MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΚΥΡΙΑΚΗ
24
ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ
 • ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

  Η τέχνη της σωστής…μυρωδιάς!

  Η μυρωδιά που αναδύετε μπορεί να γοητεύσει, να εντυπωσιάσει, ή να απογοητεύσει. Το σωστό άρωμα στη σωστή ποσότητα κάνει τη διαφορά και στον επαγγελματικό αλλά και στο κοινωνικό σας χώρο αφού ολοκληρώνει το ντύσιμο και την εμφάνιση σας. Μετά το ντους και το ξύρισμα, το άρωμα προστίθεται για ένα τέλειο αποτέλεσμα.

  Η τέχνη της σωστής…μυρωδιάς! - Monopoli.gr
  Monopoli Team

  Τι θα πρέπει να γνωρίζετε όμως για τους τύπους των αρωμάτων και πώς να τα επιλέξετε;

  Οι διαφορετικοί τύποι αρωμάτων
  Τα αρώματα κατηγοριοποιούνται ανάλογα με την αναλογία ελαίων και αλκοόλ που περιέχουν. Το αρωματικό έλαιο διαλύεται στο αλκοόλ κι έτσι το άρωμα απορροφάται από το δέρμα. Η θερμότητα του σώματος απελευθερώνει τη μυρωδιά αμέσως μόλις ψεκάσετε το άρωμα.

  • Το Aρωμα (perfume)- αναδύει την πιο έντονη μυρωδιά αφού περιέχει 15 με 30 % αρωματικά έλαια.
  • Το Εau de Parfum περιέχει 8 με 15% αρωματικά έλαια και είναι πιο διαδεδομένο στα γυναικεία αρώματα.
  • Η Κολόνια (Cologne) εμπεριέχει 4 με 8% αρωματικά έλαια και είναι η καλύτερη επιλογή για το σώμα! Διαρκεί πολύ περισσότερο από τους άλλους τύπους αρώματος, περίπου 3 ώρες. Η κολόνια δεν ενδείκνυται για το πρόσωπο αφού προκαλεί αίσθηση καψίματος και φαγούρα
  • Το Εau de Toilette έχει χαμηλότερη αναλογία αρωματικών ελαίων από την κολόνια, περίπου 2-5 % και είναι πολύ διαδεδομένο στη Ευρώπη.
  • Το After-Shave που όλοι οι άνδρες χρησιμοποιούν, έχει τη χαμηλότερη περιεκτικότητα σε αρωματικά έλαια, μόλις 1-3% και είναι ιδανικό για να λειαίνει και να τονώνει το πρόσωπο. Το αλκοόλ που εμπεριέχει βοηθά να καθαρίζει το πρόσωπο, αφού απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και αποφράζει τους κλειστούς πόρους. Επιπλέον, το after shave στεγνώνει το δέρμα και ολοκληρώνει την αίσθηση του φρεσκοξυρισμένου προσώπου. Η μυρωδιά του διαρκεί λίγο, το πολύ δύο ώρες.
  • Το After-Shave Balm είναι συνήθως σε μορφή κρέμας ή λοσιόν κι περιέχει ελάχιστο ή καθόλου αλκοόλ. Είναι κατάλληλο για την ενυδάτωση και ανακούφιση του δέρματος. Το ζεστό ντους και το ξύρισμα αφυδατώνει το δέρμα και προκαλεί αίσθηση «τραβίγματος». Γι’ αυτό το After-Shave Balm ή μια αντηλιακή κρέμα καθίσταται απαραίτητη για την καθημερινή σας φροντίδα, σε αντικατάσταση του after-shave.

  Πως λειτουργούν τα αρώματα;
  Κάθε άρωμα ξεδιπλώνεται σαν μία σκηνή από ταινία. Υπάρχουν 3 «νότες», όπως ονομάζονται οι οποίες απελευθερώνονται σταδιακά μέσα στην ημέρα.

  • Οι νότες κορυφής (η πιο ελαφριά μυρωδιά) απελευθερώνονται αμέσως αφού ψεκαστείτε και εξαφανίζονται σε 5 με 10 λεπτά.
  • Οι νότες καρδιάς ξεδιπλώνονται μετά από 5-10 λεπτά και διαρκούν περίπου μία ώρα.
  • Οι νότες βάσης απελευθερώνονται μετά από 45 λεπτά και είναι υπεύθυνες για τη διάρκεια του αρώματος. Η διάρκεια του αρώματος εξαρτάται από τον τύπο του δέρματος σας. Οι ξηρές επιδερμίδες χάνουν ευκολότερα τη μυρωδιά του αρώματος απ’ ότι οι λιπαρές. 

  Πώς να επιλέξετε ένα άρωμα;

  Έχετε παρατηρήσει ότι τα αρώματα μυρίζουν διαφορετικά σε κάθε άνθρωπο;. Αυτό συμβαίνει γιατί το PHτου δέρματος αντιδρά διαφορετικά με το άρωμα. Πώς όμως θα επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει;

  • Απευθυνθείτε σε ένα κατάστημα καλλυντικών με μεγάλη ποικιλία αρωμάτων. Ψεκάστε μερικά από αυτά στο αέρα ή στα ειδικά χαρτάκια για δοκιμή αρωμάτων.
  • Διαλέξτε ένα ή δύο που σας έκαναν εντύπωση, όχι περισσότερα.
  • Ψεκάστε τα στον καρπό σας (το ένα στον ένα καρπό, το άλλο στον άλλον)
  • Μυρίστε τα (αυτή είναι η νότα κορυφής)
  • Περιμένετε 10 λεπτά και ξαναμυρίστε τα (αυτή είναι η νότα καρδιάς)
  • Κάντε μία βόλτα τριγύρω και μυρίστε το πάλι ύστερα από 30-45 λεπτά. Η νότα βάσης είναι εμφανής τώρα και υποδεικνύει το πώς θα μυρίζετε κατά τη διάρκεια της μέρας!

  Πώς να φορέσετε ένα άρωμα;

  • Η μύτη σας εξακολουθεί να κοιμάται ακόμα και όταν ξυπνάτε. Γι’ αυτό έχει την τάση να αγνοεί τη μυρωδιά και να σας ωθεί στο να το παρακάνετε!
  • Η μυρωδιά έχει την τάση να «ανεβαίνει» από τα χαμηλά στα ψηλά! Γι’ αυτό ψεκάστε το στήθος αλλά και πιο κάτω από αυτό.
  • Καθώς η ζέστη απελευθερώνει το άρωμα είναι απαραίτητο να ψεκάζετε στα σημεία του σώματος στα οποία οι φλέβες βρίσκονται πολύ κοντά στην επιφάνεια του δέρματος: καρποί, λαιμός, πίσω από τα αυτά είναι μέρη που παράγουν θερμότητα και τονίζουν τη μυρωδιά του αρώματος.
  • Σε καμία περίπτωση μην ανακατεύετε 2 αρώματα! Χρησιμοποιείστε την ίδια μάρκα για αποσμητικό ή κολόνια για να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
  • Μην το παρακάνετε! Θα προκαλέσετε φτέρνισμα και θα αναγκάσετε τους συναδέλφους σας να απομακρυνθούν από δίπλα σας!
  • Ένας πολύ καλός τρόπος για να ψεκαστείτε να το άρωμα να επεκταθεί σε όλο σας το σώμα είναι να ψεκάσετε στον αέρα και να περπατήσετε προς την κατεύθυνση αυτή!

  Πώς θα διατηρήσετε το άρωμά σας;

  Τα περισσότερα αρώματα διαρκούν από 6 μέχρι 12 μήνες από την ημερομηνία παραγωγής τους, όχι από την ημερομηνία που το ανοίξατε! Άρα βεβαιωθείτε ότι το άρωμα είναι καινούριο στο κατάστημα! Βεβαιωθείτε ότι και το μπουκάλι αλλά και η συσκευασία είναι καινούργια και δεν έχουν ανοιχτεί!
  Η ζέστη και το φως εξασθενούν τη μυρωδιά άρα φυλάξτε τα σε δροσερούς και ξηρούς χώρους, μακριά από το φως του ήλιου. Σας συμβουλεύουμε ν’ αγοράζετε τη μικρότερη συσκευασία που μπορείτε. Μπορεί να μη σας συμφέρει οικονομικά, αλλά πραγματικά θα χρησιμοποιήσετε 200 ml μέσα σε ένα χρόνο;

  Έλενα Τσαφταρίδη

  Περισσότερα από Υγεία - Ομορφιά
  Για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα στο email σας
  προτάσεις και προσκλήσεις από το Monopoli.gr
  ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ
  Αλλαγή μεγέθους γραμμάτων
  Επιλογή contrast