MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η τέχνη της υψηλής ωρολογοποιίας σε ένα «Παλάτι»

Ο κινηματογράφος εμπνέει το πολυτελές ρολόι “Palace” της σειράς Jean Dunand, ενώ το όνομά του αναφέρεται στο Crystal Palace του Λονδίνου.

Monopoli Team

Ο μάστερ του ρολογιού Christophe Claret επιμελήθηκε τη δημιουργία του υπερπολυτελούς ρετρό ρολογιού “Palace”, το οποίο εντάσσεται στη σειρά Jean Dunand. Το μοναδικό αυτό κομμάτι αντλεί την έμπνευσή του από το Art Deco και ενσαρκώνει το πνεύμα του κινήματος της λειτουργικής τέχνης. Το όνομά του (Palace) δεν είναι τυχαίο, αφού αναφέρεται στο Crystal Palace του Λονδίνου, το οποίο χτίστηκε για τη μεγάλη έκθεση του 1851.

 

Το Palace υπακούει στις γεωμετρικές γραμμές του Jean Dunand, αλλά και στις αρχές της λειτουργίας του Art Deco, και έχει κατασκευαστεί από τα καλύτερα υλικά και τους καλύτερους ωρολογοποιούς. Μάλιστα, οφείλει την τελική του εικόνα σε δύο ταινίες-σταθμούς, οι οποίες ενέπνευσαν τους  δημιουργούς: Το “Metropolis” του Fritz Lang και το “Modern Times” του Charlie Chaplin.

 

Ο μηχανισμός της κίνησης του “Palace” είναι επηρεασμένος από την αρχιτεκτονική του πύργου του Άιφελ και μάλιστα το προφίλ του θυμίζει τη βάση του πύργου. Σιδερένιοι δίσκοι και αλυσίδες όλοκληρώνουν το ρολόι-αριστούργημα.

 

Το Palace λειτουργεί χειροκίνητα και 1 λεπτό «κίνησης» μπορεί να δώσει ενέργεια μέχρι και 72 ώρες. Το μότο της εταιρίας του είναι πως κανένα ρολόι δε θα πρέπει να είναι ίδιο με κάποιο άλλο, γι’ αυτό κάθε κομμάτι είναι πραγματικά μοναδικό.

 

Η τιμή του ανέρχεται στις 417.000 δολάρια και μπορείτε το βρείτε σε εξουσιοδοτημένους retailers.

 

Επισκεφθείτε το http://www.jeandunand.com/distribution/default.asp για περισσότερες πληροφορίες.

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b