MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Polaroid PoGo: Η φωτογραφία στιγμής ξαναγεννιέται

Το σκεπτικό που κρύβεται πίσω από το σχεδιασμό και την κατασκευή του εκτυπωτή PoGo δε διαφέρει πολύ από αυτό της πρώτης φωτογραφικής μηχανής στιγμής της Polaroid, μόνο που, αυτή τη φορά, ο εκτυπωτής είναι ξεχωριστός από την ίδια τη φωτογραφική μηχανή και δε χρειάζεται να τον κουνάει κανείς πέρα-δώθε επί ένα δεκάλεπτο για να εμφανιστεί η τυπωμένη φωτογραφία.

Monopoli Team

Αυτός ο εκτυπωτής είναι ο πρώτος που χρησιμοποιεί «Ζινκ», δηλαδή, την πρωτοπόρο τεχνολογία «Zero Ink» που τελειοποίησε η Polaroid (μάλιστα, η «Ζινκ» αποτελεί πλέον ξεχωριστή θυγατρική εταιρεία της Polaroid). Η θερμική εκτυπωτική κεφαλή του PoGo ενεργοποιεί 100 δισεκατομμύρια χρωματικούς κρυστάλλους ενσωματωμένους στο ιλουστρέ φωτογραφικό χαρτί της Polaroid, διαστάσεων 5,1 x7,6 εκατοστών. Μάλιστα, για να γίνει ακόμα πιο «παιχνιδιάρικη» η όλη διαδικασία, το πίσω μέρος του χαρτιού αφαιρείται και η φωτογραφία γίνεται αυτοκόλλητη.

Ο εκτυπωτής είναι τόσο μικροσκοπικός που χωράει στην παλάμη σας αλλά, ατυχώς, ο μετασχηματιστής του είναι περίπου του ίδιου μεγέθους, ενώ η επαναφορτιζόμενη μπαταρία που συμπεριλαμβάνεται έχει διάρκεια «ζωής» 15 με 20 το πολύ εκτυπώσεις. Η μονάδα χωρά 10 φωτογραφικά χαρτιά και η τοποθέτησή τους γίνεται πολύ απλά, ανοίγοντας το καπάκι της συσκευής.

Η εκτύπωση είναι εξίσου απλή. Το PoGo συνδέεται μέσω Bluetooth με το 80% των κινητών της αγοράς (αλλά, προσοχή, όχι με το iPhone της Apple). Επίσης συνδέεται με φωτογραφικές μηχανές, αλλά και με τον υπολογιστή σας, μέσω θύρας USB. Η εκτύπωση μιας φωτογραφίας με χαμηλή ανάλυση γίνεται σε λιγότερο από ένα λεπτό, ωστόσο, για φωτογραφίες με υψηλή ανάλυση θα χρειαστούν πολύ περισσότερα. Στα πλεονεκτήματά της συσκευής συγκαταλέγεται επίσης και το γεγονός ότι η τυπωμένη φωτογραφία είναι ήδη στεγνή κι έτσι δεν υπάρχει φόβος να μουτζουρωθεί ή να ξεβάψει στα χέρια σας.

Όπως συνέβαινε και με τις φωτογραφίες στιγμής της μηχανής Polaroid, η χαρά του να κρατήσετε στα χέρια σας τυπωμένη τη φωτογραφία που τραβήξατε λίγα μόλις λεπτά πριν, απαιτεί να θυσιάσετε, ως ένα βαθμό, την ποιότητα της ίδιας της φωτογραφίας. Το ως πιο βαθμό, θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες λήψης της ίδιας της φωτογραφίας: μια φωτογραφία χαμηλής ανάλυσης ή μια φωτογραφία τραβηγμένη στο σκοτάδι μπορεί να βγει «επίπεδη», με μουντά χρώματα και «κόκκο». Απεναντίας, μια φωτογραφία τραβηγμένη με υψηλή ανάλυση και καλό φωτισμό, θα τυπωθεί εξαιρετικά καλά, με καθαρές λεπτομέρειες και ζωντανά χρώματα.

Το μικρό του μέγεθος που το καθιστά υπέροχα φορητό και η δυνατότητά του να τυπώνει, σχεδόν αμέσως,φωτογραφίες που μόλις τραβήξατε, κάνουν το PoGo ελκυστικό – ιδιαίτερα για τον μανιώδη φίλο των γκάτζετ»-, παρόλη την τιμή του (γύρω στα 130 ευρώ). Είναι, άλλωστε,αναμφισβήτητα διασκεδαστικό κι επιπλέον μπορεί να φανεί και χρήσιμο σε κάποιον που, για επαγγελματικούς -κι όχι μόνο- λόγους, χρειάζεται να τυπώσει, επί τόπου, μια μικρή, αυτοκόλλητη φωτογραφία.

Περισσότερα από Αγορές