MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΣΑΒΒΑΤΟ
18
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Humidors: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους υγραντήρες πούρων- Μέρος 2ο

Είσαστε πλέον ο περήφανος κάτοχος ενός υπέροχου, ακριβού -ή λιγότερο ακριβού- υγραντήρα. Τον διαλέξατε με περισσή προσοχή και επιμέλεια για να είστε βέβαιοι ότι είναι αυτό ακριβώς που ταιριάζει σ’ εσάς και στις ανάγκες σας. Αγοράσατε και την πρώτη μίνι συλλογή σας από πούρα κι ετοιμάζεστε να τα βάλετε μέσα για να τα διατηρήσετε σε άψογη κατάσταση ως τη στιγμή που θα απολαύσετε ένα από αυτά, βυθισμένος στην πολυθρόνα σας, με ένα ποτήρι μπράντι στο χέρι και καλή παρέα… Σταματήστε!

Humidors: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για τους υγραντήρες πούρων- Μέρος 2ο - Monopoli.gr
Monopoli Team

Ο ολοκαίνουργιος humidor σας δεν είναι ακόμα έτοιμος να υποδεχτεί τα ακριβοπληρωμένα σας πούρα. Υπάρχει κάτι ακόμα που πρέπει να γίνει. Μια τελευταία μικρή, αλλά απαραίτητη, «ιεροτελεστία»: η προετοιμασία του.

Χρειάζεται να έχετε λίγο χρόνο κι υπομονή καθώς και να γνωρίζετε κάποια μικρά μυστικά για να ετοιμάσετε τον νέο σας humidor.


Θυμηθείτε πως ο στόχος σας είναι να «αναπαραγάγετε» μέσα σ’ αυτόν τις τροπικές κλιματολογικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα που «μεγάλωσε» ο καπνός του πούρου σας. Μην προσπαθήσετε να επισπεύσετε τη διαδικασία, γιατί βάζοντας τα πούρα σας σ’ έναν ξηρό υγραντήρα θα τα καταστρέψετε.

Οι περισσότεροι humidor έχουνε εσωτερική επένδυση από ακατέργαστο ισπανικό κέδρο, το ιδανικό ξύλο για να διατηρείτε και να παλαιώνετε τα καλά πούρα. Για να είναι όμως έτοιμο να τα φιλοξενήσει, το ξύλο πρέπει προηγουμένως να υγρανθεί.

Πάρτε ένα σφουγγάρι -καθαρό και χωρίς μυρωδιές από σαπούνι- και βρέξτε το με αρκετό αποσταγμένο νερό. Περάστε μ’ αυτό όλη την ελεύθερη επιφάνεια της ξύλινης επένδυσης, ακόμα και τους δίσκους που τοποθετούνται τα πούρα, τα διαχωριστικά και το εσωτερικό του καπακιού. Μη χρησιμοποιήσετε χαρτί κουζίνας, ή κάποιο υφασμάτινο πανί, γιατί το πιο πιθανό είναι ότι θα αφήσουν κατάλοιπα πάνω στο ξύλο. Αφού έχετε περάσει με το υγρό σφουγγάρι όλο το ξύλο, βρέξτε ξανά το σφουγγάρι σας μ’ αποσταγμένο νερό και κι αφήστε το μέσα στον humidor, τοποθετημένο πάνω σε μια πλαστική σακουλίτσα για να μην έρθει σε επαφή με το ξύλο. Κλείστε το καπάκι.

Κατόπιν, προετοιμάστε τη συσκευή ύγρανσης του humidor σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή. Το νερό της βρύσης περιέχει άλατα που καταστρέφουν τις περισσότερες συσκευές ύγρανσης, γι’ αυτό το λόγο, αν οι οδηγίες χρήσης δεν λένε ρητά ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε απλό νερό βρύσης, χρησιμοποιείστε αποσταγμένο νερό. Όταν η συσκευή ύγρανσης είναι γεμάτη, σκουπίστε τη για να απομακρύνετε την πλεονάζουσα ποσότητα νερού. Ακουμπήστε τη σε μια πετσέτα για περίπου 30 λεπτά και μετά βάλτε τη μέσα στον υγραντήρα.

Κλείστε ξανά τον υγραντήρα αφήνοντας μέσα και το βρεγμένο σφουγγάρι, κι αφήστε τον έτσι όλη νύχτα. Την επόμενη μέρα, υγράνετε τη συσκευή ύγρανσής του (αν το χρειάζεται) και ελέγξτε και το σφουγγάρι που είχατε αφήσει μέσα. Αν είναι αρκετά στεγνό, προσθέστε του αποσταγμένο νερό. Αν είναι πολύ υγρό, αφήστε το έτσι.

Αφήστε τον υγραντήρα να μείνει έτσι άλλη μια νύχτα και μετά βγάλτε από μέσα το σφουγγάρι και τη σακούλα όπου το είχατε τοποθετήσει. Τα τοιχώματα του humidor θα έχουν τώρα απορροφήσει όλο το νερό που χρειάζονται, κι έτσι, είστε επιτέλους σε θέση να βάλετε και να διατηρήσετε τα αγαπημένα σας πούρα.

Περισσότερα από Αγορές