MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ρολόι που λειτουργεί με τον αέρα και τη θερμοκρασία!

Στα πλαίσια της έκθεσης Salone Internazionale del Mobile στο Μιλάνο, ο CEO της Jaeger-LeCoultre, Jerome Lambert, και ο Αυστραλός σχεδιαστής Marc Newson παρουσίασαν το επιτραπέζιο ρολόι Atmos 566, το μόνο μηχανικό επιτραπέζιο ρολόι στον κόσμο που δεν χρειάζεται κούρδισμα!

Monopoli Team

Το Atmos 566 λειτουργεί τροφοδοτούμενο από τον αέρα, συσσωρεύοντας την ενέργεια που χρειάζεται για τη λειτουργία του από τις διαφορές της θερμοκρασίας στην ατμόσφαιρα.

 

Ο μηχανισμός του βασίζεται σε μια κάψουλα, η οποία συστέλλεται και διαστέλλεται με κάθε αλλαγή της θερμοκρασίας! Έτσι, ο μηχανισμός του κουρδίζεται εκ νέου, εξασφαλίζοντας την ασταμάτητη λειτουργία του.

 

Το Atmos γιόρτασε πρόσφατα τα 80 χρόνια από τη λειτουργία του και για τον εορτασμό αυτό ο Αυστραλός σχεδιαστής Marc Newson κλήθηκε να επανασχεδιάσει το Atmos. Από το δικό του χέρι το διάσημο ρολόι απέκτησε καμπύλες περιτριγυρισμένες από κρύσταλλο Baccarat. Το Αtmos 566 είναι σχεδιασμένο από τον Marc Newson μετατρέπει το κρύσταλλο Baccarat σε δεύτερο «δέρμα». Δύο περιορισμένες εκδόσεις – μία σειρά 28 τεμαχίων σε μπλε χρώμα και μία 28 κομματιών σε ημιδιαφανές κρύσταλλο – αναδεικνύουν τη συνεύρεση της σύγχρονης τέχνης με την υψηλή ωρολογοποιία και της τεχνολογίας με την αισθητική.

 

Ο σχεδιασμός του ρολογιού επιστρέπει στο φως να διαχέεται και να φωτίζει τον μηχανισμό, ενώ οι ώρες και τα λεπτά συνυπάρχουν με τον ουράνιο χάρτη του Βόρειου ημισφαιρίου και τα κυριότερα σημεία του ζωδιακού κύκλου. Οι μήνες απεικονίζονται στον περιστρεφόμενο δίσκο στο σημείο που βρίσκεται η ώρα 6.

 

Όλα τα παραπάνω καθιστούν το Atmos 566 ένα συλλεκτικό αντικείμενο μεγάλης καλλιτεχνικής αξίας.

 

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b