MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

O Jean-Paul Gaultier συναντά την ελληνική παράδοση!

Το «πάντρεμα» της ελληνικής παράδοσης με τη σύγχρονη μόδα θα παρουσιάσει η θεματική έκθεση «BEYOND DRESS CODES: Σύγχρονοι Σχεδιαστές διαλέγονται με την Ελληνική Παραδοσιακή Φορεσιά», που διοργανώνει στις γκαλερί της η Ελληνοαμερικανική Ένωση.

Monopoli Team

Από τις 27 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, οι επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν τα σχέδια ελληνικών παραδοσιακών ενδυμασιών και κεφαλόδεσμων του σκιτσογράφου Γήση Παπαγεωργίου, τα οποία αποτυπώνουν την τάση της εποχής στις περιοχές της Μακεδονίας, Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Εύβοιας, Κρήτης, Β. Σποράδων, νησιών του Αργοσαρωνικού, Πόντου και Κύπρου.

 

Παράλληλα, θα εκτίθενται δημιουργίες των Jean-Paul Gaultier και John Galliano αλλά και Ελλήνων σχεδιαστών μόδας, όπως των Ιωάννη Γκία, Γιώργου Ελευθεριάδη, Σοφίας Κοκοσαλάκη, Θάνου Κυριακίδη, Άγγελου Μπράτη, Δημήτρη Ντάσιου, Ορσαλίας Παρθένη, Deux Hommes, Mastori*Motwary, MiRo, συμβάλλοντας, με αυτόν τον τρόπο, στη διαμόρφωση ενός οπτικού κώδικα επικοινωνίας μεταξύ της παράδοσης και της σύγχρονης μόδας.

Την έκθεση επιμελείται η ιστορικός μόδας Lydia Kamitsis.

 

Η Ελληνοαμερικανική Ένωση βρίσκεται στο κέντρο της Αθήνας, στην οδό Μασσαλίας 22, στο Κολωνάκι.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, καλέστε την κα Ήρα Παπαδοπούλου στο τηλ. 210 3680052 και 210 3680071 ή επισκεφτείτε το www.hau.gr/culture.

 

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b