MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
05
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πόσο ασφαλές είναι το internet για τα παιδιά;

Σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από τον Ελληνικό Κόμβο Ασφαλούς Διαδικτύου, παρουσιάστηκαν αποτελέσματα πανευρωπαϊκής έρευνας, γύρω από την γνώμη που έχουν οι γονείς για τη χρήση του internet από τα παιδιά τους, τις γνώσεις που έχουν για τα μέτρα ασφάλειας και τις στρατηγικές που εφαρμόζουν για να ελέγχουν τη χρήση του Διαδικτύου.

Monopoli Team

Για την Ελλάδα η ανάλυση των αποτελεσμάτων ανέδειξε τα εξής:
· 5 στους 10 Έλληνες γονείς δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ το Διαδίκτυο (45,8%, τελευταία θέση EU27), ενώ δηλώνουν για τα παιδιά τους ότι 3 στα 10 παιδιά ηλικίας 6-10 ετών, 6 στα 10 παιδιά ηλικίας 11-14 ετών και 8 στα δέκα παιδιά ηλικίας 15-17 ετών κάνουν χρήση του μέσου.
·Σε σχέση με το κινητό τηλέφωνο, 10% των παιδιών ηλικίας 6-10 ετών, 67% των παιδιών ηλικίας 11-14 ετών και 95% των παιδιών ηλικίας 15-17 ετών διαθέτουν δικό τους κινητό τηλέφωνο. Το δε 4% των παιδιών διαθέτουν κινητό με πρόσβαση στο Διαδίκτυο.
·Το 27% των γονέων δηλώνει ότι τα παιδιά του έχουν πρόσβαση στο Διαδίκτυο από Ίντερνετ καφέ (πρώτη θέση EU27, με την Κύπρο να ακολουθεί με 11%, και με όλες τις άλλες χώρες να έχουν μονοψήφια ποσοστά).
·3 στους 10 Έλληνες γονείς δεν κάθονται ποτέ μαζί με τα παιδιά τους όταν αυτά σερφάρουν. Ωστόσο, 8 στους 10 γονείς ρωτάνε πάντα ή πολύ συχνά τα παιδιά τους για τις δραστηριότητές τους στο Διαδίκτυο. Tο 36% ελέγχει πάντα το ιστορικό πλοήγησης αφού τα παιδιά τελειώσουν το σερφάρισμα (πρώτη θέση EU 27) και ένα 29% πάντα τα ηλεκτρονικά μηνύματα και τις υπηρεσίες Instant Messaging (πρώτη θέση EU 27).
·Το 35% των γονέων δεν θέτει κανένα περιορισμό στις διαδικτυακές δραστηριότητες των παιδιών τους.
·Μόνο ένας στους δέκα Έλληνες γονείς απαγορεύει το κατέβασμα μουσικής, ταινιών και παιχνιδιών.
·7 στα 10 Ελληνόπουλα δεν έχουν ζητήσει ποτέ βοήθεια από τους γονείς τους σε σχέση με πιθανά προβλήματα που αντιμετώπισαν στο Διαδίκτυο.
·Οι Έλληνες ανησυχούν πιο πολύ από όλους τους Ευρωπαίους για το ενδεχόμενο να αποκαλύψουν τα παιδιά τους τα προσωπικά τους δεδομένα στο Διαδίκτυο (52%).
·Οι Έλληνες γονείς είναι πρώτοι στην Ευρώπη αναφορικά με το βαθμό ανησυχίας για το ενδεχόμενο απομόνωσης από την πολύωρη ενασχόληση με το Διαδίκτυο (66%).
·Από τις μεγαλύτερες ανησυχίες των ελλήνων γονέων φαίνεται πως είναι το ενδεχόμενο τα παιδιά τους να συναντήσουν ακατάλληλο σεξουαλικό / βίαιο περιεχόμενο στο Διαδίκτυο (81%) ή μέσω κινητού (75%), ή περιεχόμενο στο Διαδίκτυο ή το κινητό τηλέφωνο που παρακινεί στην ανορεξία, στον αυτo-τραυματισμό και την αυτοκτονία (76%).

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b