MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
28
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Στυλ επί κοντώ!

Μήπως το καλοκαίρι μπαίνεις σε πειρασμό να τα πάρεις “με την ψιλή”; Με απλό styling, μπορείς να υιοθετήσεις ή να διατηρήσεις το κοντό κούρεμα που σου ταιριάζει!

Monopoli Team

Ποιος είπε ότι το κοντό είναι βαρετό; Ξέρετε όμως ποιο ακριβώς κοντό σας “πηγαίνει” καλύτερα; Με βάση τον παρακάτω οδηγό βρείτε το καλύτερο για εσάς στυλ, και αναδείξτε το με τις ανάλογες συμβουλές styling.

 

Στυλ χτενισμάτων:

 

Του gentleman

Για ποιους; Για τους πιο “κλασικούς”, που αποφεύγουν τις extreme αλλαγές.

Πώς; Κάντε χωρίστρα στο πλάι και φέρτε όλα τα μαλλιά σας στην άλλη πλευρά. Για να το πετύχετε πρέπει να έχετε όγκο στο πάνω μέρος του κεφαλιού, και να είστε ελαφρώς πιο κοντοκουρεμένοι στην χαμηλή περίμετρο του κεφαλιού σας. Απλώστε στα δάχτυλά σας κερί και “πλέξτε” τα στα μαλλιά οδηγώντας τα προς την κατεύθυνση που θέλετε. Προσοχή στην ποσότητα του κεριού και στη θέση της χωρίστρας: να μην είναι πολύ, και να μην είναι τελείως στο ένα άκρο, αντίστοιχα.

 

Μακριά Πάνω

Για ποιους; Για όσους έχουν όγκο στην κορυφή της κεφαλής.

Πώς; Προτού στεγνώσετε τα μαλλιά σας, εφαρμόστε μικρή ποσότητα αφρού για να τα τιθασεύσετε. Φροντίστε με το πιστολάκι να κάνετε χωρίστρα στο πλάι και τα μαλλιά σας να πηγαίνουν προς τα πίσω. Για καταστάσεις πολλών μποφόρ, ολοκληρώστε το αποτέλεσμα με μια ελαφριά λακ!

 

Με την ψιλή! (το στρατιωτικό κούρεμα)

Για ποιους; Για όλους! Αυτό το κούρεμα δεν φεύγει ποτέ από τη μόδα και είναι η πιο ασφαλής επιλογή για κοντό μαλλί. Στο μπροστινό μέρος αφήστε λίγο πιο μακριές τις τρίχες, για να μην παραπέμπετε τελείως σε νεοσύλλκετο!

Πώς; Δε χρειάζεται καν να στεγνώσετε τα μαλλιά σας! Φροντίστε μόνο το μπροστινό μέρος με λίγο κερί, σε περίπτωση που εκεί τα μαλλιά είναι “ατίθασα”.

 

Χτενισμένα πίσω

Για ποιους; Για όσους έχουν όγκο στο μπροστινό μέρος της κεφαλής.

Πώς; Με λίγο κερί ή τζελ πλέκετε τα δάχτυλά σας στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού και τα κατευθύνετε προς τα πίσω.

 

Retro

Για ποιους; Για όσους αγαπούν τα 80’s και έχουν ελαφρώς κυματιστά μαλλιά. Το ρετρό look δίνει στυλ και προσωπικότητα, αρκεί να ξέρετε πώς να το δημιουργήστε. Πρέπει να είστε κοντοκουρεμένος περιμετρικά αλλά στο κέντρο του να έχετε όγκο.

Πώς; Προτού στεγνώσετε τα μαλλιά σας, προσθέστε αφρό κι έπειτα με το πιστολάκι κατευθύνετε τα μαλλιά προς τα πίσω με ελαφριά κλίση. Προσθέστε λίγη λακ κι είστε έτοιμος! Προσοχή όμως το ύψος των μαλλιών να μην φτάνει σε ύψη Τραβόλτα α λα “Grease”!

 

 

Tips ανάλογα με το είδος των μαλλιών σας:

 

Πυκνά μαλλιά

Όσοι έχετε πυκνά μαλλιά, επιμείνετε στο κοντό. Όσο πιο κοντό είναι το μαλλί, τόσο πιο εύκολα τιθασεύεται.

Πώς; Προσθέστε λίγο κερί για να τα σηκώσετε μπροστά κι είστε έτοιμοι.

 

Κυματιστά-“σπαστά”

Τα κυματιστά μαλλιά είναι κάπως δύσκολο να τα “κουμαντάρετε”.
Πώς; Προσθέτετε γενναιόδωρη ποσότητα τζελ ή κεριού με κατεύθυνση προς τα πίσω.

 

Σγουρά μαλλιά

Τα σγουρά μαλλιά είναι καλύτερα όταν είναι μακριά. Το κοντό κούρεμα είναι ωραίο την πρώτη εβδομάδα. Μόλις οι μπούκλες σας αρχίζουν να ξανακάνουν την εμφάνισή τους, το αποτέλεσμα θα είναι πολύ wild (με την κακή έννοια).  Γι’ αυτό αφήστε τις μπούκλες σας να ανεμίζουν!

Ακολουθούν οι φωτογραφίες με τα στυλ: του gentleman, μακριά πάνω,  με την ψιλή, χτενισμένα πίσω, retro, πυκνά μαλλιά, κυματιστά μαλλιά. 

 

Έλενα Τσαφταρίδη

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b