MENU
Κερδίστε Προσκλήσεις
ΠΕΜΠΤΗ
09
ΜΑΪΟΥ
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ

ElieBleu: humidors για συλλέκτες

Είδη καπνιστού σαν έργα τέχνης

ElieBleu: humidors για συλλέκτες - Monopoli.gr
Monopoli Team

Οι λάτρεις του πούρου γνωρίζουν ότι η συλλογή ακριβών πούρων είναι ένα χόμπι -ή ένα πάθος, αν θέλετε- που απαιτεί γνώσεις, εμπειρία και, κυρίως, πολλά χρήματα. Όταν λοιπόν έχετε «επενδύσει» τα λεφτά σας στο τέλειο πούρο, δεν είναι δυνατόν να το συντηρείτε οπουδήποτε, χρειάζεστε έναν humidor ανάλογων προδιαγραφών.

Βεβαίως, ο καλός humidor είναι απαραίτητος, ανεξάρτητα από το αν αγοράζετε ακριβά ή φθηνότερα πούρα, γιατί δεν τα αφήνει να ξεραθούν και να χαλάσουν, διατηρώντας τα σε περιβάλλον με ιδεώδεις συνθήκες υγρασίας (70%).

Για να είναι καλός ένας humidor δε χρειάζεται να είναι πανάκριβος, υπάρχουν όμως ορισμένοι τόσο ξεχωριστοί, που μπορεί να κάνουν συλλέκτη ακόμα κι έναν ερασιτέχνη. Τέτοιοι humidor είναι αυτοί που κατασκευάζει τα τελευταία 32 χρόνια ο παριζιάνικος οίκος ElieBleu.

Humidor που δεν εξυπηρετούν απλά το σκοπό για τον οποίο φτιάχνονται, αλλά αποτελούν από μόνοι τους χειροποίητα έργα τέχνης με μεγάλη συλλεκτική αξία. Το ξύλο που χρησιμοποιείται στην κατασκευή τους «παλαιώνει» για τουλάχιστον 10 χρόνια ώστε να είναι απόλυτα ομοιογενές, ενώ η υπομονή κι η λεπτομέρεια στο σχεδιασμό, τη συναρμολόγηση, τη λείανση και το λουστράρισμα κάνουν κάθε δημιουργία μοναδική, και επομένως συλλεκτική. Σ’ αυτό, βέβαια, συντελεί και το γεγονός ότι κάθε μοντέλο παράγεται σε μικρό αριθμό κομματιών. Για παράδειγμα, το μοντέλο «FlagofSt. GeorgeCheGuevara», με το πρόσωπο του Τσε πάνω στο αγγλικό παραδοσιακό λάβαρο του Αγίου Γεωργίου, βγήκε σε 20 μόνο κομμάτια και είναι σίγουρο ότι η αξία του θα πολλαπλασιαστεί τα προσεχή χρόνια.

Παρόμοια αξία σίγουρα θα αποκτήσουν κι οι humidor με τη μορφή του Τσε πάνω σε λάκα, με τέσσερα διαφορετικά έντονα χρώματα –παραπέμποντας στην ποπ-άρτ- λόγω της μοντέρνας αισθητικής τους, που ξεφεύγει από τα συνήθη συντηρητικά μοτίβα του οίκου. Ήδη, πολλοί humidor ElieBleu αλλάζουν χέρια ανάμεσα σε συλλέκτες – ακόμα και στο ebay- έναντι διόλου ευκαταφρόνητων ποσών.

Οι ElieBleu πωλούνται και στην Ελλάδα, σε καλά καπνοπωλεία στο κέντρο της Αθήνας. Φυσικά, είναι εξαιρετικά ακριβοί, αλλά ακόμα και μόνο να θαυμάσει κανείς τα υπέροχα χρώματα ή να χαϊδέψει το φινίρισμά τους, αποτελεί μια αξέχαστη εμπειρία.

Περισσότερα από Αγορές
VIMA_WEB3b