MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
26
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Περί φιλίας – Μέρος Δεύτερο

Homo homini lupus – Ο άνθρωπος για τον άνθρωπο είναι λύκος (Ρωμαϊκή Παροιμία)

Monopoli Team

“Homo Homini Lupus” λέγανε οι αρχαίοι μου πρόγονοι, οι οποίοι, αντίθετα με τους δικούς σας, ήτανε πιο καπάτσοι σε θέματα παλιοτομαροσύνης!

Δεν είναι τυχαίο άλλωστε που στην εποχή τους το πούλημα από φίλους ή από πολύ κοντινούς ανθρώπους έφτασε στο απόγειο της δόξας του.

Ποιος δεν έχει ακούσει για το συχωρεμένο τον Ιούλιο που φώναξε το «κι εσύ τέκνον Βρούτε», πριν ο Βρούτος τον μαχαιρώσει χωρίς δισταγμό;

Σήμερα θα προσπαθήσω να σκιαγραφήσω μέσα σε μερικές γραμμές το προφίλ τριών «φίλων» που θα πρέπει να αποφεύγετε.

Ο φίλος βδέλλα 
Συνήθως δεν έχει προσωπική ζωή κι αν έχει δεν είναι σταθερή ή είναι γεμάτη προβλήματα. Έχει την απαίτηση από σας να είστε πάντα εκεί και να τον στηρίζετε σε όλα όσα έχει ή νομίζει ότι έχει. Σε τέτοιες καταστάσεις η φιλία αυτή μπορεί να κρατήσει χρόνια και χρόνια μέχρι τη στιγμή που θα εμφανιστεί κάτι καλύτερο να κάνετε στη ζωή σας και τότε … και τότε αυτοί οι άνθρωποι αντιδρούν όπως ο ΟΠΑΠ στην κατάργηση του κρατικού μονοπωλίου στον τζόγο: Υστερικά. Ακόμα κι αν βρίσκεστε εσείς στην Αθήνα κι εκείνοι στην … Οκλαχόμα!  Αφήστε τους να πάνε στο καλό.

Κακό θα κάνουν σε σας και στην οικογένειά σας, αν προσπαθήσετε ντε και καλά να τους χωρέσετε στη ζωή σας.

Ο συγγενοφίλος
Ο λαός σας το λέει καλά, «με συγγενή φάε και πιες, με ξένο πραματέψου». Συνήθως τους κουβαλάς μαζί σου μια ζωή, από τότε που θυμάσαι τον εαυτό σου. Μεγαλώσατε μαζί, παίξατε μαζί, κάνατε ένα σωρό μαζί αλλά μόλις θιχτούν τα συμφέροντά του ή μόλις νομίζει ότι σε κάτι αδικήθηκε από σένα ή από την κοινωνία, προς όφελός σου, αλλάζει στρατόπεδο και σηκώνει την παντιέρα, όχι της επανάστασης, αλλά της συκοφαντίας εις βάρος σας. Το κακό είναι ότι «η κοντινή πέτρα πονάει πιο πολύ» καθώς πολύ πιο εύκολα κάποιος που είναι δίπλα σας όλη σας τη ζωή και που έχει μαζί σας δεσμούς αίματος θα γίνει πιστευτός. Το κακό με αυτή την κατηγορία είναι ότι τους ανακαλύπτετε στο τέλος και ότι ακόμα και αν τους απομακρύνετε, εξακολουθούν να σας κάνουν κακό.

Καλύτερα όμως να σας κάνουν κακό, μη φίλοι σας όντες πλέον, σωστά;

Ο κολλητός του … εαυτού του
Δύσκολη κατηγορία αλλά σίγουρα μέσα στο top 2 των χειρότερων φίλων που μπορεί να σου τύχουν (η παρουσίαση εδώ, δεν είναι κατά σειρά προτεραιότητας). Είναι καλός σε όλα. Έχει μάθει την τέχνη του να είναι αρεστός και σεβαστός –με τον δικό του τρόπο όμως- και επίσης υπολογίζει τα πάντα με έναν δικό του (πάντα), χαριτωμένο (στο φαίνεσθαι) τρόπο. Όσο τα συμφέροντά του, μικρά ή μεγάλα δεν έχει σημασία, εξυπηρετούνται, θα είναι πάντα δίπλα σου και πάντα πρόθυμος να σου προσφέρει. Μόλις όμως η κατάσταση ζορίσει και κριθεί να επιλέξει στρατόπεδο θα κάνει αυτό που έκανε σε όλη του τη ζωή και που απλά εσύ ποτέ δεν το κατάλαβες.

Θα διαλέξει εκείνους που θεωρεί ότι είναι αυτοί που θέλειΜετά θα βγει ή θα προσπαθήσει να βγει κι από πάνω!!!

Το -εγώ είμαι ουδέτερος- (που λέει) αφορά αποκλειστικά στην ουδετερότητα του Σκρουτζ Μακ Ντακ αναφορικά με το πόσο πλούσιος είναι: «Εγώ δεν χρησιμοποιώ τα χρήματά μου, συνεπώς δεν είμαι πλούσιος, είμαι συλλέκτης».
 

Ο Θεός, αν υπάρχει, να σας φυλάει απ’ αυτή την κατηγορία ανθρώπων, οι οποίοι καταφέρνουν ακόμα και να φτάσουν στο επίπεδο εκείνων που χαρακτηρίζετε οικογένειά σας.


Που ’σαι ρε Κάιν!

Περισσότερα από Ιστορίες
VIMA_WEB3b