MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΔΕΥΤΕΡΑ
29
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σανγκρία για κάθε γούστο!

Η Σανγκρία είναι δροσιστική, φρουτώδης, γευστική και πολύ καλοκαιρινή! Η παραδοσιακή συνταγή, όπως είναι βαθιά ριζωμένη στην παράδοση των Ισπανών περιλαμβάνει κόκκινο κρασί, φρέσκα φρούτα εποχής, σόδα ή σόδα  αρωματισμένη με λεμόνι. Είναι πολύ εύκολο να τη φτιάξετε μόνοι σας και ακόμη πιο εύκολο να την πιείτε.

Monopoli Team

Μπορεί η Ισπανία να «εμπνεύστηκε» την αρχική συνταγή της Σαγκρίας, όμως οι χώρες ανά τον κόσμο την έχουν εξελίξει. Εμείς σας παρουσιάζουμε μερικές από αυτές τις συνταγές, ιδανικές για διαφορετικές περιστάσεις.

 

Η βασική συνταγή

Είναι απλή αλλά πολύ γευστική. Γίνεται ακόμη καλύτερη αν βάλετε τη φαντασία σας να δουλέψει!

Υλικά: 1 μπουκάλι κόκκινο κρασί (Cabernet Sauvignon, Merlot, Rioja reds, Zinfandel, Shiraz)

1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες

2 μεγάλες κουταλιές ζάχαρης

1 ποτήρι σφηνάκι brandy

2 κούπες σόδα

 

Προετοιμασία:

Χύστε το κρασί σε μία μεγάλη κανάτα κι έπειτα ρίξτε τις φέτες πορτοκαλιού και λεμονιού. Ανακατέψτε και πιέστε τις φέτες προκειμένου να απελευθερώσουν το χυμό τους. Προσέξτε να απομακρύνετε τυχόν κουκούτσια. Προσθέστε τη ζάχαρη και το brandy και αφήστε τη στο ψυγείο όλο το βράδυ. Προσθέστε τη σόδα λίγο πριν σερβίρετε τη home made σανγκρία σας!

 

Η υπερ-φρουτώδης σανγκρία

Αυτό το είδος σανγκρίας  αναδεικνύει περισσότερο τη γεύση των φρούτων και φτιάχνεται με λευκό κρασί κι όχι κόκκινο όπως οι περισσότερες. Είναι ιδανική για το καλοκαιρινό σας μπάρμπεκιου στον κήπο!

Υλικά:

1 μπουκάλι από το αγαπημένο σας λευκό κρασί (η συνταγή έχει την ίδια επιτυχία και με κόκκινο κρασί, αν δεν είστε λάτρης του λευκού)

1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

1 lime κομμένο σε φέτες

1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες

1 ροδάκινο κομμένο σε φέτες

1 κούπα κομμένες φράουλες

½ κούπα λεμονάδα

½ κούπα ζάχαρη

2 ποτήρια-σφηνάκια brandy με γεύση βερίκοκο, ροδάκινο ή μούρο!

2 κούπες σόδα

 

Προετοιμασία

Χύστε το κρασί σε μία μεγάλη κανάτα κι έπειτα ρίξτε τις φέτες πορτοκαλιού, λεμονιού και Lime. Ανακατέψτε και πιέστε τις φέτες προκειμένου να απελευθερώσουν το χυμό τους και έπειτα προσθέστε τις φέτες ροδάκινου, τις φράουλες, τη λεμονάδα, τη ζάχαρη και το brandy. Αφήστε τη να κρυώσει στο ψυγείο όλο το βράδυ. Προσθέστε τη σόδα λίγο πριν σερβίρετε!

 

Η party- σανγκρία

Είναι ιδανική για πάρτυ αρκεί να διπλασιάσετε τη δόση!

 

Υλικά:

1 μπουκάλι κόκκινο κρασί (Cabernet Sauvignon, Merlot, Rioja, Zinfandel, Shiraz)

1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

1 lime κομμένο σε φέτες

1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες

2 μεγάλες κουταλιές ζάχαρης

1 κούπα χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού

1 κούπα κομμένες φράουλες ή ράσμπερι

1 μκρή κονσέρβα ανανά σε σιρόπι

4 κούπες σόδα

 

Προετοιμασία

Χύστε το κρασί σε μία μεγάλη κανάτα κι έπειτα ρίξτε τις φέτες πορτοκαλιού, λεμονιού και Lime. Ανακατέψτε και πιέστε τις φέτες προκειμένου να απελευθερώσουν το χυμό τους και προσθέστε τον ανανά, τη ζάχαρη, το χυμό ποροκάλι/λεμόνι και ανακατέψτε καλά. Αφήστε τη στο ψυγείο το βράδυ. Αν θέλετε να τη σερβίρετε αμέσως (σε πάρτυ βρισκόμαστε!) χρησιμοποιείστε κρύο κρασί και προσθέστε μπόλικο πάγο!

 

Η «ελαφριά» σανγκρία!

Για όσους αντιστέκονται στην πολύ ζάχαρη αλλά δε μπορούν να αντισταθούν σε ένα δροσερό ποτήρι σανγκρία η διαιτητική σανγκρία είναι η ιδιανική επιλογή γι’ αυτούς.

Υλικά:

1 μπουκάλι κόκκινο κρασί (Cabernet Sauvignon, Merlot, Rioja, Zinfandel, Shiraz)

1 λεμόνι κομμένο σε φέτες

1 lime κομμένο σε φέτες

1 πορτοκάλι κομμένο σε φέτες

¾ της κούπας ράσμπερυ

2/3 της κούπας βιολογικό ωμό σιρόπι/νέκταρ αγαύης (θα το βρείτε στα βιολογικά προιόντα)

2 κούπες σόδα

 

Προετοιμασία:

Χύστε το κρασί σε μία μεγάλη κανάτα κι έπειτα ρίξτε τις φέτες πορτοκαλιού, λεμονιού και Lime. Ανακατέψτε και πιέστε τις φέτες προκειμένου να απελευθερώσουν το χυμό τους και προσθέστε το σιρόπι αγαύης. Αφήστε στο ψυγείο όλο το βράδυ να κρυώσει. Προσθέστε τα ρέσμπερυ, τη σόδα και τον πάγο λίγο πριν σερβίρετε.

 

Η σαμπανιζέ σανγρία!

Για μία πιο ειδική και ρομαντική περίσταση (επέτειος, γιορτή του/της αγαπημένου/ης σας) προτιμήστε τη σανγκρία που περιλαμβάνει σαμπάνια ή αφρώδη οίνο. Η διαφορά με τις υπόλοιπες είναι ότι πρέπει να σερβιριστεί αμέσως για να διατηρηθεί ο αφρός της σαμπάνιας

 

Υλικά:

1 μπουκάλι σαμπάνια/ αφρώδες κρασί

2 κούπες φρέσακ ή κατεψυγμένα ράσμπερυ

¼ της κούπας Triple Sec (λικέρ πορτοκάλι)

¼ της κούπας ζάχαρη

 

Προετοιμασία:

Βάλτε όλα τα υλικά στην κανάτα, ανακατέψτε καλά και σερβίρετε αμέσως!

 

Tip: Οι ειδικοί λένε ότι η σαγκρία έχει την καλύτερη δυνατή γεύση αν μείνει περίπου 24 ώρες στο ψυγείο προτού σερβιριστεί.

Tip 2: Είστε ελεύθεροι να προσθέσετε όποιο άλλο φρούτο επιθυμείτε! Στην Ελλάδα η σανγριά προτιμάτε με μικρά κομμάτια μήλου, αλλά εσείς μπορείτε να κάνετε τη διαφορά!

 

Έλενα Τσαφταρίδη

Περισσότερα από Εκδηλώσεις
VIMA_WEB3b