MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Γνωρίστε τα καλύτερα γλυκά, ελληνικά κρασιά

Eπιλέγουμε και σας τα παρουσιάζουμε!

Γνωρίστε τα καλύτερα γλυκά, ελληνικά κρασιά - Monopoli.gr
Monopoli Team

Μοναδικά, ευωδιαστά Μοσχάτα, με αρωματική ένταση, γλυκόπιοτη Μαυροδάφνη, εκλεκτά Vinsanto μακράς παλαίωσης αλλά και πλούσιο Αγιωργήτικο, υπόσχονται να μας ανταμείψουν για την επιλογή μας! Βάλτε τα στην καθημερινότητά σας.

Vinsanto ΟΠΑΠ Σαντορίνη, από το Οινοποιείο Χατζηδάκης (φωτο)
Οίνος λευκός, φυσικώς γλυκύς, παλαιωμένος 6 χρόνια σε δρύινα βαρέλια. Gewurztraminer. Χρώμα κίτρινο-καφέ με έντονες κεραμιδί ανταύγειες. Αρώματα μελιού, μπαχαρικών, σταφίδας και καφέ. Στόμα γεμάτο, βελούδινο, με ισορροπημένη γλυκύτητα και φρεσκάδα. Μακριά επίγευση.

Συνοδεύει αρμονικά επιδόρπια, γλυκίσματα με βάση τα μπλε τυριά. Σερβίρεται στους 7-9°C και παλαιώνει για 20 χρόνια.

Λυσιμελής, από την Οινοποιία Παπαντώνη
Οινοποιείται από τα σταφύλια της ποικιλίας Αγιωργίτικο, που με κατάλληλο τρόπο υπερωριμάζουν πάνω στο κλήμα πριν την συγκομιδή τους αποκτώντας έτσι το μεγαλύτερο δυνατό βαθμό συγκέντρωσης σακχάρων. Στη συνέχεια εφαρμόζεται η κλασική οινοποίηση η οποία σταματά μόνη της στους 15% vol., αφήνοντας μεγάλο ποσοστό αζύμωτων σακχάρων. Τέλος, παλαιώνει σε γαλλικά δρύινα βαρέλια. Εχει χρώμα βαθυκόκκινο με αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων του δάσους. Εχει ευχάριστο και πλούσιο σώμα.

Πίνεται ελαφρώς παγωμένο ως απεριτίφ, αλλά είναι κυρίως ιδανικά για να συνοδεύει το επιδόρπιο (σε θερμοκρασία δωματίου).

Μαυράθηρο, από την Canava Roussos
Από τις ποικιλίες Μαντηλαριά, Ασύρτικο και Μαυράθηρο, ένα σαντορινιό κρασί γλυκό, μαύρο, με σύνθετο άρωμα μαρμελάδας βύσσινου, βατόμουρου, κανέλλας και γαρύφαλλου. Γεμάτη μεστή γεύση με νότες μπαχαρικών. Αφήνει ευχάριστα γλυκιά εντύπωση. Επιδέχεται βαθύχρονη παλαίωση. Σερβίρεται στους 8 -10°C.

Συνοδεύει ιδανικά ξηρούς καρπούς, τάρτες αποξηραμένων φρούτων, γλυκές σάλτες και σοκολατένιους πειρασμούς.
Πίνεται και μόνο του σαν απεριτίφ ή μέσα σε κοκτέιλ.

Τα σταφύλια προέρχονται από υπερώριμο τρυγητό, λιάζονται για 20 ημέρες και στη συνέχεια γίνεται συνοινοποίηση Μαντηλαριάς, Ασύρτικου και Μαυράθηρου. Επιπλέον δέχεται παλαίωση 3 ετών σε βαρέλια.

Κτήμα Μοντοφώλι, από την Μυρτώα ΑΕ – Παύλου Καρακώστα
Οίνος Λιαστός Γλυκός από τηνΠαλαιά Χώρα Καρύστου. Το συνθέτουν οι ποικιλίες Ασύρτικο, Αθήρι, Αηδάνι και Λιάτικο. Οψιμος τρυγητός και άπλωμα στον ήλιο ώστε να προκύψει γλεύκος 19-21 be΄. Εφαρμόζεται κλασσική λευκή οινοποίηση. Ωρίμανση σε δρύινα βαρέλια για τέσσερα χρόνια και στο μπουκάλι για ένα χρόνο.

Πλούσιο κρασί με χρώμα κεχριμπαρένιο και πολύ σύνθετα αρώματα που έχει κληρονομήσει από τις εκλεκτές ποικιλίες από τις οποίες κατάγεται, τον τρόπο οινοποίησης και την παρατεταμένη παλαίωση. Επίγευση πολύ ευχάριστη, μακράς διάρκειας.

Συνοδεύει τυριά με έντονη γεύση, φρούτα και ξηρούς καρπούς, τάρτες καικομπόστες φρούτων, μπισκότα με πικραμύγδαλο. Πίνεται και σαν aperitif.
Σερβίρεται πολύ παγωμένο (3-5οC).

Γλυκός Οίνος Γεώργα, από την οικογένεια Γεώργα
Προέρχεται από ιδιόκτητα αμπέλια της οικογένειας στα Σπάτα της Αττικής, όπου καλλιεργείται βιοδυναμικά η ποικιλία Σαββατιανό. Το γλεύκος συμπυκνώθηκε χωρίς προσθήκη αλκοόλης, ενώ η παλαίωση έγινε για ενάμιση χρόνο σε δρύινο βαρέλι. Εχει χρώμα καραμέλας και άρωμα καμμένης καραμέλας και μελιού, σταφίδα, αλλά και φρέσκο δαμάσκηνο. Στο στόμα το ακολουθούν τα αρώματα της μύτης με χαρακτηριστική γλύκα και δυνατή αίσθηση βανίλιας.

Μοσχάτος Ρίου Πατρών ΟΠΕ, από την Α. Σ. Παρπαρούση
Οίνος φυσικώς γλυκύς, λιαστός, από το Ρίο Αχαΐας (οριοθετημένη ζώνη για την καλλιέργεια της ποικιλίας Μοσχάτος Ρίου Πατρών), με κλασσική λευκή οινοποίηση. Χρυσό χρώμα, αρώματα εσπεριδοειδών και μελιού, έντονα πρωτογενή αρώματα.
 
Συνοδεύει Horsd’ oevre όπως foisgras, bluecheese, στο τέλος ενός γεύματος με το φρούτο ή μαζί με το επιδόρπιο.

Χόρταις, από το Κτήμα Μερκούρη
Ενας ιδιαίτερος ερυθρός επιδόρπιος οίνος. Προέρχεται από τις

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b