Francesca Granata είναι μια από τους συγγραφείς της νέας έκδοσης της ATOPOS Contemporary Visual Culture με τίτλο NOT A TOY. Fashioning Radical Characters, την πρώτη διεθνή έκδοση που πραγματεύεται την εμφάνιση των Ακραίων Χαρακτήρων (Radical Characters) στη μόδα και το ένδυμα, μέσα από τη δουλειά 90 ανερχόμενων αλλά και καταξιωμένων σχεδιαστών και καλλιτεχνών. Η Francesca Granata προσεγγίζει το φαινόμενο αυτό με ένα κείμενο γύρω από το γροτέσκο στη σύγχρονη μόδα.

Το θέμα αυτό θα αναπτύξει και στην ξενάγηση-ομιλία της μέσα στον χώρο της έκθεσης ARRRGH! Τέρατα και Σημεία στη Μόδα, έχοντας ως ζωντανά παραδείγματα τα εκθέματα.

Η Francesca Granata είναι ανεξάρτητη επιμελήτρια εκθέσεων, συνεργάτιδα του New York University και του Parsons The New School For Design, New York και εκδότρια του Fashion Projects: A Journal on Art, Fashion and Visual Culture.

Ώρα Έναρξης : 19.00
Χώρος : Β’ όροφος

Μουσείο Μπενάκη – Κτήριο οδού Πειραιώς: Πειραιώς 138 & Ανδρονίκου, Τηλ. 210 34 53 111

Ωράριο Λειτουργίας

Δευτέρα, Τρίτη: ΚΛΕΙΣΤΑ
Τετάρτη, Πέμπτη, Κυριακή: 10.00-18.00
Παρασκευή, Σάββατο: 10.00-22.00

Περισσότερα από Εικαστικά
VIMA_WEB3b