MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το μουστάκι επιστρέφει (;)

Πρόσφατα, διάφοροι πολύ στιλάτοι κύριοι που είναι και πάντα ενημερωμένοι για τις τελευταίες τάσεις της μόδας, εθεάθησαν στους αθηναϊκούς κοσμικούς κύκλους με μουστάκια παχιά και λεβέντικα και μας έκαναν να αναρωτηθούμε: Μήπως το μουστάκι είναι ξανά της μόδας;

Monopoli Team

Μια πρόχειρη έρευνα που κάναμε αποκάλυψε ότι, όντως, έχουν διαπιστωθεί αρκετά «κρούσματα» στον κόσμο της σόουμπιζ τον τελευταίο καιρό, τόσα μάλιστα, ώστε η εφημερίδα New Yοrk Times να ασχοληθεί σοβαρά με το θέμα μέσα από δύο άρθρα που δημοσιεύτηκαν στην ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας την αρχή του Γενάρη για να προσπαθήσει να ερμηνεύσει το… ακραίο αυτό φαινόμενο.

Σύμφωνα με τα εκεί γραφόμενα, το μουστάκι, που υπήρξε σήμα κατατεθέν του ανδρισμού τη δεκαετία του 1970 (θα θυμόσαστε το τριχωτό άνω χείλος του Τομ Σέλεκ και του Μπαρτ Ρέινολντς), κάνει την επιστροφή του. Σοβαρή ένδειξη αποτελεί και το γεγονός ότι ο σούπερ σταρ και σύμβολο του ανδρικού στιλ, Μπραντ Πιτ, κυκλοφορεί με μουστάκι τους τελευταίους μήνες ενώ, ερωτώμενος σχετικά από τη διάσημη τηλεπαρουσιάστρια Όπρα Γουίνφρι, δήλωσε ότι το μουστάκι είναι της μόδας. Στο δρόμο που χάραξε ο κύριος Πιτ ακολούθησαν και άλλοι ηθοποιοί, όπως ο Τζέιμς Φράνκο, ένας από τους πρωταγωνιστές της ταινίας «Μιλκ», και ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ.

Αν είστε από εκείνους που ακολουθείτε τις τάσεις πιστά, ή, έστω, από εκείνους που τα δοκιμάζουν όλα μία τουλάχιστον φορά κι αποφασίσετε να αφήσετε μουστάκι, θα βρεθείτε μπροστά σε δίλημμα. Τα μουστάκια έρχονται σε πολλά μοντέλα: Υπάρχει το μουστάκι-πέταλο που φτάνει ως το πιγούνι, το μουστάκι-θάμνος που δεν ξεπερνά το μήκος των χειλιών, το μουστάκι-μολύβι, το μουστάκι-χαμόγελο και άλλα πολλά. Αντί να… προ-αποφασίσετε ποιο στιλ προτιμάτε, αφήστε τη φύση ν’ αποφασίσει για εσάς: Αφήστε το ν’ αρχίσει να μεγαλώνει και πειραματιστείτε ανάλογα με το τι πηγαίνει στο πρόσωπό σας. Επίσης, θυμηθείτε: Μην το παρακάνετε δίνοντάς του επιμελή σχήματα και τριμάροντας το άψογα. Ούτε όμως και να αφήσετε την τρίχα να ακολουθήσει τη δική της αυθαίρετη πορεία. Το μυστικό είναι να φαίνεται το μουστάκι σας «επιμελώς ατιμέλητο». Και το κυριότερο: να έχετε τον κατάλληλο αέρα, να είστε άνετοι και φυσικοί, να «γουστάρετε» το μουστάκι σας και να τοδείχνετε.

Σύμφωνα με μια θεωρία, σε δύσκολους καιρούς, σαν αυτούς που διανύουμε, οι άντρες με μουστάκια έχουν περισσότερες επιτυχίες γιατί δείχνουν πιο σοβαροί και φερέγγυοι. Μήπως πρέπει να το δοκιμάσετε και στην πράξη;

Μαρία Τσάκου

Περισσότερα από Αγορές