MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Ασφαλίστε το pc και τα data σας

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από το Poneman Institute τον Ιούνιο του 2008, περισσότεροι από 50% των business travellers έχουν εμπιστευτικά εταιρικά δεδομένα στον φορητό τους υπολογιστή ενώ 65% από αυτούς δεν λαμβάνουν κάποιο προληπτικό μέτρο που αφορά στην ασφάλεια του υπολογιστή τους.

Monopoli Team

Ο αριθμός των notebook με ευαίσθητα δεδομένα που έχουν κλαπεί έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Μόνο το 2006 το ποσοστό αυτό αυξήθηκε 84% με σχέση με το προηγούμενο έτος. Η Fujitsu Siemens Computers βάζει ένα τέλος σε αυτό το πρόβλημα με το σύνολο λύσεων ασφαλείας που βασίζονται στην αντικλεπτική τεχνολογία από τις εταιρείες Intel και Computrace.

Η εταιρία παρουσίασε για πρώτη φορά ένα φορητό υπολογιστή της σειράς LIFEBOOK που χρησιμοποιεί τις λύσεις ασφαλείας System Track και Data Protect. Αυτές οι λύσεις βασίζονται σε μία νέα εφαρμογή προστασίας κλοπής που χρησιμοποιεί τεχνολογία των Intel® και Computrace®. Η αντικλεπτική προστασία θα αποτελεί προαιρετικό χαρακτηριστικό στα μοντέλα της επαγγελματικής σειράς ESPRIMO Mobile καθώς και στα LIFEBOOK T5010 και LIFEBOOK E8420.

Η αντικλεπτική προστασία έχει δύο κύριες λειτουργίες: τον εντοπισμό κλεμμένου ή χαμένου προϊόντος και την επιλογή να σωθούν ή αν είναι απαραίτητο να σβηστούν δεδομένα από το σύστημα του σκληρού δίσκου μέσω μίας απομακρυσμένης λειτουργίας η οποία διαχειρίζεται κεντρικά. Υπάρχει επίσης η δυνατότητα το σύστημα να κλειδωθεί κεντρικά μέσω απομακρυσμένης διαχείρισης. Σε περίπτωση που βρεθεί το σύστημα, μπορεί να γίνει επανεκκίνηση του συστήματος μέσω της χρήσης ενός ειδικού password.

Οι λύσεις ασφαλείας θα είναι διαθέσιμες το πρώτο τρίμηνο του 2009 σε συγκεκριμένα μοντέλα.

Περισσότερα από Αγορές