MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Μαύρη Ζώνη στο… στυλ!

Η επιλογή της κατάλληλης ζώνης για κάθε ρούχο ή περίσταση είναι μια υπόθεση πιο δύσκολη απ’ ότι ίσως φαίνεται εκ πρώτης όψης. Αυτός ίσως είναι κι ο λόγος που, συχνά, πολλοί άντρες διαπράττουν σημαντικά στιλιστικά «ολισθήματα» σ’ αυτόν τον τομέα.

Monopoli Team

Υπάρχουν δύο τύποι ζωνών που οφείλετε να γνωρίζετε: η σπορ ζώνη και η ζώνη κοστουμιού. Για να είστε καλυμμένος, πρέπει να διαθέτετε στη γκαρνταρόμπα σας, τουλάχιστον μία από το κάθε είδος.
 
Ο καλύτερος τρόπος να τις ξεχωρίζετε είναι να θυμάστε τον κανόνα του αντίχειρα: αν η ζώνη έχει φάρδος περίπου ίσο με τον αντίχειρά σας, είναι κοστουμιού. Οτιδήποτε πιο φαρδύ είναι σπορ. Αν δεν είστε σίγουροι, να θυμάστε πως οι ζώνες κοστουμιού είναι συνήθως γυαλιστερές ενώ οι σπορ είναι φτιαγμένες από ματ δέρμα ή άλλα υλικά. Ένα επιπλέον γνώρισμα που κάνει τις σπορ ζώνες να ξεχωρίζουν είναι η αγκράφα: όσο πιο μεγάλη είναι εκείνη, τόσο πιο σπορ είναι η ζώνη. Οι ζώνες κοστουμιού έχουν μικρές και λεπτές αγκράφες.

Σε ό,τι αφορά στην επιλογή του χρώματος, τα πράγματα είναι εξίσου εύκολα: υπάρχουν μόνο τρία χρώματα που θα πρέπει να σας απασχολήσουν: το μαύρο, το καφέ και το ταμπά. Ιδεωδώς, θα πρέπει έχετε σπορ ζώνες και ζώνες κοστουμιού σε κάθε ένα απ’ αυτά τα τρία χρώματα. Αν όμως, πρέπει να διαλέξετε μόνο ένα χρώμα σε κάθε είδος, τότε αγοράστε μια λεπτή, μαύρη ζώνη κοστουμιού και μια φαρδιά καφέ ή ταμπά σπορ ζώνη. Κατά καιρούς, φίρμες όπως ο Ralph Lauren ή ο Τommy Hilfiger λανσάρουν ζώνες σε διάφορα χρώματα, από ύφασμα ή από καμβά αλλά η μόδα τους είναι περαστική κι είναι προτιμότερο να τις αποφεύγετε (εκτός αν είστε έφηβος, ιστιοπλόος ή ο σούπερμαν).

Οι ζώνες έρχονται σε διάφορα μεγέθη και ο κανόνας που πρέπει να θυμάστε είναι ότι το κατάλληλο μέγεθος για τη μέση σας είναι ένα νούμερο μεγαλύτερο από το παντελόνι που φοράτε.

Επίσης, πρέπει να θυμάστε ότι η ζώνη σας οφείλει να είναι αξεσουάρ του ντυσίματός σας κι όχι το κεντρικό κομμάτι της εμφάνισής σας. Γι’ αυτό, αποφύγετε πάση θυσία να αγοράσετε μια ζώνη πιο ακριβή από τα παπούτσια σας ή -ακόμα χειρότερα- από το ίδιο σας το κοστούμι.

Ένα άλλο θέμα που θα σας απασχολήσει είναι το πώς πρέπει να συνδυάζετε τη ζώνη με τα παπούτσια. Κι εδώ ο κανόνας είναι απλός: η ζώνη κοστουμιού πρέπει να έχει το ίδιο χρώμα και δέρμα με τα παπούτσια σας. Αν, ας πούμε, φοράτε μαύρα γυαλιστερά παπούτσια, πρέπει να φορέσετε και μαύρη, γυαλιστερή ζώνη. Στις σπορ ζώνες, υπάρχει μεγαλύτερη ελαστικότητα: ό, τι χρώμα ή φινίρισμα κι αν έχουν, ταιριάζουν με τζιν κι αθλητικά παπούτσια.

Εκεί που δυσκολεύουν τα πράγματα είναι όταν φοράτε μπότες. Οι μπότες θεωρούνται σπορ παπούτσια, όσο ακριβές κι αν είναι. Σε ό,τι αφορά όμως την κατάλληλη ζώνη, ο κανόνας που πρέπει να ακολουθείτε είναι ο ίδιος όπως και για τα παπούτσια κοστουμιού: ίδιο χρώμα, ίδιο δέρμα.

Τι πρέπει να αποφεύγετε:

Τις μεγάλες, περίτεχνα στολισμένες αγκράφες: είναι για τους καουμπόηδες.
Τις ζώνες με καρφιά: το «σαδομαζοχιστικό» στιλ ήταν μόδα πριν 10 χρόνια.
Το να φοράτε ζώνη με βερμούδα: συγχωρείται μόνο στους παίκτες γκολφ, στους ιστιοπλόους και στα μέλη των τένις κλαμπ (κι αυτό, επειδή έτσι είναι ντυμένοι κι όλοι οι άλλοι γύρω τους).
Το να φοράτε ζώνη κοστουμιού με τζιν ή σπορ ζώνη με καλό παντελόνι.

Τέλος, θυμηθείτε:

Ποτέ -μα ποτέ- μην επιτρέψετε στην κοινωνία να σας πιάσει να φοράτε πουκάμισο μέσα από παντελόνι χωρίς να φοράτε ζώνη.
Απαγορεύεται να ανοίγετε μόνοι σας τρύπα στη ζώνη σας. Αν σας έχει μικρύνει, α) αγοράστε μεγαλύτερη ζώνη ή β) γραφτείτε σε γυμναστήριο.

 

 

 

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b