MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
18
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το νέο business casual

Η πτώση της “δικτατορίας” του κοστουμιού δεν σημαίνει ότι μπορείς να κυκλοφορείς στο γραφείο όπως στη βόλτα. Οργάνωσε την business γκαρνταρόμπα σου με βάση τις εξής κατευθυντήριες γραμμές:

Monopoli Team

Τρία βασικά σακάκια πρέπει να υπάρχουν στη ντουλάπα σου: ένα navy blazer, ένα σπορ τουίντ και ένα μοντέρνο κοτλέ.

 

Το navy blazer καλύπτει τις ατέλειες του πουκαμίσου, ενώ φροντίζει να μην αποκαλύπτεται η εφαρμογή του παντελονιού. Κράτησέ το περιποιημένο και φρόντισε τα μανίκια να είναι λίγο πιο κοντά στο χέρι, ώστε να δείχνουν το τελείωμα του πουκαμίσου.

 

Για τις φθινοπωρινές μέρες, δεν υπάρχει καλύτερο από ένα τουίντ σακάκι. Φόρεσέ το με ένα μαντίλι στην τσέπη και ταίριαξε το επίσημο με το σπορ ντύσιμο.

 

Ναι…είναι αλήθεια: ακόμη και οι επιχειρηματίες φοράνε κοτλέ σακάκια! Μόνο που τα συγκεκριμένα έχουν ελάχιστες ραβδώσεις, ζεστό τόνο και διατηρούν μια λεπτή γραμμή που κολακεύει τη σιλουέτα.

 

 

Ποιος χρειάζεται το σακάκι;

 

Και αν είσαι τύπος που σ’ ενοχλεί να φοράς όλες τις μέρες σακάκι επειδή δυσκολεύει τις κινήσεις σου, τότε αντικατάστησέ το με ένα κομψό πουλόβερ.

 

Προσοχή! Όχι κανένα ξεχαρβαλωμένο, πολύχρωμο, με περίεργα σχέδια, σαν αυτά που δεν άντεχε η Μπρίτζετ Τζόουνς πάνω στον Μαρκ Ντάρσι! Προτίμησε ένα μονόχρωμο, με λεπτή ύφανση και καλή εφαρμογή, που να μπορείς να το ταιριάξεις εύκολα με ένα πουκάμισο από μέσα, αλλά και με ένα σακάκι, αν χρειαστεί.

 

Σε περίπτωση που το πουλόβερ είναι με V, φρόντισε να είναι όσο χρειάζεται βαθύ στη λαιμόκοψη, ώστε να φαίνεται λίγο το πουκάμισο, και τράβηξε προς τα πάνω τα μανίκια, ώστε να αποκαλύπτεται το ρολόι και τα μανικετόκουμπά σου. Επιπλέον, θυμήσου πως το πουλόβερ πρέπει να τελειώνει στη γραμμή της ζώνης και να μην “ξεχειλίζει”.

 

Ζακέτα…;

 

Αν πιστεύεις ότι μπορείς να το “υποστηρίξεις”, τόλμησε να φορέσεις ζακέτα στο γραφείο! Συνδυασμένη με πουκάμισο και γραβάτα, μια ζακέτα σε γκρι απόχρωση είναι ό,τι πιο μοντέρνο και βολικό μπορεί να φορέσει ένα σοφιστικέ νεαρό στέλεχος, θυμίζοντας styling από διαφήμιση “hip” φίρμας ρούχων. Άφησε το τελευταίο ή τα δύο τελευταία κουμπιά ανοικτά, και νιώσε άνετα καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας.

 

 

Περισσότερα από Αγορές