MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
10
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι καλύτερες επιλογές διασκέδασης για το τριήμερο 18-20 Φεβρουαρίου

Monika-γκεϊτ στο Fuzz , Aννα Καρένινα στο Μέγαρο, Ελευθερία Αρβανιτάκη στο Παλλάς και πολλές άλλες προτάσεις για το Σαββατοκύριακο!

author-image Μάρη Τιγκαράκη

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου

ΣΙΝΕΜΑ

  • Οι αδερφοί Κοέν αναβιώνουν το σκονισμένο είδος του γουέστερν, και ο Τζεφ Μπρίτζες ενσαρκώνει το ρόλο που χάρισε στο θρυλικό Τζον Γουέιν το μοναδικό χρυσό αγαλματίδιο της καριέρας του, στο ριμέικ της ομώνυμης ταινίας του 1969 «True Grit» (Αληθινό Θράσος) , που προτάθηκε για δέκα όσκαρ.

ΘΕΑΤΡΟ

  • Ένα οργουελικής φύσης έργο, οι “Δύο Θεοί” του Λένου Χρηστίδη που κέρδισε το βραβείο «Κάρολος Κουν» του 1999 ως καλύτερο θεατρικό έργο του 1999 ανεβαίνει στη σκηνή του Studio Μαυρομιχάλη σε σκηνοθεσία Φώτη Μακρή και ερμηνείες από τον ίδιο, το Γιώργο Νινιό και το Διονύση Μανουσάκη.


ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

  • Μία από τις πλέον εξειδικευμένες πιανίστριες σύγχρονης μουσικής, η Λορέντα Ράμου «μεταμορφώνεται» στην  “πιανίστα με τη στρυχνίνη”, μέσα από μία παράσταση με έντονο θεατρικό χαρακτήρα που περιλαμβάνει έργα που για πρώτη φορά θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει το ελληνικό κοινό. Μαζί της η η Δήμητρα Τρυπάνη και το ΝQR Εnsemble με το έργο «… Αnd the Τree was Ηappy».

LIVE

  • Επίτιμα μέλη της Tru Thoughts, ενός label που έχει αποδείξει πως ξέρει να ξεχωρίζει την ήρα από το στάχυ αναφορικά με το ταλέντο των καλλιτεχνών του, O Benedic Lamdin και η αρμάδα του πλέκουν τζαζ φόρμες με αφρο και φανκ ήχο στο Six D.O.G.S. Παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τους Nostalgia 77 Octet, η Ikonika γεφυρώνει το χάσμα ανάμεσα στη dupstep και τους Aphex Twin με τις απρόβλεπτες μελωδίες της.
  • Δύο ξεχωριστές περφόρμερ, η αδερφές Σουζάνα και Έλενα Βουγιουκλη, με επαγγελματισμό και σεβασμό αναδεικνύουν μελωδίες που χρωμάτισαν τις κινηματογραφικές μας αναμνήσεις σε μία παράσταση που ο Νίνο Ρότα συναντάει τον Τσιτσάνη και ο Χατζιδάκις τον Bob Dylan.
  • Η «ελληνίδα PJ Harvey», η «εγχώρια Lily Allen», η «νέα Joan Baez», η «προστατευόμενη των Calexico», και ο κατάλογος των κοσμητικών θα μπορούσε να συνεχίζεται επί μακρόν για τη Monika. Εμφανίζεται στο Fuzz.

Σάββατο 19 Φεβρουαρίου

ΘΕΑΤΡΟ

  • Το ζεύγος Πέτρου Νούσια και Μαρλένε Καμίνσκι πρωταγωνιστούν στο συγκινητικό πολιτικό και ανθρώπινο έργο του εβραϊκής καταγωγής συγγραφέα Χιλέλ Μίτελπουνκτ «Σκουλήκια» , που ανεβαίνει στο Κέντρο Λόγου και Τέχνης 104.
  • Θεατρικά θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι «η χρονιά των μονολόγων». Η Λεία Βιτάλη γράφει και σκηνοθετεί τον Ένατο Γάμο”, ένα σχόλιο στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα του άκρατου καταναλωτισμού, της κοινωνικής διαφθοράς και της απληστίας με όχημα την ηρωίδα Κλάρα Τσαχανασιάν που έπλασε ο συνεχιστής του Μπρεχτ Ελβετός Φρίντριχ Ντίρενματ.
XΟΡΟΣ
  • Την «Άννα Καρένινα» του Λέοντος Τολστόι, ένα από τα πιο διάσημα και τραγικά ερωτικά τρίγωνα της λογοτεχνίας, παρουσιάζει με τη μουσική επένδυση του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι το διάσημο μπαλέτο του “Ρώσου Μπεζάρ” Boris Eifman της Αγίας Πετρούπολης.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ CULT ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ 

  • Με τον απόλυτο σταρ της italodisco των ‘80s Gazebo κορυφώνονται στο Gagarin οι παράλληλες εκδηλώσεις του 9ου φεστιβάλ καλτ κινηματογράφου, θυμίζοντας μας επιτυχίες, όπως το “I like Chopin” – το πιανιστικό μοτίβο του οποίου ουδεμία σχέση με Σοπέν έχει –

LIVE

  • Sky is the limit για την καναδή Kellylee Evans, που αναρριχάται ολοένα και υψηλότερα στο πάνθεον των jazz divas. Για την ώρα αποδίδει φόρο τιμής σε μία από αυτές, την αξεπέραστη Nina Simone, στο Gazarte.
  • Ο Παύλος Παυλίδης και οι πιστοί του συνοδοιπόροι B-Movies, για μία και μοναδική εμφάνιση στο Fuzz.

Κυριακή 20 Φεβρουαρίου

EΙΚΑΣΤΙΚΑ

  • Ο «Έλληνας Banksy» και απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών Αλέξανδρος Βασμουλάκης, ο οποίος έχει δώσει δείγματα γραφής της street art του εντός και εκτός σειρών, παρουσιάζει τη δεύτερη ατομική του έκθεση με τίτλο «I’ve got you a date with Botticelli’s niece».
LIVE
  • Η Ελευθερία Αρβανιτάκη, μία καλλιτέχνιδα που έχει πολλές φορές αποδείξει πώς δεν είναι αποκομμένη από τις κοινωνικοπολιτικές εξελίξεις, στρέφει το βλέμμα στο μέλλον και τολμά να πει πως “Όλα αρχίζουν αλλιώς” στο Παλλάς.
  • «Ο άνθρωπος που έκανε το tango ξανά cool» , σύμφωνα με τον συνήθως αυστηρό αγγλικό τύπο, ο Daniel Domingo παρουσίαζει στο Half Note μία παράσταση που δικαιώνει το χαρακτηρισμό του ως «Tom Waits της Αργεντινής».

ΠΡΟΒΟΛΗ

  • Ο γερμανικός εξπρεσιονισμός υπήρξε το πρώτο καλλιτεχνικό κίνημα που εστίασε στον υλισμό της νεοσύστατης καπιταλιστικής κοινωνίας. Επίκαιρο μέχρι τις ημέρες μας, το αριστούργημα του γερμανικού εξπρεσιονισμού και μία από τις πιο επιδραστικές ταινίες στην ιστορία του παγκόσμιου κινηματογράφου, Το εργαστήρι του Δρ. Καλιγκάρι” του Robert Wiene , παρουσιάζεται με τη συνοδεία της ζωντανής ορχήστρας του Weimar Ensemble στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Spoiler alert. Η τροπή που παίρνει στο φινάλε η ταινία εντυπωσιάζει ακόμα και με τα σημερινά δεδομένα..
Δημήτρης Κώτσος

 

 

Περισσότερα από Weekend
VIMA_WEB3b