MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σακάκι- πουκάμισο- γραβάτα: πώς θα τα συνδυάσετε σωστά;

Ένας πρακτικός οδηγός για χρωματικούς συνδυασμούς

Σακάκι- πουκάμισο- γραβάτα: πώς θα τα συνδυάσετε σωστά; - Monopoli.gr
Monopoli Team

Το ταλέντο στο συνδυασμό χρωμάτων δεν είναι σε όλους έμφυτο και ούτε διαθέτουμε όλοι το χρόνο να μελετήσουμε τη σχετική βιβλιογραφία ώστε ναπετυχαίνουμε πάντα τους σωστούς συνδυασμούς (και μάλιστα, το πρωί με την τσίμπλα στο μάτι). Για τούτο, σας παρουσιάζουμε έναν πρακτικό πίνακα με χρώματα που, κατά κανόνα, πηγαίνουν καλά μαζί και που μπορεί να σας χρησιμεύσει ως βάση για τις ενδυματολογικές σας αναζητήσεις:

Σακάκι

Πουκάμισο

Γραβάτα

Παντελόνι

(για σπορ σακάκι)

Σκούρο Μπλε

(Navy)

Ασπρο, μπλε, κίτρινο, ροζ

Μπλε, χρυσή, κίτρινη, μπορντό, κόκκινη, μοβ

Γκρι, μελί

Γκρι

Ασπρο, γκρι, κίτρινο, ροζ, λιλά, μπλε

Μαύρη, άσπρη, γκρι, πράσινη, γαλαζο-πράσινη, μπορντό, μπλε σκούρα, οποιοδήποτε από τα βασικά και τα παστέλ χρώματα

Μελί, γκρι, οποιαδήποτε απόχρωση του καφέ

Μελί

Μπλε, εκρού, άσπρο

Μελί, καφέ, κανελιά, πορτοκαλιά, κόκκινη, μπλε σκούρα

Μαύρο, μπλε σκούρο, γκρι, καφέ, σκούρο μελί

Λαδί

Ασπρο, εκρού, γκρι, αχνο κίτρινο, ανοιχτό γαλάζιο

Μπορντό, κανελιά, πράσινη, μελί, κίτρινη

Γκρι, μελί, μπλέ σκούρο, καφέ

Μαύρο

Ασπρο, γκρι ανοιχτό, κίτρινο, μπλε

Μαύρη, άσπρη, γκρι, γαλάζια, λαδί, μπορντό, οποιοδήποτε από τα βασικά ή τα παστέλ χρώματα

Γκρι, μελί

 

Σε ό,τι αφορά το «ποσέτ» που ίσως βάζετε στο τσεπάκι του πέτου του σακακιού σας -με ή χωρίς γραβάτα-, να θυμάστε πως το σωστό είναι να μην το συνδυάζετεχρωματικά ούτε με το πουκάμισο, ούτε με τη γραβάτα σας (αν φοράτε γραβάτα).Πρέπει, δηλαδή, να καταφύγετε και λίγο στη φαντασία και το «μάτι» σας. Αν, πάλι, δε διαθέτετε τίποτε από τα δύο, τότε, συνδυάστε το με το πουκάμισο, μα ποτέ με τη γραβάτα (αυτό το «λουκ» έφυγε μαζί με τη δεκαετία του ΄40).Οσο, για το ύφασμα του ποσέτ, μπορεί να είναι λινό, βαμβακερό ή και από κασμίρι, αλλά, το μεταξωτό είναι ιδανικό, όποιο κι αν είναι το ύφασμα του σακακιού ή της γραβάτας σας.

Αλλά μικρά «χρωματικά» μυστικά είναι:

Οι μονοχρωμίες είναι κομψές: Φορέστε τα όλα σε ένα χρώμα αλλά σε διαφορετικούς τόνους και αποχρώσεις. Αν, για παράδειγμα, φοράτε σκούρο μπλε σακάκι, μπορείτε να βάλετε ανοιχτό γαλάζιο πουκάμισο, σκούρα μπλε γραβάτα, γαλάζιο ποσέτ κλπ. Κάντε λίγο «κοντράστ» διαλέγοντας διαφορετικά υφάσματα και υφάνσεις: μερικά να είναι λεία, άλλα «άγρια» στην αφή. Μερικά με σχέδιο στην ύφανση και άλλα απλά.

Για να συνδυάσετε σωστά το σπορ σακάκι σας με παντελόνι: «Δανειστήτε» ένα από τα χρώματα που υπάρχουν στα «νερά» που κάνουν τα τυχόν κοκάλινα κουμπιά του σακακιού σας.

Ταιριάξετε το χρώμα με την εποχή: Για παράδειγμα, τα κίτρινα παστέλ είναι πιο καλοκαιρινά, ενώ, το τερακότα, το πράσινο, το καφέ και το μπορντό είναι φθινοπωρινά.

Το «κόντραστ» είναι καλό: Φοράτε ένα ανοιχτόχρωμο κομμάτι και δύο σκούρα (π.χ., ένα κοστούμι σε μολυβί

[iframe title=”YouTube video player” width=”640″ height=”390″ src=”http://www.youtube.com/embed/VQR4h6mQyjQ” frameborder=”0″ allowfullscreen ]