MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Σοκολάτα & Κρασί: μια αληθινή σύμπραξη!

Μια συμφωνία γεύσεων!

Σοκολάτα & Κρασί: μια αληθινή σύμπραξη! - Monopoli.gr
Monopoli Team

Παλαιότερα, για μερικούς η σοκολάτα θεωρήθηκε winekiller. Δεν μπορείτε όμως να φανταστείτε πιο αρμονικό και φίνο συνδυασμό από μια αληθινή σοκολάτα που συνοδεύεται από το κρασί που της ταιριάζει απόλυτα.
 
Τα τελευταία χρόνια έχουμε κρασιά έντονα αρωματικά, που μπορούν να σταθούν και πάνω από την αρωματική ένταση της σοκολάτας. Και τελικά γιατί να μην μπορεί κάποιος να δοκιμάσει τα δύο πράγματα που απολαμβάνει περισσότερο, μαζί, για να δει το αποτέλεσμα;

Στο ταίριασμα σοκολάτας και κρασιού, το δεύτερο πρέπει να φρεσκάρει και να ανανεώνει τον ουρανίσκο μετά τη γλύκα του πρώτου. Η ιδέα του ταιριάσματος των δύο είναι να δημιουργείται μια αρμονία που ανυψώνει και τα δύο σε ένα επόμενο επίπεδο γευστικής εμπειρίας. Το κατάλληλο κρασί «δεμένο» με την κατάλληλη σοκολάτα μπορεί να σε πάει στον παράδεισο!

* Λευκές και μαύρες σοκολάτες γενικά ταιριάζουν με Cabernet.
* Η δική μας μαυροδάφνη από την Πάτρα θεωρείται εξαιρετικός συνδυασμός για σοκολάτα γάλακτος και μάλιστα ελβετική.
* Υψηλά σε οξύτητα icewines και γερμανικά eisweins μπορούν να δέσουν καλά με σοκολάτες γάλακτος αλλά και bitter ανάλογα με την οξύτητα της συγκεκριμένης χρονιάς.
* Τα Vintage Port έχουν μεγάλη αρμονία στη γεύση με σοκολατένιες γκοφρέτες, παράγοντας μια πικάντικη γευστική εμπειρία.
* Η λευκή σοκολάτα ταιριάζει ιδανικά με Sherry ή ακόμη και με ένα αφρώδες Moscatod’ Asti. Για ανώτερες καταστάσεις θα μιλάγαμε για Madeira, ένα γλυκό Tokay, ακόμη και ένα Vinsanto.

Οι Ίνκας πρώτοι αντιλήφθηκαν πόσο καλά συνδυάζονται η σοκολάτα με τον καφέ και πολύ αργότερα οι εραστές του κρασιού και του τσαγιού ασπάστηκαν αυτό το συνδυασμό. Η Luxury Belgian Chocolate είναι δεξιοτεχνικά χειροποίητη, χρησιμοποιώντας την καλύτερη ποιότητα βελγικής σοκολάτας, περιέχοντας τις καλύτερες πρώτες ύλες και άριστης ποιότητας κόκκους κακάο, διαλεγμένους με το χέρι. Κάθε κουτί πολυτελείας αυτής της σοκολάτας είναι σχολαστικά ελεγμένο ώστε να διασφαλίζεται η ανώτερη ποιότητα σοκολάτας.

Ψάχνοντας στον κόσμο της σοκολάτας ανακαλύπτουμε το… χαβιάρι σοκολάτας του οίκου Venchi. Αποτελεί τη μέγιστη έκφραση της τέχνης στη σοκολάτα. Ειδικό έδεσμα από σοκολάτα υψηλής ποιότητας, μπορεί να καταναλωθεί όπως και το κλασικό χαβιάρι ή σε συνδυασμό με κρασί ή στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική με δημιουργικό τρόπο.

Συνδυασμοί που οδηγούν στον Παράδεισο!
35% κακάο: για Sauternes, Pinot Gris, Riesling, Icewine, Asti, επιδόρπια κρασιά.
To δοκιμάσαμε με Trebbiano όψιμο 2005, Νίκου Λαζαρίδη

Αγοριανός Τοπικός Οίνος
Πληθωρικά ώριμα φρουτώδη αρώματα (κυριαρχεί το μάνγκο), με νότες ξηρών καρπών, λικέρ και ξύλου. Στο στόμα γεμάτο, πλούσιο, βαθιά αρωματικό με χαρακτηριστική οξύτητα. Παχύ κρασί, με μακρά φρουτώδη επίγευση

50% κακάο: για Muscat, Merlot, Cabernet Sauvignon, Zinfandel, Gewurtztraminer, Pomerol.
Τo δοκιμάσαμε με Τρύπιο Λιθάρι της Θηβαϊκής Γης

Θηβαϊκός Τοπικός
Από τις ποικιλίες Merlot και Cabernet Franc, ένα κρασί με βαθύ πορφυρό χρώμα, Στη μύτη αναδύει αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων και πικάντικα μπαχαρικά. Τα αρώματα εξελίσσονται στο στόμα, που είναι βελούδινο, συμπληρώνοντας την πλούσια εικόνα με φρουτώδη αρώματα, κεράσι και μαρμελάδα βατόμουρο. Εχει χαρακτηριστική μακριά επίγευση.

66% κακάο: για Cabernet Sauvignon, Pinot Noir, Burgundy.
To δοκιμάσαμε με Σύνορο 2005 του Σκούρα Πελοποννησιακός Τοπικός Οίνος

Το συνθέτουν οι ποικιλίες 40% Cabernet Franc, 40% Merlot, 20% Αγιωργήτικο. Χρώμα βαθύ, διαυγές πορφυρό. Μύτη έντονη, γεμάτη πυκνότητα, με αρώματα ώριμων μαύρων φρούτων και νύξεις φυτικότητας. Στόμα πλούσιο, πυκνό αλλά και με νεύρο, με

VIMA_WEB3b