MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
22
ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

«Βιώνοντας το Σέλας» στο Πλανητάριο

Μια πρωτότυπη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 και ώρα 20.00 στο Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου, με αφορμή τον εορτασμό του Θερινού Ηλιοστασίου.

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Πρόκειται για μία 25λεπτη παράσταση του επίσημου προσκεκλημένου αλλά και δημιουργού της παράστασης κ. Terence Murtagh, η οποία είναι η πρώτη πλανηταριακή παράσταση σε παγκόσμιο επίπεδο που καταγράφει το Σέλας σε όλη του την μεγαλοπρέπεια και το προβάλει καλύπτοντας πλήρως τον τεράστιο θόλο του Ευγενιδείου Πλανηταρίου (950 τ.μ).

 

O κ. Terence Murtagh, Γενικός Διευθυντής της Evans and Sutherland, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες πλανηταρίων στον κόσμο και μία από τις εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται άμεσα το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο, προκειμένου να προσφέρει στο Ελληνικό κοινό την πλέον προηγμένη τεχνολογία στον τομέα αυτόν.

 

Για την δημιουργία της παράστασης αυτής ο κ. Murtagh ταξίδεψε δώδεκα φορές ως το Fairbanks της Βόρειας Αλάσκα αλλά και ως το Τρόμσο της Βόρειας Νορβηγίας, όπου και κατέγραψε σε time-lapse φωτογράφιση το μοναδικό θέαμα του Σέλαος για τους θόλους των Πλανηταρίων.

Την Τρίτη 21 Ιουνίου 2011 θα πραγματοποιηθούν τρεις προβολές: στις 20.00, στις 21.00 και στις 21.30.

Η είσοδος είναι ελεύθερη και στις τρεις προβολές, απαραίτητα είναι όμως τα δελτία προτεραιότητας που θα αρχίσουν να διανέμονται στο ταμείο του Πλανηταρίου από τις 19.00 της ίδιας ημέρας και έως εξαντλήσεως των θέσεων.

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
Σχετικά Θέματα
Εκδηλώσεις
A psychographic map: Έκθεση της Μάρθας Γωγάκου στο Labattoir
Εκδηλώσεις
Μια διαφορετική «Έντα» στο Θέατρο Τζένη Καρέζη, το «Γάλα» επιστρέφει στο Θέατρο Σταθμός – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Cine News
Στέγη: Ο Charlie Kaufman στην Αθήνα για την προβολή της νέας του ταινίας «How to Shoot a Ghost»
Εκδηλώσεις
Ο «Οιδίποδας» του Robert Icke στη Στέγη, η θρυλική Martha Graham Dance Company στο Μέγαρο - Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Ο Tim Crouch στην Αθήνα για μια συζήτηση με το κοινό
Cine News
Το 3ο Meeting Event του ΔΔΘΝ έρχεται στη Θεσσαλονίκη με πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα δράσεων
Εκδηλώσεις
Μουσικά Χριστούγεννα στο ΚΠΙΣΝ: Όλες οι συναυλίες και οι μουσικές εκδηλώσεις των γιορτών
Εκδηλώσεις
«Η Δούκισσα της Πλακεντίας» με τη Μαρία Κίτσου, η Καμεράτα στο Μέγαρο με Σούμπερτ και Μπετόβεν – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Βραβεία Κάρολος Κουν – Βραβεία Κριτικών Θεάτρου και Μουσικής: Οι υποψηφιότητες για το 2024/25
Εκδηλώσεις
«Οι Δημοκράτορες» στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, Richard Bona και Alfredo Rodriguez Trio στο Μέγαρο – Όσα θα κάνουμε σήμερα
Εκδηλώσεις
Η Μάγδα Φύσσα στο Θέατρο Olvio για μια ανοιχτή συζήτηση
Cine News
Κύριλλος και Μεθόδιος – Οι φωτιστές των Σλάβων: Το ντοκιμαντέρ της Μαρίας Χατζημιχάλη – Παπαλιού στους κινηματογράφους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη