MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
27
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Εξεζητημένα καλοκαιρινά κοσμήματα

Πολύτιμες πέτρες προσδίδουν εξωτισμό στα κοσμήματά σας και “αναβαθμίζουν” το status του look σας

Monopoli Team

Nada Sawaya 

Το 1995 ξεκίνησε τη δική της επιχείρηση με το όνομα Chiktok” (“Chik” = chic και “Tok”= κοσμήματα). Η Λιβανή σχεδιάστρια Nada Sawaya σχεδιάζει εξαίσια minaduieres (τα ‘μεταλλικά” βραδινά τσαντάκια) και βραχιόλια. Υλικά από μέταλλο, ξύλο και σελάχι (!) κάνουν τα κομμάτια της να αντέχουν στο χρόνο. Η έμπνευσή της προέρχεται από τα ταξίδια της και τις εμπειρίες που αποκτά, αλλά κι από τους φίλους της. Συνηθίζει μάλιστα να ονοματίζει τις τσάντες της από τα ονόματα φίλων, συγγενών ή τοποθεσιών που θέλει να επισκεφθεί! Πολλές φορές ταξιδεύει στην Ιταλία και την Ασία και ανακαλύπτει τις παραδοσιακές τεχνικές. Οι εξωτικές της τσάντες είναι χειροποίητες, και κατασκευάζονται σε ένα μικρό εργοστάσιο στην Ιταλία.

 

 

Kara Ross

Η Kara Ross ξεκίνησε να σχεδιάζει κοσμήματα από την ηλικία των 13, με αφορμή ένα ταξίδι στην Αφρική. Οι δημιουργίες της είναι μοναδικές χάρη στα υλικά από λευκοσίδηρο, λάβα και ημιπολύτιμες πέτρες που χρησιμοποιεί. Κοσμήματα που κανείς θα περίμενε να βρει σε παζάρι, αλλά με τον «αέρα» της πολυτέλειας. Με μινιμαλιστικό τόνο και αρχιτεκτονικό ύφος, οι χειροπέδες, τα σκουλαρίκια, τα κολιέ και τα δαχτυλίδια διακρίνονται από ζωηρά και παιχνιδιάρικα χρώματα.

 

 

Monica Vinader

Η βραβευμένη σχεδιάστρια Monica Vinader είναι πάντα απρόσμενη. Ξεκίνησε την κολεξιόν της το 2002, και στα κοσμήματά της κρύβονται ιστορίες απ’ όλο τον κόσμο. Η φιλοσοφία της είναι να δημιουργεί πολυτελή, αλλά πρακτικά κοσμήματα. Ασήμι και 18 καρατίων χρυσός δένουν αρμονικά με ημιπολύτιμους λίθους, όλα χειροποίητα επεξεργασμένα. Έμπνευσή της αποτελεί το χρώμα, η περιπέτεια και η κουλτούρα. Το 2009 απονεμήθηκε στη φίρμα το βραβείο “UK Jewellery Brand of the year”.

 

 

Νάνσυ Μήλιου

 

 

Photo gallery: Κατά σειρά Kara Ross (2), Monica Vinader (2), Nada Sawaya (2)

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b