MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
16
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Το iPhone τώρα και… room service

Νέες εφαρμογές για το super gadget

Το iPhone τώρα και… room service - Monopoli.gr
Monopoli Team

Έκτος απ’ όλες τις άλλες χίλιες και μια χρήσεις που έχει το θαυματουργό gadget-icon της Apple, αναγκάζοντάς μας να δίνουμε καθημερινές μάχες με την αυτοκυριαρχία μας κάθε φορά που το βλέπουμε σε μια βιτρίνα, έρχεται τώρα να προστεθεί κι άλλη μία – προς το παρόν, μόνο στην Αμερική: η δυνατότητα επικοινωνίας του προσωπικού ενός ξενοδοχείου με τους πελάτες του, μέσω AppleiPhone, ή AppleiTouch.

Ήδη, οι πελάτες των ξενοδοχείων Malibu Beach Hotel και SkyHotel, στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, μπορούν, για παράδειγμα, να ειδοποιήσουν τους υπαλλήλους του ξενοδοχείου να μην τους ενοχλήσει κανείς, να ζητήσουν την καμαριέρα, να προμηθευτούν κουβέρτες, είδη μπάνιου κλπ. Μπορούν ακόμα να παραγγείλουν το γεύμα ή το ποτό τους, να προγραμματίσουν την επιθυμητή ώρα αφύπνισης, να κλείσουν ραντεβού για μασάζ ή μάθημα τένις, να ζητήσουν αχθοφόρο ή μεταφορικό μέσο, ή να έλεγξουν αν έχουν μηνύματα στο τηλεφωνητή τους.

Κι όλα αυτά μέσω ενός ειδικού λογισμικού που «φορτώνεται» στο προσωπικό τους iPhone ή iTouch. Ακόμα όμως κι αν δε διαθέτουν καμιά από τις δύο συσκευές, οι υπάλληλοι υποδοχής του ξενοδοχείου θα φροντίσουν να τους προμηθεύσουν ένα iTouch 16GB στο οποίο είναι φορτωμένο το λογισμικό «Hotel Evolution» που σχεδίασε η εταιρεία Runtriz.

Οι δημιουργοί του λογισμικού απεκάλυψαν ότι το σύστημα βρίσκεται ήδη σε διαδικασία εφαρμογής και σε άλλα ξενοδοχεία, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και στο Νιου Τζέρσεϊ.

Πρόσφατα, η Apple ανακοίνωσε ότι σύμφωνα με τα έσοδα του τελευταίου τριμήνου από τις πωλήσεις iPhone (4,6 δισεκατομμύρια δολάρια), είναι η τρίτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια κινητών τηλεφώνων στον κόσμο (μετά τη Nokia και τη Samsung), αφήνοντας πίσω της κολοσσούς σαν τη SonyEricsson, την LG, τη Motorola, και την κατασκευάστρια των Blackberry, τη RIM.

Περισσότερα από Αγορές