MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Νέο smartphone: MOTO Q11 από τη Motorola

Η Motorola μπαίνει δυναμικά στην αγορά των “έξυπνων κινητών”

Νέο smartphone: MOTO Q11 από τη Motorola - Monopoli.gr
Monopoli Team

Σε μια κατηγορία κινητών τηλεφώνων που έχει ήδη ως πρωταγωνιστές και σοβαρότατους συναγωνιστές το Apple iPhone 3G και το Blackberry Bold, η Motorola τολμά να μπει στον αγώνα των πωλήσεων, ανακοινώνοντας την επικείμενη κυκλοφορία του δικoύ της «έξυπνου τηλέφωνου» («smartphone»), του MOTO Q11.

Με πολλές αλλαγές από το προγενέστερο ΜΟΤΟ Q9, αλλά διατηρώντας το πληκτρολόγιο QWERTY, το ΜΟΤΟQ11 επιδιώκει να συνδυάσει μερικές πρωτοποριακές ιδέες με παλιές και δοκιμασμένες λειτουργίες. Σε αντίθεση και με το προηγούμενο μοντέλο της σειράς, το Q9, αλλά και με ορισμένα άλλα «έξυπνα τηλέφωνα» που έχουν κυκλοφορήσει τελευταία, το ΜΟΤΟ Q11 είναι πρόθυμο να απαρνηθεί τη συνδεσιμότητα 3G για χάρη πλήρους δυνατότητας Wi-fi που θα χρησιμοποιεί το λογισμικό BoingoMobile ώστε να συνδέεται αυτόματα με χιλιάδες ασύρματα δίκτυα ανά το κόσμο.

Στο πακέτο συμπεριλαμβάνονται τα WindowsMobile 6.1, καθώς και μια αναβαθμισμένη έκδοση του InternetExplorer, ειδικά βελτιωμένη για να «τρέχει» καλύτερα σε κινητό τηλέφωνο. Η Motorola ευελπιστεί να κάνει τις βασικές λειτουργίες του ΜΟΤΟ Q11 παρόμοιες σχεδόν με αυτές ενός προσωπικού υπολογιστή κι έτσι, ενώ μέχρι στιγμής η χρήση του Explorer από κινητό τηλέφωνο δεν είναι ελκυστική, ίσως το MOTOQ11 κάνει πραγματικά τη διαφορά. Η Motorola έχει επίσης αναβαθμίσει την ανάλυση της κάμερας του τηλεφώνου σε 3 megapixels, δυστυχώς όμως εξακολουθεί να της λείπει η λειτουργία αυτόματης εστίασης.

Το ΜΟΤΟ Q11 θα είναι κατά ένα χιλιοστό μικρότερο σε διαστάσεις από το προηγούμενο μοντέλο, αλλά εξακολουθεί να μην είναι τόσο λεπτό όσο θα έπρεπε για να είναι πραγματικά «ελκυστικό» στους λάτρεις της αισθητικής του iPhone. Σε ό,τι αφορά όμως τις «διαστάσεις» του σε μνήμη, η συσκευή θα είναι εντυπωσιακή, καθώς ο χρήστης θα μπορεί να αποθηκεύσει αρχεία οποιουδήποτε τύπου σε microSD κάρτα μνήμης μεγέθους ως και 32GB. Οι επιδόσεις της μπαταρίας του θα είναι εξίσου εντυπωσιακές: η Motorola ισχυρίζεται ότι θα υποστηρίζει τουλάχιστον 7,5 ώρες ομιλίας, κάτι που θα το κάνει να υπερέχει από τηλέφωνα της κατηγορίας του.

Το ΜΟΤΟ Q11 κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο σε τιμή ανταγωνιστική με αυτές του iPhone και του BlackberryBold, κι απομένει να δούμε αν θα αποτελέσει σοβαρό ανταγωνισμό για τα δημοφιλέστατα αυτά «έξυπνα τηλέφωνα».

Περισσότερα από Αγορές