MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΕΤΑΡΤΗ
24
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

“Ψυχεδέλεια” στο Πλανητάριο!

Μόνο την Τρίτη 22 Μαρτίου θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Ευγενίδου η εντυπωσιακή ψηφιακή παράσταση “Fractals: Eπιστήμη και Τέχνη”, που δημιούργησε ο Jonathan Wolfe σε συνεργασία με το Fractals Foundation.

Monopoli Team

Ο θόλος του Νέου Ψηφιακού Πλανηταρίου θα γεμίσει με εντυπωσιακούς χρωματικούς και σχηματικούς συνδυασμούς, τα λεγόμενα fractals, που υπάρχουν στη Φύση και την Επιστήμη. Δίνεται έτσι η ευκαιρία στην επιστήμη να συνομιλήσει με την τέχνη! Το αποτέλεσμα θα είναι ένα εντυπωσιακό θέαμα με εικόνες, σχέδια και χρώματα που υπόσχεται να εντυπωσιάσει.

Με το μοναδικό αυτό αφιέρωμα, το Νέο Ψηφιακό Πλανητάριο υποδέχεται την Άνοιξη και γιορτάζει την Εαρινή Ισημερία.

 

Ο καθηγητής μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο Πατρών κ. Τάσος Μπούντης, αναφέρει χαρακτηριστικά: “Στόχος της παράστασης «Fractals: Eπιστήμη και Τέχνη» είναι να λειτουργήσει σαν «πέρασμα», ως μια απλή ενημερωτική «γνωριμία» με τα φράκταλ και το Χάος, ως γοητευτικά παραδείγματα της πολυπλοκότητας του κόσμου που μας περιβάλλει. Εκείνο όμως που δεν θα βρει, δυστυχώς ή ευτυχώς, ο θεατής στην παράσταση αυτή, είναι ένας συγκεκριμένος και κατηγορηματικός ορισμός της έννοιας πολυπλοκότητα. Και λέω «ευτυχώς» γιατί σκέφτομαι πως κάθε φορά που μπορούμε να ορίσουμε μια έννοια με απόλυτη σαφήνεια, είναι σαν να την έχουμε «εξαντλήσει», σαν να έχει κλείσει το θέμα, οπότε και κάθε άλλη άποψη ή ερμηνεία περιττεύει. Νομίζω πως όλοι γνωρίζουμε τέτοιες έννοιες, και μάλιστα πολύ σημαντικές, που επίσης αρνούνται επίπονα να κλειστούν στο ασφυκτικό πλαίσιο ενός και μοναδικού ορισμού.”

 

Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν τις ώρες 18:30, 19:30, 20:00, 20:30 και 21:00. Η πρώτη παράσταση (στις 18:30) θα προλογιστεί από τον κ. Τάσο Μπούντη. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή τους θα ξεκινήσει στις 17:30 της ίδιας ημέρας από το Ταμείο του Πλανηταρίου και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας μέχρι εξαντλήσεως των θέσεων.

[iframe title=”YouTube video player” width=”480″ height=”390″ src=”http://www.youtube.com/embed/0TVe-4nrFTI” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b