MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΤΡΙΤΗ
10
ΜΑΡΤΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το σεξ είναι για τις 40άρες!

Νέα έρευνα του βρετανικού περιοδικού Top Sante επιβεβαιώνει αυτό που οι περισσότεροι υποψιάζονται: ότι οι 40άρες “κατέχουν” καλύτερα το σεξ!

Monopoli Team

Για άλλη μια φορά τα νούμερα δείχνουν πως οι 40άρες ξέρουν καλύτερα πώς να ικανοποιηθούν και να ικανοποιήσουν! Η «κουλτούρα Sex and the City» που θέλει τις μεσήλικες να είναι σεξουαλικά απελευθερωμένες και να έχουν καλύτερες γνώσεις απ’ ό,τι οι γυναίκες νεότερης ηλικίας για την σεξουαλική απόλαυση και το πώς να τη λαμβάνουν, επιβεβαιώνεται ως πραγματικότητα και από μια νέα έρευνα που διενήργησε το βρετανικό περιοδικό Top Sante.

 

Το δείγμα αποτελούνταν από 2.000 γυναίκες όλων των ηλικιών, και σύμφωνα με τα αποτελέσματα, το 81% των γυναικών ηλικίας 40-50 ετών δήλωσαν ότι  σε αυτή τη φάση της ζωής τους αισθάνονται μεγαλύτερη διάθεση να δοκιμάσουν νέα πράγματα στο σεξ, και πειραματίζονται περισσότερο απ’ ό,τι όταν ήταν μεταξύ 20 και 30 ετών. Επίσης, σε ποσοστό 63% δηλώνουν πως έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση αναφορικά με τις σεξουαλικές τους επιδόσεις. Ειδικότερα, το 68% γνωρίζει ποιες τεχνικές απογειώνουν την απόλαυσή τους, και πάνω από τις μισές γυναίκες του ποσοστού αυτού ζητούν από τον σύντροφό τους να τις εφαρμόσει. Τα περί υψηλού βαθμού ικανοποίησής τους ενισχύει και το γεγονός ότι μόνο το 7% των γυναικών μεταξύ 40-50 ετών ανέφερε ότι προσποιείται ικανοποίηση, σε αντίθεση με τις 30άρες, που δήλωσαν ότι αρκετές φορές προσποιούνται στο σεξ.

 

Σχετικά με το θέμα της δέσμευσης σε σχέση με το σεξ, το 90% των γυναικών όλων των ηλικιών που ερωτήθηκαν, κατέθεσαν την πεποίθησή τους ότι η μονογαμία και η πίστη στον σύντροφο παίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα μιας σχέσης, παρόλο που αρκετές από αυτές παραδέχτηκαν πως κατά καιρούς «παραστράτησαν». Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η διαφορά μεταξύ των γενεών (απόστασης μίας δεκαετίας στη συγκεκριμένη περίπτωση): οι σημερινές 40άρες είχαν περίπου πέντε ερωτικούς παρτενέρ στη ζωή τους, ενώ οι γυναίκες που είναι τώρα στα 30 τους, κατά μέσο όρο 9 παρτενέρ.

 

Όσον αφορά στο περιβόητο “best I ‘ve ever had”, 58% του δείγματος κατονομάζει ως «το καλύτερο σεξ που έκανε ποτέ» μία συνεύρεση (ή και περισσότερες) με τον σύντροφό τους, σε αντιδιαστολή με το «ισχνό» 5% που λέει ότι έζησε την καλύτερη εμπειρία της ζωής του με κάποιον «μη επίσημο» σύντροφο.

 

Όλα αυτά βέβαια μπορούν να εξηγηθούν κοινωνιολογικά, καθώς οι ρυθμοί εργασίας και οι οικογενειακές υποχρεώσεις ασκούν μεγαλύτερη πίεση σε μικρότερες ηλικίες, ενώ  μία 40άρα που έχει «βγάλει» το δυσκολότερο μέρος τέτοιου είδους υποχρεώσεων, νιώθει πιο ξένοιαστη για να απολαμβάνει το σεξ: το 91% των εργαζομένων γυναικών που έχουν παιδιά κάτω από 10 ετών, χαρακτηρίζει «κατεστραμμένη» τη σεξουαλική τους ζωή, ενώ το 60% των γυναικών με ενήλικα παιδιά δηλώνει ότι κάνει περισσότερο σεξ από τότε που τα παιδιά έφυγαν από την οικογενειακή εστία.

 

Όλα αυτά βέβαια έρχονται να ενισχύσουν και με στατιστικό τρόπο την γενικότερη εντύπωση ότι άτομα ωριμότερων ηλικιών είναι ικανά να δώσουν αλλά και να λάβουν καλύτερο σεξ.

Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
Σχετικά Θέματα
The Art of Life
Έρευνα: 7 στις 10 γυναίκες με ημικρανία δεν λαμβάνουν εξατομικευμένη φροντίδα
Υγεία - Ομορφιά
Τι συμβαίνει στο σώμα όταν κάποιος σταματά τη ζάχαρη για επτά ημέρες
Υγεία - Ομορφιά
One Flick Wonder: Η νέα μάσκαρα της Seventeen για ανάλαφρες βλεφαρίδες
The Art of Life
2 ερωτήσεις και απαντήσεις για τη δωρεά ωαρίων
The Art of Life
Μετά τις ενέσεις για την παχυσαρκία, τι; Πώς μπορεί να διατηρηθεί η απώλεια βάρους;
The Art of Life
Δωρεάν διαδραστικό workshop: «Πρόσωπο με Πρόσωπο με τον Εκφοβισμό: Αναγνώριση, Πρόληψη, Δράση»
Υγεία - Ομορφιά
Γιατί τα tinted balms έχουν γίνει ο πρωταγωνιστής κάθε νεσεσέρ
The Art of Life
Γιατί τις λέμε σπάνιες παθήσεις ενώ αφορούν σε εκατομμύρια ανθρώπους;
Υγεία - Ομορφιά
Ballet Slipper Lips: Η τάση για τα πιο ρομαντικά χείλη
The Art of Life
«Better safe than sorry!» – Ειδικά όταν μιλάμε για τον HPV…
The Art of Life
ALS: Τι γνωρίζουμε για τη νόσο που έφυγε από τη ζωή ο Έρικ Ντέιν στα 53 του
The Art of Life
Καρκίνος του τραχήλου της μήτρας: Από την πρόληψη στην εξάλειψη της νόσου