MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

«Βιώνοντας το Σέλας» στο Πλανητάριο

Μια πρωτότυπη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 και ώρα 20.00 στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, με αφορμή τον εορτασμό του Θερινού Ηλιοστασίου.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Πρόκειται για μία 25λεπτη παράσταση του επίσημου προσκεκλημένου αλλά και δημιουργού της παράστασης κ. Terence Murtagh, η οποία είναι η πρώτη πλανηταριακή παράσταση σε παγκόσμιο επίπεδο που καταγράφει το Σέλας σε όλη του την μεγαλοπρέπεια και το προβάλει καλύπτοντας πλήρως τον τεράστιο θόλο του Ευγενιδείου Πλανηταρίου (950 τ.μ).

 

O κ. Terence Murtagh, Γενικός Διευθυντής της Evans and Sutherland, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες πλανηταρίων στον κόσμο και μία από τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται άμεσα το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, προκειμένου να προσφέρει στο Ελληνικό κοινό την πλέον προηγμένη τεχνολογία στον τομέα αυτόν.

 

Για την δημιουργία της παράστασης αυτής ο κ. Murtagh ταξίδεψε δώδεκα φορές ως το Fairbanks της Βόρειας Αλάσκα αλλά και ως το Τρόμσο της Βόρειας Νορβηγίας, όπου και κατέγραψε σε time-lapse φωτογράφιση το μοναδικό θέαμα του Σέλαος για τους θόλους των Πλανηταρίων.

Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 θα πραγματοποιηθούν τρεις προβολές: στις 20.00, στις 21.00 και στις 21.30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και στις τρεις προβολές, απαραίτητα είναι όμως τα δελτία προτεραιότητας που θα αρχίσουν να διανέμονται στο ταμείο του Πλανηταρίου από τις 19.00 της ίδιας ημέρας και έως εξαντλήσεως των θέσεων.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b