MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Πώς φοριέται η ρίγα

Το κοστούμι του… επαγγελματία γίνεται fashion statment

Πώς φοριέται η ρίγα - Monopoli.gr
Monopoli Team

Παρότι το ριγέ κοστούμι είναι ακόμα το κατάλληλο ρούχο για τον επαγγελματία που θέλει να αποπνέει έναν αέρα δύναμης κι αυτοπεποίθησης, ευτυχώς έχει χάσει πια τη φήμη που είχε ως το κοστούμι του τραπεζικού υπαλλήλου, και μπορεί πλέον άνετα να φορεθεί και σε μη επαγγελματικές εμφανίσεις, χάρη στην στυλάτη, δυναμική εικόνα του.

Εξελίσσεται στην ενδυματολογική επιλογή του «προχωρημένου» και φοριέται από άνδρες που θέλουν να ξεχωρίζουν από τους άλλους, πιο μονοδιάστατους ομόλογούς τους. Το ριγέ κουστούμι έχει, όμως, και με κάποιους περιορισμούς και γι’ αυτό είναι απαραίτητο, αν σκέφτεστε να υιοθετήσετε αυτό το “λουκ”, να γνωρίζετε πώς φοριέται η ρίγα:

Πότε φοριέται:
Το “στίγμα” που κουβαλούσε το ριγέ κουστούμι ως ένδυμα αποκλειστικά για τον επαγγελματία, σήμαινε ότι έπρεπε να φοριέται αυστηρά ανάμεσα στις 9 το πρωί και στις 5 το απόγευμα. Τώρα φοριέται ανεξαρτήτως ώρας, σε σημαντικές επαγγελματικές συναντήσεις, σε ραντεβού με πελάτες, ή ακόμα και σε κοσμικές πρεμιέρες. Πάντως, κάποιοι περιορισμοί εξακολουθούν να ισχύουν: δεν είναι σωστό να φοριέται σε περιπτώσεις όπου ενδείκνυται σπορ ή επίσημο ένδυμα. Με άλλα λόγια, μη το φορέσετε ούτε στο κλαμπ, αλλά ούτε και σε “μπλακ-τάι” δεξίωση.

Πως φοριέται:
Με τι θα συνδυάσετε ένα ριγέ κοστούμι; Να θυμάστε: 2 από τα 3. Ένα από τα τρία, το κοστούμι, το πουκάμισο ή η γραβάτα, πρέπει να είναι μονόχρωμο. Ένας γκουρού του στυλ και του καλού γούστου μπορεί να μην ακολουθήσει αυτό τον κανόνα και το αποτέλεσμα να αποδειχθεί εξαιρετικά επιτυχημένο, δεν είναι όμως εύκολη υπόθεση για το μέσο άντρα. Επιπλέον, αν το πουκάμισο ή η γραβάτα που επιλέξατε είναι καρό, φροντίστε να είναι το καρό του σχεδίου να είναι πολύ ψιλό, ώστε να μην “ανταγωνίζεται” οπτικά τις ρίγες του κοστουμιού.

Εκτός από τους παραπάνω βασικούς κανόνες, υπάρχουν συγκεκριμένοι τρόποι που μπορεί να φορεθεί το ριγέ κοστούμι, ανάλογα με το «λουκ» που θέλετε να πετύχετε:
Κομψό: Φορέστε το με πουκάμισο με Γαλλικό κολλάρο και μανσέτα (δηλαδή, κολλάρο και μανσέτα σε άσπρο χρώμα) και με μανικετόκουμπα, για να αποτελέσετε την επιτομή της κομψότητας.
Μοντέρνο: Για μια νότα πιο «μοδάτη», δοκιμάστε να το φορέσετε με πουκάμισο με πιο «ανοιχτό» κολλάρο (όπου οι δυο γιακάδες σχηματίζουν μεταξύ τους αμβλεία κι όχι ορθή γωνία) και με χοντρό κόμπο στη γραβάτα. Μ’αυτό το τρόπο, τονίζετε το τολμηρό και εντυπωσιακό στυλ του ριγέ κοστουμιού.
Σοφιστικέ: Για να δόσετε έμφαση στην επιβλητικότητα του κοστουμιού, φορέστε το με γραβάτα που ταιριάζει χρωματικά με τη ρίγα του ίδιου του κοστουμιού. Το δυναμικό αυτό «παιχνίδισμα» έχει μια συνοχή που δίνει ιδιαίτερη κομψότητα στη συνολική σας εμφάνιση.

Όπως κι αν το φορέσετε, πάντως, το σίγουρο είναι ότι ακόμα κι αν δεν φοριέται πια σε αποκλειστικά επαγγελματικές περιστάσεις, το ριγέ κοστούμι κατορθώνει να περνάει πάντα στους άλλους το μήνυμα ότι ξέρετε να πετυχαίνετε τους… στόχους σας.

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b