MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
20
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η Τέχνη του οδηγείν: ένα διήμερο αφιερωμένο στην ασφαλή οδήγηση!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση με θέμα την οδική ασφάλεια πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη. Τη διοργάνωση αυτής της εξαιρετικής πρωτοβουλίας ανέλαβε ο ραδιοφωνικός σταθμός sport 103fm,

author-image Μάρη Τιγκαράκη

“Η Σχολή ασφαλούς οδήγησης” περιελάμβανε θεωρητικό σεμινάριο καθώς και πρακτική εξάσκηση με αληθινά οχήματα σε μια ειδική πίστα που στήθηκε στο χώρο του παρκινγκ του πολυκαταστήματος ΙΚΕΑ Θεσσαλονίκης.

Στο θεωρητικό σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στο πολιτιστικό κέντρο της Τούμπας του Δήμου Θεσσαλονίκης, οι συμμετέχοντες άκουσαν τα μυστικά της ασφαλούς οδήγησης από έμπειρους ομιλητές όπως οι: Τάκης Μανωλόπουλος πολυπρωταθλητής αγώνων, Δημήτρης Μαργαρίτης συγκοινωνιολόγος, Μιχάλης Μπερκάκης Δημοσιογράφος, Πάνος Σειτανίδης δημοσιογράφος, Θωμάς Τιμαμόπουλος Βαλκανιονίκης ποδηλασίας, και ο ιατρός Θεοδόσιος Παπαβραμίδης. Αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε ειδική μνεία στην ασφάλεια των ποδηλατών καθώς το ποδήλατο αποτελεί ένα μέσο που κερδίζει συνεχώς έδαφος στο οδικό δίκτυο! 

Κατά την διάρκεια της 2ης ημέρας της εκδήλωσης, κι ενώ το σκηνικό είχε μεταφερθεί στον χώρο του ΙΚΕΑ, οι συμμετέχοντες που ξεπέρασαν τους 350, είχαν την ευκαιρία να κάνουν πράξη τα όσα είχαν διδαχθεί την προηγούμενη ημέρα. Μαζί τους και οι ποδηλάτες της Θεσσαλονίκης που πραγματοποίησαν πορεία από το νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης έως το ΙΚΕΑ.

Πρακτική Οδήγηση

Από τη θεωρία στην πράξη λοιπόν, με την ευθύνη του Α.Ο.Θ [αυτοκινητιστικός όμιλος Θεσσαλονίκης]. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να οδηγήσουν δύο αυτοκίνητα το νέο Citroen c4 και το νέο Polo 1.2tsi στην ειδική πίστα που περιελάμβανε ευθείες, στροφές, και πλαγιολισθήσεις, έτσι ώστε ο οδηγός να χάνει εν μέρει την σταθερότητα του οχήματος και με τις σωστές υποδείξεις των δασκάλων – εκπαιδευτών να το επαναφέρει.

Σε διπλανό παρκινγκ είχε στηθεί και ένας προσομοιωτής οδήγησης «Αράχνη» skid car από την Θεσσαλονίκη Α.Ε, όπου εκεί με την βοήθεια του χειριστή εκπαιδευτή, οι μαθητές καλούνταν να οδηγήσουν σε δύσκολες συνθήκες. Σε άλλο χώρο είχε δημιουργηθεί ακόμη μία πίστα δεξιοτεχνίας για τους ποδηλάτες. Εκεί είχαν και τη δυνατότητα να δοκιμάσουν τα νέα μοντέλα της εταιρείας ΚΤΜ καθώς και τα ηλεκτρικά ποδήλατα που εντυπωσίασαν με τις δυνατότητές τους. 

Τα συνπεράσματα!
350 άνθρωποι έμαθαβ για τη σωστή θέση οδήγησης, την ορθή χρήση του οχήματος, την αποφυγή αλλά και την αντίδραση που πρέπει να έχουμε σε έκτακτα περιστατικά, και να είμαστε σοφότεροι και ασφαλέστεροι οδηγοί καθώς θα συνυπάρχουμε με τους υπόλοιπους οδηγούς στα δίκτυα των αυτοκινητόδρομων όλης της χώρας.

 

Περισσότερα από Εκδηλώσεις