MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

Περί οίνων: Cabernet Sauvignon

5 κρασιά που πρέπει να γνωρίζετε – Μέρος Πρώτο

Περί οίνων: Cabernet Sauvignon - Monopoli.gr
Monopoli Team

Για σας που θέλετε να μπορείτε να επιλέγετε έξυπνα και ενημερωμένα το κρασί που θα συνοδεύσει το εκάστοτε γεύμα σας -εξαιρετικά χρήσιμο προσόν, ειδικά για να εντυπωσιάσετε μια καινούρια γνωριμία- καταγράψαμε τις βασικές γνώσεις που πρέπει να διαθέτετε σχετικά με 5 από τις πιο διαδεδομένες ποικιλίες κρασιών.

Στο πρώτο μέρος θ’ ασχοληθούμε με Cabernet Sauvignon, το οποίο πολλοί θεωρούν την πιο δημοφιλή ποικιλία κόκκινου κρασιού.

Η παραγωγή του ξεκίνησε στο Bordeaux της Γαλλίας κατά τον 17ο αιώνα, αλλά τώρα παράγεται σε όλες σχεδόν τις σημαντικές οινοπαραγωγικές χώρες, όπως είναι η Ιταλία, η Ελλάδα, η Χιλή, η Καλιφόρνια των ΗΠΑ κι η Αυστραλία.

Αυτό το τολμηρό κρασί φτιάχνεται από διασταύρωση του Cabernet Franc με το Sauvignon Blanc και όταν παλαιώσει αρκετά (από 10 ως 15 χρόνια) αποκτά δρύινο άρωμα, που συχνά κρύβει νότες από καφέ, σοκολάτα, δέρμα και ταμπάκο. Τα νεότερα Cabernet (3 ως 7 χρόνων) έχουν ελαφρύτερη και πιο φρουτώδη μυρωδιά και γεύση, ενώ αρώματα από κράνα, σμέουρα και δαμάσκηνα ξεπηδούν από το ποτήρι σας. Είτε, λοιπόν, σας αρέσει το κόκκινο κρασί σας να έχει «γήινη» γεύση ξύλου, είτε ελαφρύτερη γεύση φρούτων και λουλουδιών, ο «βασιλιάς των κόκκινων» -όπως συχνά αποκαλείται το Cabernet Sauvignon- μπορεί ν’ αποτελέσει την ιδανική επιλογή, ανάλογα με τα χρόνια παλαίωσής του. Πίνεται σε θερμοκρασία γύρω στους 16ο Κελσίου.

Συνοδεύεται ιδανικά με:
Το πιο παλαιωμένο Cabernet είναι πλούσιο κρασί και τείνει να επισκιάζει τα ελαφριά πιάτα. Έτσι, συνοδεύει ιδανικά κόκκινα κρέατα, όπως είναι η μπριζόλα ή το αρνάκι, αλλά και λιπαρά, κρεμώδη πιάτα, καθώς και γλυκά με πικρή σοκολάτα.

Το πιο νεαρό κι ελαφρύ Cabernet Sauvignon μπορεί να συνοδεύσει χοιρινό, πουλερικά, ζυμαρικά και ελαφριά τυριά.

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b