MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
03
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Οι κανόνες του business mix & match

Ποιοί είναι οι κατάλληλοι χρωματικοί και στυλιστικοί συνδυασμοί για μια “safe” αλλά καθόλου βαρετή business γκαρνταρόμπα; Ακόμα κι αν η φύση της εργασίας σας επιβάλλει συντηριτικά κοσοτύμια και απλά αξεσουάρ, πάντα υπάρχουν τρόποι για να δώσετε διακριτική ζωντάνια στο look σας.

Οι κανόνες του business mix & match - Monopoli.gr
Monopoli Team

ΚΟΣΤΟΥΜΙΑ

Γκρι κοστούμι
Είναι κλασικό, αλλά όταν συνδυαστεί κατάλληλα, παίρνει μοντέρνα νότα. Ταιριάξτε το με λευκό, γαλάζιο ή ανοιχτό ροζ πουκάμισο, μονόχρωμο ή με διακριτικές ρίγες, αποφεύγοντας τους “dull” τόνους. Μια απόχρωση του γκρι που πάει σχεδόν με όλα.

Navy blue κοστούμι
Δε θα σας προδώσει ποτέ. Είναι η πιο ασφαλής επιλογή που μπορείτε να κάνετε από το πρωί στη δουλειά, μέχρι και το βράδυ σε ένα εστιατόριο ή bar. Συνδυάστε το με ένα ανοιχτόχρωμο πουκάμισο και μία σκούρα γραβάτα. Συμπληρώστε το elegant look με μαντίλι στο πέτο, στο χρώμα του πουκαμίσου σας.

Μαύρο κοστούμι
Μέχρι πριν από λίγα χρόνια το μαύρο κοστούμι δεν ήταν και η καλύτερη επιλογή για τον χώρο εργασίας. Τώρα έχει κάνει δυναμικό comeback, θέλει όμως προσοχή στον τρόπο που το φοράτε και το συνδυάζετε. Πρέπει να έχει άψογη εφαρμογή και να συνδυάζεται με μονόχρωμο πουκάμισο και χρωματιστή γραβάτα με ρίγες ή σχέδια, για να αποφύγετε το look που παραπέμπει σε δυσάρεστες περιστάσεις.

Ριγέ κοστούμι
Η ντουλάπα σας πρέπει να διαθέτει οπωσδήποτε και ένα ριγέ κοστούμι. Το σκούρο μπλε είναι η απόχρωση που συνδυάζεται πιο εύκολα. Ταιριάξτε το με μονόχρωμο πουκάμισο ή γραβάτα, σε διακριτικά χρώματα. Αν είστε πιο τολμηροί, παίξτε με τη ρίγα: επιλέξτε μια ριγέ γραβάτα αλλά φροντίστε η ρίγα να είναι πολύ μεγαλύτερη από τη ρίγα του κοστουμιού.

Κοστούμι σε γήινες αποχρώσεις
Για την άνοιξη και το καλοκαίρι καθώς και για πιο casual εμφανίσεις, τα γήινα χρώματα στα κοστούμια είναι ιδανικά. Τα μπεζ, εκρού, ή ζαχαρί κοστούμια μπορούν να συνδυαστούν με ανοιχτό γαλάζιο, ροζ ή και άσπρο πουκάμισο. Επιλέξτε σκούρα γραβάτα και σκούρες κάλτσες για τον επαγγελματικό σας χώρο και ανοιχτή γραβάτα με ανοιχτόχρωμες κάλτσες για after office drinks.


ΓΙΑΚΑΔΕΣ

Γιακάς με κουμπάκια
Είναι κυρίως αμερικανικής έμπνευσης και η πιο δύσκολη επιλογή για να τον συνδυάσετε. Ταιριάξτε το με μια γραβάτα από λεπτό μάλλινο ύφασμα αντί για λεπτό πανί, και δέστε τη γραβάτα σας με μεσαίου πλάτους κόμπο.

Στενός γιακάς
Είναι πάντα η εύκολη και η πιο ασφαλής επιλογή. Ο στενός γιακάς απαιτεί στενές γραβάτες λεπτού υφάσματος.

Φαρδύς γιακάς
Είναι η πιο μοντέρνα και δυναμική επιλογή. Συνδυάζεται καλύτερα με μεγάλους κόμπους και γραβάτες όλων των ειδών. Επίσης είναι η καλύτερη επιλογή όταν φοράτε χαλαρή τη γραβάτα σας.

Επιπλέον, βεβαιωθείτε ότι διαθέτετε πουκάμισα με: ένα κουμπί στο μανίκι (είναι η πιο επίσημη επιλογή και ενδείκνυται για ειδικές περιστάσεις), δύο κουμπιά στο μανίκι, ένα κάτω κι ένα αρκετά πιο ψηλά (φοριέται ευκολότερα αλλά παραμένει επίσημη επιλογή) , τρία κουμπιά, δύο κάτω κι ένα αρκετά πιο ψηλά (ίσως η πιο σωστή επιλογή, συνδυάζει το βρετανικό με το ιταλικό στυλ)


ΓΡΑΒΑΤΕΣ

Όταν φοράτε ένα μονόχρωμο πουκάμισο, επιλέξτε μια γραβάτα με έντονα σχέδια, ριγέ, πουά, καρό, για να δώσετε χρώμα και άποψη στο στυλ σας. Είναι μύθος ότι οι ριγέ γραβάτες δεν πρέπει να φοριούνται με ριγέ πουκάμισο: αρκεί η ρίγα του ενός να είναι διαφορετική από τη ρίγα του άλλου (πιο φαρδιά ή πιο λεπτή, πιο πλάγια ή πιο ίσια).

ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ

Παπούτσια slim με κορδόνια
Σε μαύρο χρώμα ταιριάζουν άψογα με κάθε κοστούμι, από το πιο casual μέχρι το πιο επίσημο look. Για μπεζ ή καφέ κοστούμια πάντως, είναι πιο ασφαλές να επιλέξετε μια καφέ απόχρωση.

Παπούτσια με μικρές τρύπες
είναι πιο εκκεντρικά και θυμίζουν παλιές εποχές. Τα παπούτσια με μικρές τρύπες που ενώνονται και σχηματίζουν σχέδια είναι και πάλι στη μόδα και είναι ένα από τα πιο alternative statements που μπορεί να διαθέτει η γκαρνταρόμπα σας.

Κάλτσες
Αντιμετωπίζετε τις κάλτσε

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b