MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
19
ΑΠΡΙΛΙΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Η ανδρική μόδα επιστρέφει στις κλασικές αξίες

Αν μπορούμε να κρατήσουμε ένα μήνυμα από τις ανδρικές κολεξιόν για το 2010 που παρουσιάστηκαν πρόσφατα στο Μιλάνο, αυτό θα ήταν: «Επιστροφή στην παράδοση». Σε μια περίοδο οικονομικής ανασφάλειας, οι περισσότεροι οίκοι δεν έκαναν άλλο από το να παραμείνουν πιστοί στο στυλιστικό τους DNA, και να προτείνουν τον κλασικό τους εαυτό.

Η ανδρική μόδα επιστρέφει στις κλασικές αξίες - Monopoli.gr
Monopoli Team

Ο Christopher Bailey για τον οίκο Burberry αναζήτησε έμπνευση από τα ιστορικά αρχεία του Thomas Burberry, ιδρυτή του ομώνυμου οίκου, και τους διάσημους Βρετανούς πιλότους Alcock και Brown, που έμειναν στην ιστορία ως οι πρώτοι που διέσχισαν τον Ατλαντικό, ντυμένοι φυσικά με Burberry. Το αποτέλεσμα ήταν μια σειρά από δερμάτινα τζάκετς αεροπορίας, στρατιωτικές καμπαρντίνες και σταυροκούμπωτα παλτό σε στρατιωτικό στυλ, που συνδυασμένα με στενά παντελόνια και δερμάτινες μπότες έδωσαν στην κολεξιόν ένα μοντέρνο ύφος.

Παραμένοντας στο θέμα παράδοσης, οι Dolce & Gabbana γιόρτασαν τα 20 χρόνια της ανδρικής τους σειράς με μια σειρά αφιερωμένη στην ιδιαίτερη πατρίδα τους, την Σικελία. Με φόντο σκηνές από την ταινία “Baarìa” του GiuseppeTornatore, και μουσική του Ένιο Μορικόνε, οι Dolce & Gabbana  μας ταξίδεψαν στο Παλέρμο του 1920. Η κολεξιόν ήταν πλούσια σε πλεκτά, τζην παντελόνια “λερωμένα” με μπογιά, πετροπλυμένα δερμάτινα τζάκετς, καικοστούμια από βελούδο και φανέλα, που έμοιαζαν να είχαν περάσει χέρια από γενιά σε γενιά.

Ο οίκος Ermenegildo Zegna, έδωσε μαθήματα στυλ για ένα κρύο χειμώνα. Για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση, η σειρά “Centennial Fabric”, αφιερωμένη σε bespoke κοστούμια από πολυτελή υφάσματα, δίνει τη δυνατότητα στους πελάτες της να γράψουν το όνομά τους στην ύφανση του κοστουμιού τους!

Αντίθετα, ο Βέλγος σχεδιαστής Raf Simons κοιτά πάντα στο μέλλον, και η συλλογή του για τον γερμανικό οίκο Jil Sander ήταν για μια ακόμα φορά μοντέρνα και γεμάτη νέες ιδέες: γκρι, μαύρο και κρεμ μινιμαλιστικό ύφος, έκρυβαν “εκκεντρικές” λεπτομέρειες όπως τσέπες και κουμπώματα σε ρετρο-φουτουριστικά σχήματα, ενώ τα πουπουλένια τζάκετς είχαν στυλ cocoon. Τα κοστούμια παραμένουν το ατού τού Simons, που καταφέρνει να συνδυάσει καθαρές γραμμές από πολυτελή υφάσματα με καινούργιες τεχνολογίες.

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b