MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Brooks Brothers στην Ελλάδα

Οι πιο πολυταξιδεμένοι ανάμεσά σας θα έχουν σίγουρα δει ένα από τα 300 καταστήματα Brooks Brothers που υπάρχουν σε περισσότερες από 10 χώρες σε όλο το κόσμο. Ίσως μάλιστα μερικοί να έχετε ήδη αγοράσει ένα από τα καλοραμμένα κοστούμια ή τα περίφημα πουκάμισά τους.

Brooks Brothers στην Ελλάδα - Monopoli.gr
Monopoli Team

Αλλά ακόμα κι αν δε σας έχει ποτέ δοθεί η ευκαιρία ως τώρα, μην ανησυχείτε: η αμερικάνικη φίρμα Brooks Brothers ήρθε στην Ελλάδα για να μυήσει και τους Έλληνες θιασώτες του κλασσικού ντυσίματος στα είδη αντρικού ρουχισμού που φέρουν την υπογραφή της.

Το πρώτο shop-in-shop κατάστημα Brooks Brothers εγκαινιάστηκε προ ημερών μέσα στο πολυκατάστημα Attica στην Πανεπιστημίου, ενώ πολύ σύντομα θα υπάρξουν δύο ακόμα σημεία πώλησης: Ένα shop-in-shop μέσα στο Golden Attica, το οποίο θα λειτουργήσει προσεχώς στο εμπορικό κέντρο Golden Hall στο Μαρούσι, κι ένα αυτόνομο κατάστημα 350 τ.μ., επίσης στο Golden Hall (το νέο αυτό εμπορικό κέντρο θα εγκαινιαστεί μέσα στο Νοέμβριο). Εξάλλου, στο κοντινό μέλλον –μέσα στο 2009- προβλέπεται η δημιουργία αυτόνομου καταστήματος και στο κέντρο της Αθήνας.

Η φίρμα Brooks Brothers ιδρύθηκε το 1818 κι έφερε επανάσταση στη βιομηχανία ρούχου στην Αμερική, με τη δημιουργία των ετοιμοφόρετων κοστουμιών. Έγινε επίσης γνωστή και για το λανσάρισμα του ιστορικού και πολυφορεμένου «polo button down shirt», του πουκάμισου με τα κουμπιά στους γιακάδες. Πελάτες της έχουν υπάρξει μεγάλοι σταρ του Χόλυγουντ: από τον Κλαρκ Γκέιμπλ, τον Φρεντ Αστέρ και τον Γκάρι Κούπερ, ως τους σημερινούς Μπεν Aφλεκ, Γουίλ Σμιθ, Τζιν Χάκμαν κι άλλους πολλούς.Αλλά και οι περισσότεροι από τους Προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών -όπως ο Λίνκολν, ο Ρούζβελτ, ο Κένεντυ, ο Μπους, ο Κλίντον κ.ά.- έχουν φορέσει κατά καιρούς τα ρούχα BrooksBrothers με το χαρακτηριστικό τους έμβλημα: το πρόβατο που κρέμεται από μια κορδέλα (εμπνευσμένο από το Χρυσόμαλλο Δέρας της αργοναυτικής εκστρατείας).

Τα Brooks Brothers ήρθαν στην Ελλάδα βάσει της συμφωνίας αντιπροσώπευσης (σε Ελλάδα, Κύπρο και Βαλκάνια) μεταξύ της Retail Brand Alliance Inc., ιδιοκτήτριας της φίρμας από το 2001, και της L.T. Apparel (συμφερόντων του Κ. Λαμπρόπουλου και της Σ. Βαχάρη-Τσουβελεκάκη). Μια ακόμη απόδειξη ότι η ελληνική αγορά είναι ιδιαίτερα ελκυστική για τα ξένα, πολυτελή brandnames.

 

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b