MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Συνέντευξη για δουλειά: Dress for success

Μπείτε στο πετσί του ρόλου, φορώντας τα κατάλληλα ρούχα!

Συνέντευξη για δουλειά: Dress for success - Monopoli.gr
Monopoli Team

Έχετε κάνει αίτηση για μια θέση και ήρθε η ώρα για τη συνάντηση με τον άνθρωπο που θ’ αποφασίσει αν θα την πάρετε. Πρέπει να είστε χαλαρός, άνετος, εγκάρδιος, επικοινωνιακός, αποφασισμένος. Κι υπάρχει μόνο ένας τρόπος για να το πετύχετε: Να μπείτε στο πετσί του ρόλου, φορώντας τα κατάλληλα ρούχα για το ρόλο. Δεν ακούγεται εύκολο, αλλά μπορεί να γίνει αν ακολουθήσετε μερικές βασικές συμβουλές:

Με κουστούμι ή χωρίς;
Αυτό εξαρτάται κυρίως από το χαρακτήρα της εταιρείας στην οποία επιδιώκετε να προσληφθείτε. Ο χρυσός κανόνας που πρέπει να θυμάστε είναι: Ντυθείτε «λίγο» καλύτερα απ’ όσο ντύνονται καθημερινά οι εργαζόμενοι στην εταιρεία αυτή και στη θέση που θέλετε. Αν στη συγκεκριμένη δουλειά η γραβάτα είναι εκ των ων ουκ άνευ, θα πρέπει να φορέσετε οπωσδήποτε κοστούμι στη συνέντευξη. Αν, πάλι, η θέση που κυνηγάτε είναι σε φαστφουντάδικο, μια πόλο μπλούζα ή ένα πουκάμισο συνδυασμένα με σπορ παντελόνι είναι μάλλον πιο σοφή επιλογή.

Ποιος είναι ο καλύτερος συνδυασμός;
Σε ό,τι αφορά την επιλογή κοστουμιού, γραβάτας κλπ., και πάλι η επιλογή πρέπει να γίνει με βάση τη φύση της θέσης εργασίας που σας ενδιαφέρει. Για θέσεις στο τμήμα πωλήσεων και μάρκετινγκ, ένα μοντέρνο ριγέ κοστούμι και μια τολμηρή γραβάτα είναι ό,τι πρέπει. Για παράδειγμα, ένα σκούρο μπλε, δίκουμπο κοστούμι με άσπρη ρίγα, φορεμένο με γαλάζιο πουκάμισο και ριγέ χρυσοκίτρινη γραβάτα, θα προβάλει την εικόνα ενός επαγγελματία δυναμικού και σίγουρου για τον εαυτό του.

Αν πάλι θέλετε να προσληφθείτε στο τμήμα διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού, ή σε παρόμοια θέση εσωτερικής επικοινωνίας, χρειάζεστε κάτι πιο σοβαρό -ίσως ένα κοστούμι σε χρώμα καφέ-ταμπά ή σταχτί, με ιβουάρ πουκάμισο και γραβάτα με σχέδια σε σοκολατί ή μπρονζέ χρώμα. Αυτό το στυλ είναι αρκετά συντηρητικό και ώριμο. Για μια πιο νεανική προσέγγιση, προτιμήστε να φορέσετε κοστούμι σε μπλε χρώμα.
Θέσεις διευθυντικές ή ανώτερων στελεχών προϋποθέτουν μαύρο κοστούμι και άσπρο ή γαλάζιο πουκάμισο με άσπρο κολάρο, και μια γραβάτα σε όποιο χρώμα ή σχέδιο προτιμάτε.Πάνω απ’ όλα, πρέπει να προσέξετε το κοστούμι να είναι καλοραμμένο, διαφορετικά, ό,τι κι αν φοράτε θα δείχνετε ατημέλητος.

Όταν δε χρειάζεται κοστούμι …δε σημαίνει ότι πρέπει να πάτε στη συνέντευξη σαν λέτσοι! Ένα καλοσιδερωμένο πόλο μπλουζάκι κι ένα σπορ παντελόνι είναι απαραίτητα, όποια κι αν είναι η δουλειά που θα κάνετε. Επίσης, κατάλληλο είναι κι ένα τζιν με σπορ πουκάμισο, ή ακόμη και μ’ ένα μπλε σκούρο σπορ σακάκι.

Όσο για τα παπούτσια… Εννοείται ότι τα αθλητικά απαγορεύονται σε κάθε περίπτωση. Πρέπει να φορέσετε καλά παπούτσια ή μπότες, όποιον κι αν διαλέξετε από τους παραπάνω συνδυασμούς, είτε φορέσετε τζιν είτε κοστούμι. Φροντίστε να είναι σε καλή κατάσταση και καλογυαλισμένα, ώστε να προβάλουν την εικόνα ενός προσεγμένου –και άρα προσεκτικού- επαγγελματία.

Το κυριότερο απ’ όλα. «Φορέστε» τον καλύτερο σας εαυτό και «πουλήστε» τα προσόντα σας με ευγένεια και εγκαρδιότητα.

Περισσότερα από Αγορές