MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ιταλικά κοστούμια: τα blue chips της μόδας

Σε καιρούς οικονομικής κρίσης το καλό κοστούμι είναι σίγουρη επένδυση!

Ιταλικά κοστούμια: τα blue chips της μόδας - Monopoli.gr
Monopoli Team

Τώρα που η κρίση του τραπεζικού συστήματος και των χρηματιστηριακών αγορών έχει αφήσει ελάχιστες επιλογές στους επενδυτές, ίσως είναι η καλύτερη στιγμή να “επενδύσετε” σε ένα καλό κοστούμι. ’λλωστε, σε εποχές κρίσης, η ανάγκη να βγάζετε προς τα έξω μια εικόνα σιγουριάς, δύναμης και επιτυχίας είναι πιο σημαντική από ποτέ και τίποτε δεν θα σας βοηθήσει περισσότερο από ένα κομψό, καλοραμμένο, κοστούμι. Ένα ιταλικό κοστούμι.

Στην αρχή του περασμένου αιώνα, οι άντρες έραβαν τα κοστούμια τους στο ράφτη της προτίμησης τους, σύμφωνα με τις συγκεκριμένες προτιμήσεις και αναλογίες τους και κάνοντας δεκάδες πρόβες. Η πρακτική αυτή συνεχίζεται μέχρι και σήμερα, αλλά οι καλοί ράφτες είναι πλέον τόσο λίγοι κι η εργασία στο χέρι τόσο ακριβή, ώστε το να ράψει κανείς κοστούμι αποτελεί προνόμιο των λίγων που αντέχουν το υψηλό κόστος. Οι πιο ονομαστοί ιταλικοί οίκοι όπου μπορεί κανείς να ράψει κοστούμι είναι οι Kiton, Brioni (φωτο), Attolini, Luigi Borelli και Caraceni. Εκεί ράβονται μερικά από τα ακριβότερα κοστούμια στον κόσμο, όπως, για παράδειγμα, τα Kiton K50. Κάθε ένα από τα 50 μόνο κοστούμια που ράβει το χρόνο ένας από τους καλύτερους ράφτες στον κόσμο, ο signor D’Orsi, κοστίζει περί τα 50.000 δολάρια.

Αν δεν είχατε κατά νου να κάνετε μια τόσο μεγάλη “κατάθεση”, σε μερικούς οίκους μπορείτε να παραγγείλετε κοστούμι στα δικά σας μέτρα, διαλέγοντας από μια προϋπάρχουσα γκάμα σχεδίων και υφασμάτων, που όμως ράβονται από τη γραμμή παραγωγής του οίκου, κι όχι από το χέρι και με το μεράκι ενός και μοναδικού ράφτη. Φημισμένοι οίκοι απ’ όπου μπορείτε να αγοράσετε πολύ καλά τέτοια κοστούμια στα μέτρα σας είναι οι Zegna, Canali και Brioni.

Αν βέβαια, δεν ανήκετε ούτε στην παραπάνω κατηγορία “επενδυτών”, τότε, με τα μισά χρήματα, μπορείτε να αγοράσετε ένα ωραιότατο ετοιμοφόρετο κοστούμι, φτιαγμένο από έναν από τους φημισμένους -στο είδος αυτό- ιταλικούς οίκους, όπως Prada, Armani, Gianfranco Ferre, Versace ή Gucci. Αν το διαλέξετε σωστά, μπορεί να έχει εξαιρετική εφαρμογή. Το μυστικό είναι να ψάξετε με υπομονή τις διάφορες μάρκες και να βρείτε το σωστό μέγεθος, κόψιμο και στυλ για σας. Για παράδειγμα, τα κοστούμια Armani είναι αξεπέραστα τόσο σε κομψότητα, όσο και σε άνεση, και δεν υστερούν σε τίποτε από τα χειροποίητα, αντίθετα έχουν ένα δικό τους μοναδικό στυλ που τα κάνει να ξεχωρίζουν.

Όποια κι αν είναι η επιλογή σας, το βέβαιο είναι ότι το ιταλικό κοστούμι παραμένει “σταθερή αξία” στο αντρικό ντύσιμο.

[iframe title=”YouTube video player” width=”640″ height=”390″ src=”http://www.youtube.com/embed/VQR4h6mQyjQ” frameborder=”0″ allowfullscreen ]

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b