MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Cook-e-ing: Τώρα το iPhone «μαγειρεύει»!

Οι πιο γνωστές, δημοφιλείς και χρήσιμες «γαστρονομικές» i-εφαρμογές!

Monopoli Team

Μια φορά κι έναν καιρό, στο παραμύθι των συνταγών υπήρχαν τετράδια και βιβλία. Τότε οι μαμάδες για να βρουν την καλύτερη συνταγή αντάλλασσαν «σκονάκια» με λίστες υλικών μεταξύ τους και αγόραζαν μετά μανίας Βέφα Αλεξιάδου, κάνοντας τα βιβλία της best sellers. Μερικά χρόνια αργότερα, το μαγείρεμα έφτασε να γίνει (και αυτό) διαδικτυακή υπόθεση. Με ένα κλικ ξετυλίγονται στην οθόνη του υπολογιστή ή του κινητού σου, “ράφια” ολόκληρα οδηγών μαγειρικής: ο λόγος για τα cooking applications στο iPhone, με τα οποία το μαγείρεμα περνάει από τα έντυπα γαστρονομικά εγχειρίδια, σε ηλεκτρονική προσομοίωση!

Ενδεικτικά μερικές από τις πιο γνωστές «γαστρονομικές» i-εφαρμογές:

 

1. Cook’s Illustrated:

Η πιο δημοφιλής cooking εφαρμογή τον τελευταίο καιρό, ίσως επειδή είναι η μόνη που έχει και επιπλέον δυνατότητα αναπαραγωγής video που δείχνει την παρασκευή της συνταγής! (http://www.cooksillustrated.com/faq/iphone/default.asp)

 

2. Epicurious Recipes & Shopping List:

Το epicurious.com είναι πολύ γνωστό site συνταγών, όπως επίσης και το application του. Σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη με την μηχανή αναζήτησής του, και σου δίνει τη δυνατότητα να βρεις με λέξεις-κλειδιά ακριβώς αυτό που θες, χωρίς να χρειαστεί να ξοδέψεις πολύ χρόνο (http://www.epicurious.com/services/mobile).

 

3. Allrecipes.com Dinner Spinner:

Εύχρηστη, αφού σου κάνει ένα “προφίλ” με το πιάτο επιλογής (δεν έχει μόνο κυρίως γεύματα αλλά και πρωινό και επιδόρπιο, δεκατιανό κ.λ.π.), το κύριο συστατικό του (π.χ. κρέας) και τον απαιτούμενο χρόνο προετοιμασίας του. (http://allrecipes.com/features/more/iphone.aspx)

 

Σε μια εποχή μαγειρικού “παροξυσμού”, δεν αρκεί μόνο η εξάσκηση στην κουζίνα και η τηλεόραση που παίζει Master/Top Chef. Και όσο αστείο κι αν σου ακούγεται αρχικά, αν εγκλιματιστείς θα δεις πως θα ανακαλύψεις καταπληκτικές συνταγές. Και εν πάση περιπτώσει, τα cooking applications τουλάχιστον έχουν και πρακτικό αντίκρισμα. Το Farmville είναι καλύτερο δηλαδή;

 

Περισσότερες πληροφορίες στο: http://www.apple.com

 

Κύρια φωτογραφία: Allrecipes.com Dinner Spinner

Photo gallery: κατα σειρά Epicurious Recipes & Shopping List, Cook’s Illustrated.

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b